Megkésett felvezető egy már elindult cikksorozat elé

Kötelező feladatok, amelyekkel a kormány nem akar foglalkozni

Ebben a cikksorozatban, aminek első része már megjelent,  néhány olyan problémára kívánom felhívni a figyelmet, aminek megoldása – bár a kormányok kötelező feladata lenne – még mindig várat magára. Sőt többnyire a kiinduló helyzet tisztázásáig sem jutott el a mai kormány, ahogy elődei sem, pedig e problémák megoldása nélkül kilábalásra és fenntartható növekedésre nem lehet számítani.
(…)

Remélem, hogy az illetékesek megfontolják a leírtakat, nem úgy, mint a rezsicsökkentésről írott figyelemfelhívásomat. A baloldal továbbra is szegény szolgáltatókról és megnyirbált nyereségükről kesereg és nem azokról a százezrekről, akik a háztartási energia több évtizede tartó irgalmatlanul gyors áremelkedése miatt már nemcsak egyéb szükségleteiket nem tudják kielégíteni, de energiaszámláikat sem képesek kiegyenlíteni.

A rezsiköltségek csökkentése nemcsak szükséges, hanem lehetséges is. (Ld. pl. Kell-e csökkenteni az áram a  és a földgáz árát? Megjelent: 2012. december 26.) De nem úgy, ahogy az Orbán-kormány teszi. Meg lehetett jósolni, hogy ha nem közgazdaságilag, árképlettel alátámasztott megoldást keres, hanem adminisztratív kényszert alkalmaz, elrendeli az áremelést, aminek a mértékét nem kiszámítja, hanem kigondolja, abból csak gondok lesznek. Bírósági ügy, bírósági ítélet, a következmények áthárítása a fogyasztókra. Akár minőségrontás formájában.

Részletek>> a Kiszorított véleményem c. blogban http://szabadibela.hu/2013/03/megkesett-felvezeto-egy-mar-elindult-cikksorozat-ele/#more-1032

Budapest, 2013. március 13.

Szabadi Béla

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email