BME Vízépítőkör – Láng István előadása

Kedves Kollégák!

Láng István, a BM Országos Vízügyi Főigazgatóság / OVF műszaki főigazgató-helyettese előadást tart a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Vízépítő Kör meghívására és szervezésében.

Ez lesz az első alkalom, amióta megtörtént a Vízügyi igazgatás átszervezése, és amióta a Vidékfejlesztési Minisztériumból / VM, a Belügyminisztériumhoz került az OVF és a 12 Vízügyi Igazgatóság szakmai felügyelete és állami irányítása!  

Az előadásának témája a BM OVF jelenlegi munkája, valamint a magyar vízgazdálkodás közép-irányító szervezetének története, felépítése.

Az előadás keretében szó lesz a vízgyűjtő-gazdálkodás új stratégiájáról, Magyarország Kárpát-medencei helyzetéről, és ezzel összefüggésben a vízgazdálkodás, vízkészletgazdálkodás témáiról, a klímaváltozással összefüggésben az árvíz-, belvíz-, aszály elleni védekezésről, a mezőgazdasági öntözésről, a víztározásról, a Vásárhelyi Tervről, stb.

Kiváncsian várjuk, hogy az átszervezés óta eltelt időszak milyen gyakorlati tapasztalatokat hozott, és mi várható a jövőben, ebben az egész országot, és igen sok szakterületet érintő témában?

Az előadás részleteiről a későbbiekben majd, lehetőségeinkhez mérten beszámolunk!

Baráti üdvözletel:

 


Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

 

Melléklet:

2012_10_04_bmevzptkrlngistvneladsa – tömörített fájl letöltése

 

.

WordPress Plugin Share Bookmark Email