Szobordöntés

Vasárnap, 2013. szeptember 29-én egy ellenzéki rendezvényen kiállították a miniszterelnök szobrát, majd ledöntötték. A szobor megjelenése emlékeztetett az 56-os forradalom kezdetén ledöntött egykori Sztálin szoborra, és a ledöntés is hasonló forgatókönyv szerint zajlott. A szobor maradványiba a tüntetők késeket szurkáltak, és fejét foci labdaként rugdosták a földön, később pedig a levegőbe dobálták.

Nem volt jó ötlet, megkérdezhettek volna előtte legalább egy marketing szakembert.

Ámde ennek hiányában talán még a Győzike is okosabb tanácsot tudott volna adni.

Különösen nem volt jó ötlet a megismételt bajai választás előtt, ahol a jelöltjüket meglehetősen kínos helyzetbe sikerült hozni.

A jobboldali sajtó szerint, lám most aztán a baloldal bemutatkozott.

Voltaképpen azonban nem annyira a baloldal mutatkozott be, hanem sokkal inkább a „szabad” elvű liberalizmus, amely szerint mindent szabad, amivel a liberósok egyet értenek.

Bajnai Gordon neoliberális mozgalma ugyanis olyan messze van a baloldaliságtól, mint Makó Jeruzsálemtől.

Ez az új liberalizmus pedig voltaképpen nem más, mint a gyarmatosítás modern formája, amelyben az áruk és szolgáltatások szabad áramlásának jelszavával, és kikényszerítésével, a gazdasági és technológiai erőfölényt élvező államok katonai erő bevetése nélkül diktálhatnak a kiszolgáltatott helyzetben lévő államoknak.

Dr. Héjjas István

 

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email