Az átadott 1. és 4. cikkely a NEM tüntetésen

Párizsi békeszerződés 1947

1947. évi XVIII. TÖRVÉNY a Párizsban 1947. évi február hó 10. napján kelt békeszerződés(1)becikkelyezése tárgyában

1. § A Magyar Köztársaság által a Szocialista Szovjet Köztársaságok Szövetségével, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysággal, az Amerikai Egyesült Államokkal, Ausztráliával, a Fehérorosz Szocialista Szovjet Köztársasággal, Kanadával, Csehszlovákiával, Indiával, Új-Zélanddal, az Ukrán Szocialista Szovjet Köztársasággal, a Dél-afrikai Unióval és a Jugoszláv Szövetséges Népköztársasággal Párizsban, 1947. évi február hó 10. napján kötött békeszerződés a hozzá tartozó mellékletekkel együtt az ország törvényei közé iktattatik.

4. Cikk
Magyarország, amely a Fegyverszüneti Egyezmény értelmében intézkedett magyar területen minden fasiszta jellegű politikai, katonai vagy katonai színezetű szervezetnek, valamint minden olyan szervezetnek feloszlatása iránt, amely az Egyesült Nemzetekkel szemben ellenséges propagandát, ideértve a revizionista propagandát fejt ki, a jövőben nem engedi meg olyan effajta szervezeteknek fennállását és működését, amelyeknek célja az, hogy megfossza a népet demokratikus jogaitól.
(2)

http://antifa-hungary.blogspot.hu/2011/10/parizsi-bekeszerzodes-1947.html

Most az a helyzet, hogy a mai NEM tüntetés csak olaj volt a tűzre. Bár néhyány tízezer ember valóban tüntetett a Kossuth téren, de Gyöngyösi Márton magyar emberek milliói nevében beszélt. Mindenki legyen          nyugodt, hogy nemsokára megérkezik majd a csattanós válasz a NEMre egy néhány százezres IGEN formájában. Félő, hogy a mai tüntetéssel a helyzet már kezelhetetlenné vált, s mintegy polgárháború előtti          hangulat van kialakulóban. A mai NEM tüntetésre és a Jobbik elleni irtóhadjáratra, valamint a fenti 4. § cikkelyre majd a jövő év elején esedékes közvélemény kutatások adhatnak csattanós választ. A 4. cikkely              egyébként több szempontból is betarthatatlan. Például: 1) Az EU és NATO tag Magyarországgal melyik -a fenti 1.§ cikkelyben- felsorolt állam vagy államok tartatnák be ezt a békeszerződést.? 2) Vajon melyik              ENSZ-re kell gondolnunk a 4. § cikkelyben? -Arra, amelyik nagy többséggel éppen most adott megfigyelő-tagi státuszt a palesztínoknak? 3) Ráadásul, Magyarországon semmilyen tevékenység nem irányul(t) az          ENSZ ellen.

2012. december 3.

WordPress Plugin Share Bookmark Email