Azért van állásom, mert nincs álláspontom!

A MR1 Kossuth Rádió „Vasárnapi Újság” szerkesztőségének 2013. május 12-én sugárzott műsorában hangzott el, hogy a Horn-Kuncze kormány hat nap alatt privatizálta az energia szektort. Molnár Pál, a szerkesztőség egyik vezető munkatársa Németh Szilárd a rezsicsökkentéssel foglalkozó FIDESZ munkacsoport vezető- képviselővel és Járosi Márton, az Energiapolitika 2000 elnökével készített interjúban, hangzott el a fenti állítás. 

A tények makacsok! Valójában csupán az állítás fele igaz. Az a fele, hogy az akció hat nap alatt zajlott le, történt meg. Az viszont már teljes mértékben nem igaz, hogy az energiaszektor privatizálásra került volna.

A Horn –Kuncze kormány az energia-szektort nagyobb hányadát nem privatizálta, hanem magyar állami tulajdonból, mások államok tulajdonába engedte át.

Arról sem esett szó az interjúkban, hogy miért volt lehetősége a Horn-Kuncze kormánynak hat nap alatt az energia szektort más államok tulajdonába átengedni.

Valójában Horn-Kuncze kormánynak nem lett volna lehetősége hat nap alatt az energiaszektort más államok tulajdonába átengedni, ha az ehhez szükséges feltételek az Antall kormány országlása idején nem teremtődtek volna meg. De meg teremtődtek és ebben meghatározó szerepe volt Járosi Mártonnak.

Molnár Pál nem firtatta Járosi Márton működését a rendszerváltás után, a villamos művek vezérigazgató helyettesi beosztásában, azt viszont megkérdezte Molnár Pál Járositól, hogy az energetikusokat terheli-e fellelőség az események fentiekben történt alakulása miatt.

Járosi Márton nem adott választ az energetikusok felelősségére vonatkozó Molnár Pál kérdésére.

A tény az, hogy az MDF által a TRÖSZT vezetői székébe helyezett Járosi Márton, úgy verte szét a TRÖSZT egységes szervezetét, hogy a Horn-Kuncze kormánynak lehetősége volt 1995-ben hat nap alatt az villamos energia szektort más államok tulajdonába átadni.

Az energetikusok, már amelyek a helyükön maradhattak „Azért van állásom, mert nincs álláspontom” elvet követték.

 

Kapcsolódó írás:

http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=832

 

 

 

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email