Illés Zoltán klinikai eset! A reális zöldek megállapítását mások is felismerték.

Forrás:  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/mszp_fekezze_meg_a_fidesz_illes_zoltant/2304162/

—————————————————-

MSZP: Fékezze meg a Fidesz Illés Zoltánt!

Az MSZP megye elnöksége közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben Illés Zoltán, környezetügyért felelős államtitkár, a Duna Charta mai konferenciáján elhangzott szavaira reagálnak. 

Az MSZP megyei elnökségének közleménye:

Illés Zoltán szavaival élve: „a magyar nyelv kifejező, a van víznek, nincs víz az ellentétpárja”. Eddig ebben egyet is értünk.

Ezek alapján viszont kijelenthető, hogy annak van-e valakinek politikai ereje az ellentétpárja, hogy nincs valakinek politikai ereje. Márpedig Illés Zoltánnak nincs, hiszen nem tudta megakadályozni a vízügyi közigazgatás és szakmai irányítás szétverését. Láttuk ennek eredményét Győrben is, a különböző hatóságok és szakmai szervezetek vezetőinek eltávolításakor.

A hulladéktörvény kétéves vesszőfutásából az is látszik, Illés Zoltánnak megfelelő szakmai háttere sincs. Azt is tudjuk, az államtitkárba nem szorult egy cseppnyi önkontroll sem. Nem hallgat Ő senkire. Nem hallgatja meg a civil és szakmai szervezetek észrevételeit és javaslatait sem. Csak önmagára figyel, és elszabadult hajóágyúként rombolja le a környezetvédelmet. Ezekben azonban eddig semmilyen újdonság sincs.

Péntek délután azonban Illés Zoltán az egyszerű állampolgárokat vette célba, és ebből látszik: semmilyen olyan tulajdonsággal nem rendelkezik, ami alkalmassá tenné őt bármilyen politikai szerepre. Azzal, hogy a Duna Charta konferenciáján semmibe vette 80 ezer szigetközi és a Szigetköz ügyéért aggódó magyar véleményét és akaratát, túlment minden határon. Felelős vezetőként nem teheti meg, hogy egyedüli, egyszemélyes döntéseket hozzon! A világon egyetlen egy olyan kormány sincs, amelyik szembe megy egy térség, egy régió egységes akaratával.

Illés Zoltán nem teheti meg, hogy flegmán lesöpörje asztaláról a térségi szakmai, civil és politikai – így a Fidesz helyi politikusainak többéves támogatását is bíró – konszenzuson alapuló, Szigetköz ügyét rendezni kívánó javaslatokat. Nem teheti meg, hogy durcás kisgyereket játszva egyszer sem fogadja el a helyiek meghívását, csak azokét, akiknek részben köszönhető a Duna napjainkban 20 éves, szlovákoldali eltereléséből fennálló helyzet.

Illés Zoltán két dolgot tehet csak: összecsomagolja dolgait, majd elhagyja államtitkári dolgozószobáját és pozícióját. Végül visszamegy oda, ahonnan jött, hiszen környezetvédő aktivistaként bárminemű felelősség nélkül azt tesz és mond, amit csak akar. Egyre kérjük csak: kerülje el messziről a Szigetközt és térségét, mert legalább annyira hiányzik Ő onnan, mintamennyire a Duna 20 évvel ezelőtti elterelése hiányzott a Szigetköznek.

Amennyiben erre önmagától mégsem képes, felszólítjuk az érintett térség fideszes képviselőit, Borkai Zsoltot és Dr. Nagy Istvánt, fékezzék meg végre Illés Zoltán ámokfutását a Szigetköz érdekében!

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email