Páneurópa Piknik 15. évfordulója. Pálos László videó-dokumentum.

 

Kedves Laci Barátom!

Pálos László barátom által készített, fenti tárgyú, mellékelt videó-felvétel 2004.08.19-én, “Páneurópa Unió” által szervezett 15. évforduló alkalmával rendezett konferencián készült Sopronban, kiegészítve néhány, ugyancsak az általa készített, 1989.08.19-i, eredeti felvétellel.

Ne csodálkozz, ha időnként magadra ismersz! Kicsi a Világ, csak megint eltelt 10, ill. 25 év!

https://www.youtube.com/watch?v=fsb9gQEvMjk&feature=youtu.be&list=UUmT3qCO322L4VbF_j0-oTmg 51:08 Közzététel: 2014.aug.18. Emlékezés 15 év után a “Páneurópa Piknik”-re.

 

Jó szórakozást kíván,

 

Baráti üdvözlettel:

Péteri László
okl. építészmérnök, egyetemi tanársegéd
ny. min. vezető főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

Utóirat:
– A mai M1 és Duna TV programokból kiderült, hogy a “Páneurópa Piknik” és a “Határnyitás” igaz történetét, és a vonatkozó dokumentumokat még 25 év elteltével sem ismerjük, ismerhetjük meg, mert csak kiragadott részletek, és egymásnak is ellentmondó nyilatkozatok hangzanak el. Ezek közül Horn Gyula, Nyers Rezső és Kovács László “tényleges” szerepe tisztázandó, ugyanakkor Németh Miklós miniszterelnök, és miniszterei közül Kulcsár Kálmán, Kárpáti Ferenc, valamint bonni nagykövete Horváth István pozitív szerepvállalása – eddig még nem publikált dokumentumok alapján – kiegészítendő (Pozsgay Imre és Helmut Kohl magán-tulajdonában, valamint az orosz levéltárakban levő dokumentumok, az első 2 esetben még hazai történészek számára sem hozzáférhetők, az utóbbiakkal meg úgy látszik nem foglalkozik senki, pedig azok titkosítását már feloldották!)
Az egyetlen objektívnek látszó mű, Oplatka András: “Egy döntés története” c. könyve! Ezt állította, ill. állítja Pozsgay Imre és Kiss Gy. Csaba is!

– A Közép-Európai Klub Pannónia “Törzsasztal”-ának díszvendége volt, 2009.12.15-én, dr.. Németh Miklós ex-miniszterelnök. Az erről szóló írásom az alábbi internetes-linken található:

http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=277 Aki felfüggesztette a Bős-Nagymarost, de ma már befejezné! + mellékletek!
Péteri László

más, témához kapcsolódó videók:

http://www.youtube.com/watch?v=aO_kQmS0ZMw 1:52 Közzététel: 2012. szeptember 26. Nemcsak Kossuth Lajos, hanem a magyar politikai élet egy másik meghatározó alakja is Monokon született. Németh Miklós 1988-tól 1990 májusáig volt Magyarország miniszterelnöke, aki Monokon érzi magát otthon!

http://www.youtube.com/watch?v=3X-w-yt50i0&list=UUlzLzScvVYH4naca1T8mYuw 29:51 Közzététel: 2013. szeptember 12. Határnyitás: fontos lépés a rendszerváltozás előkészítésében. Csóti György vendége: Németh Miklós volt miniszterelnök.

 

A fentiek alapján igaznak tűnik Pozsgay Imre korábbi mondása: “A hála nem politikai kategória!”.

WordPress Plugin Share Bookmark Email