A Bilderberg-csoport idei találkozója, 2013 júniusa

Idén is megtartotta találkozóját a Bilderberg-csoport, a „nyugati hatalmak” intézményeinek és befolyásos csoportjainak képviselői, hogy világviszonylatban megtárgyalják aktuális közös stratégiájukat. A találkozót június 6-tól tartották a Wadford-i Grove szállóban, a Hertfordshire-ban, Londontól északra. A résztvevők listája megtalálható a találkozó hivatalos honlapján. Ezen szerepelnek francia vezető jobboldali politikusok, Christine Lagarde, az FMI főigazgatója, David Cameron brit miniszterelnök, Henri de Castries az AXA vezére, Olivier de Bavinchove, az Eurocorps parancsnoka, Barroso, Viviane Reding, Peter Sutherland, a Goldman Sachs International elnöke, J.Michael Evans, a Goldman Sachs alelnöke, António Jodé Seguro, Portugália Szocialista Pártjanak főtitkára, George Osborne brit miniszter és munkáspárti megfelelője, Edward M. Balls, az európai repülőgépgyártó EADS elnöke, Thomas Enders, Mario Monti volt olasz miniszterelnök stb, stb. 

Az RT honlap elemzést közöl a Bilderberg napirendjéről:”A nyugati elitek találkoznak, hogy meghatározzák a Közel-Kelet és Afrika jövőjét”. Az International Business Times videót közöl „Bilderberg 2013: Charlie Skelton on the Annual Secret Meeting of the World’s Elite” címmel. A tárgyalt térségből csupán egy személy szerepel a titkos tárgyaláson. Ugyanakkor Nicolas Baverez, a találkozó végrehajtóbizottságának tagja a Le Point c. lapban cikket közöl „Szorul a hurok” címmel, „Miért kellene Franciaországnak alávetnie magát az Európai Bizottság tervének?” alcímmel. A találkozó egyik programpontja ugyanis: „Az Európai Unio politikája”. A Bilderberg előestjén a „Libération” aláhúzza: „IMF: Christine Lagarde egy ’még nehezebb fázistól’ tart a világgazdaságban”.

France Info közli: „Semmit nem szabad kiszivárogtatni a Bilberberg tárgyalásokról”.  Megjegyzendő, hogy a hasonló nemzetközi találkozót, a Trilaterális Bizottság márciusi, Berlini találkozóját teljes hallgatás ővezte.

 

(Átvettük a „Faire vivre le PCF!” honlapjáról, 2013 június)

WordPress Plugin Share Bookmark Email