Tisztelt Szarka Úr! Kedves László!

Előzetes, személyes megbeszélésünk alapján, mellékelten küldök néhány dokumentumot, a fenti tárgyra vonatkozóan, háttéranyagként. Remélem, hogy a rendezvény tematikájának, programjának összeállításánál hasznosítani lehet majd.

Kíváló alkalom lehetne ez a Világtalálkozó arra, hogy dr. prof. emeritus Mosonyi Emil akadémikus, a “vízépítés nemzetközi hírű professzora” – saját hazájában, legalább utólag – elégtételt kaphasson azokért a méltatlanságokért, igazságtalanságokért, megaláztatásokért, üldöztetésekért, majd emigrációja idején szerzett, nemzetközi sikereinek – a politika és a média által történt sorozatos elhallgatásáért, amelyeket itthon el kellett szenvednie. (lásd: Mosonyi Emil előadása Tiszalökön, részben angol szinkrontolmácsolással, ill. a temetése alkalmából készített, egyetlen, és amatőr videó!) 

http://www.livestream.com/magyardunatv/video?clipId=flv_bcb934bc-02d5-4355-b116-47285b6b36ec&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb   18:52                       2004.05.19. Tiszalöki Vízlépcső. 50. évforduló. Mosonyi Emil professzor előadása. 2 rész / elején: angol tolmácsolás: Szilvássy Zoltán, utána magyar-nyelvű / jó!

http://www.keresztenytv.hu/index.php?p=video&id=52   13:57

„In memoriam Mosonyi Emil 1910-2009.” Péteri László – Nagy László videó
A Nemzetközi Víz Konferencia egyúttal, lehetőséget adhatna arra vonatkozóan is, hogy Magyarország felülvizsgálja:

– az 1989-90. évi politikai rendszerváltás óta követett “vízpolitikáját”, szembe nézzen a Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszerre vonatkozó, 1977. évi államközi szerződés egyoldalú, és szakmailag, politikailag is teljesen indokolatlan felmondásának, ill. a Hágai Nemzetközi Bíróság – Magyarországot 7:1 arányban elmarasztaló – ítéletének következményeivel. (“Dunaszaurusz” a “Trójai Faló”, ill. a “Papírtigris”, stb.)
– az EU Víz Keretirányelvének / VKI tudatos félreértelmezése, és az EU-VKI szerves részét képező, a hajózásra, az árvízvédelemre és a vízenergia többcélú hasznosítására vonatkozó dokumentumok figyelembe vétele nélkül, elkészített, “A Duna-vízgyűjtő magyarországi része Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervé”-t
– az EU-TEN-T 18. sz. Rajna-Majna-Duna transzkontinentális, nemzetközi víziút-hálózat fejlesztési programjának részét képező, a Duna magyarországi szakaszának hajózhatóságát biztosító terv – “Nemzetközi Duna Bizottság”-ban, ill. a “Belgrádi Egyezmény”-ben vállalt feltételek szerinti – elkészítését. (lásd: 2007-HU-18090-S projekt)
– az Európai Unió Duna Régió Stratégiája / EUDRS magyar részanyagának elkészítését a fentiek, valamint az integrált, hosszú-távú, ágazati-, területi-, hálózati-, intézményi tervezés, a komplex fejlesztés és finanszírozás (EU támogatás+hazai társfinanszírozás) és a többcélú hasznosítás hazai gyakorlatban történő megvalósításának figyelembe vételével.
– az EUDRS szerves részét képező Tisza-stratégia elkészítését, a Nemzetközi Tisza Bizottság felállításának, a Tisza Integrált Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervét, a Tisza hajózhatóságának, árvízvédelmének, nemzetközi hajóúttá nyilvánításának helyzetét, (lásd: ISRBC – Száva Interált Vízgyűjtő-gazdálkodási Terve!)
– a korábban egységes, nemzetközi hírű, Vízügyi Szolgálat visszaállításának, közvetlenül a Kormány alá rendelésének lehetőségét,
– az “ál-környezetvédő” “zöld” szervezetek, intézmények és az ezek által képviselt, az országnak, a nemzetnek mérhetetlen károkat okozó médiák tevékenységét,
– az MTA-KSP “Megújuló energiák hasznosítása” és a “Magyarország vízgazdálkodása: helyzetkép és stratégiai feladatok” c. dokumentumokban foglaltak legfontosabb javaslatai kormányprogramokba történő beépítésének lehetőségét, stb., figyelembe véveGunter Pauli / Római Klub és Ulbert József / PTE “The Blue Economy/Kék Gazdaság” c. angol és magyar fordításban megjelent könyvét, amely utat mutat a “Zöld Gazdaság”-ból a “Kék Gazdaság”-ba, stb.

Ezen hazai feladatok megoldásával visszatérhetnénk nagy elődeink – gr. Széchenyi István, Vásárhelyi Pál, Baross Gábor, majd Lampl Hugó, Dégen Imre, Mosonyi Emil, stb. – örökségéhez, és felzárkózhatnánk a fejlett országok, nemzetek által képviselt jelenlegi gyakorlathoz, megszüntetve az országnak és a nemzetnek, ill. a Kárpát-medencei magyarságnak eddig csak károkat okozó, állandó “szemben-állásunkat”! (lásd: a Duna-stratégia kapcsán a bajor, szlovák, horvát, szerb, szlovén, román, bolgár fejlesztési tervek, EU-támogatással megvalósult, folyamatban lévő beruházások, köztük vízlépcsők, hajóút-, kikötő-hálózatfejlesztés, vízerőművek építése, korszerűsítése, stb. ugyanannak az EU-VKI-nak az alapján, amelyre hivatkozva, mi nem csinálunk semmit!)

Amennyiben a későbbiekben, jobbító szándékú javaslatainkra igény lenne, felajánljuk segítségünket. A fenti témakörre vonatkozó dokumentumaink a www.realzoldek.hu honlapon megtalálhatók, a forrásra történő utalással, szabadon felhasnálhatók.

Kellemes hétvégét kíván,

Baráti üdvözlettel:



Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

Utóirat: További fontos dokumentumok, információk találhatók még, a felkért előadókon felül: Kerényi A. Ödön, dr. Szeredi István, dr. Mészáros Csaba, Büki Gegely, Fejér László, Szalma Botond, Bencsik Attila, stb.

 

Mellékletek:

adalkoka2013_oktberibudapestivzvilgtallkozhoz

 

……………………………………………………………

 

A korábbi levelem kiegészítéseként, mellékelten küldök még egy igen fontos dokumentumot: S.O.S!!!

A mellékelt levél és videó-dokumentum most érkezett, nagyon fontos információkat tartalmaz az EB által titokban előkészített “víz-privatizáció”-ról, amely ellen európai polgári kezdeményezésre petíció van készülőben, a negatív görög, spanyol, portugál és német tapasztalatok alapján. (a magyarok is mesélhettek volna egyet-s-mást, ha megkérdezték volna őket! lásd: Pécs, Budapest, stb.).
Az Európai Unióban nemrég óta van jogi lehetőség “európai polgári kezdeményezés”-re, de az 1 millió aláírás öszegyűjtése, ilyen rövid idő alatt nem lesz könnyű feladat.
A téma fontossága, jelentősége miatt részben nagyobb hazai nyilvánosságot érdemelne, részben – a magyar parlament, a kormány és a köztársasági elnök hasonló kezdeményezéseivel összhangban – a Budapesti Víz Világtalálkozó egyik fontos, a magyarok által is támogatott, témája is lehetne!


Baráti üdvözlettel:

Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

Utóirat: Hosszú idő óta ez az első olyan “Zöldek” által történt kezdeményezés, amellyel egyet lehet érteni! Lehet, hogy egyes “Zöldek” már rájöttek, hogy a “Zöld Gazdaság”-ba a “Kék Gazdaság”-on keresztül vezet az út! (lásd: Gunter Pauli/Római Klub – Ulbert József/Pécs-PTE: “The Blue Economy/Kék Gazdaság”!)

 

2012-12-13-D-Monitor-EU-EB-Víz-privatizáció[1]videó-riport

 

2012-12-13-D-Monitor-EU-EB-Víz-privatizáció[1a]videó-riport-kisérő

 

.

WordPress Plugin Share Bookmark Email