„Devizahitelesek” zavaros „megmentése”
Zavaros vízbe, sose ugorj bele!
(Orosz bölcsesség)„Devizahitelesek” zavaros „megmentése”

“Az elmúlt évben számtalan elemző, tényfeltáró anyagot jelentettem meg a „devizahitelesek” problémájáról és ennek lényegéről, a probléma összetevőiről. Mindezt tényekkel, információkkal, adatokkal támasztottam alá.

Az volt a célom, hogy e nagyon fontos kérdés érdemi megoldását elősegítsem, hogy ne részleges és sokak által utált segítségre, hanem az ügyletek tisztességének helyreállítására és a becsapottak kártalanítására kerüljön sor. Ezeket az elemzéseket sokaknak, így a politikai élet több vezetőjének és a sajtó néhány reprezentánsának is elküldtem. (…)

Az volt a célom, hogy tájékozottan tudjanak állást foglalni, illetve, hogy kényszerítsék ki az állami tényfeltárást, aminek már sok évvel ezelőtt meg kellett volna történnie. És hogy politikushoz méltóan legyen bennük szolidaritás a tragikus helyzetbe hozott több mint egymillió család, vagyis hárommillió ember sorsa iránt. És tudják, hogy e kérdések megoldása nélkül sem képzelhető el fenntartható gazdasági növekedés, megújulás, kilábalás, a belső piac bővülése, a kivándorlás megállítása stb.(…)

(…) Ott  többek között felhívtam a figyelmet arra, hogy mekkora a kamatszint és megkérdeztem: igaz-e az az információ, amit az egyik magyar bank egyik vezetőjétől kaptam. Eszerint a Bajnai-kormány kérésére emelték fel a „devizaalapú” hitelek báziskamatát egy olyan szintre, ami a forinthitel-kamatokéval vetekszik. (…)”

Részletek>>>a Kirekesztett véleményem c. blogon http://szabadibela.hu/2013/07/devizahitelesek-zavaros-megmentese/

Budapest, 2013. július 29.

Szabadi Béla

WordPress Plugin Share Bookmark Email