Megjegyzés Mándoki Andor írásához

Clintonnak abban, hogy “a magyarok rengeteggel tartoznak az Egyesült államoknak” akár igaza is lehet. Csak pongyolán fogalmaz. Lehet, hogy a fordítás pontatlan , és a magyarok vezetőire gondolt. Tény, hogy a mai magyar kormányt alkotó politikusok zömét az USA hozta helyzetbe és képezte tovább 1989 előtt és után. Nyilvánvalóan a saját érdekében.   

Voltak akik ezt már akkor látták. Az akkori tisztán látáshoz jelentős mértékben hozzájárult Lipták Béla tevékenysége meg a Dunakör alternatív Nobel díja is.  .

Ami Clintont illeti valószínű, hogy ő csak támogatott, általa ismert hatalommal rendelkezőket veszi számításba.

Mándoki Andor írása történelmi összefüggéseiben mutatja be a magyar-amerikai kapcsolatrendszert.

Ami a befejező mondatot illeti, Andor bá. a Habsburgok mellett a Szovjetet is említhetné, bár Mária Terézia és Ferenc József nemcsak kárt okozott a magyarságnak.

A tényeknél maradva a tatárok, törökök, osztrákok, németek, szovjetek elfoglaltak bennünket de az USA még nem, így részükről nem jogos ma még az “örök hála” elvárása.

 

Pálos László

———————————————-

Mándoki Andor:  Rengeteggel tartozunk az Egyesült Államoknak

Vae victis!

Megjelent a KAPU XXVI. ÉVF. 2014.10-i számában (24-26. old.)

 

A hazai sajtóban megjelent, hogy Clinton volt amerikai elnök az egyik tévéadó műsorában azt mondta, „a magyarok rengeteggel tartoznak az Egyesült Államoknak és a kormányfő mégis kiáll a tekintélyelvű kapitalizmus mellé” (Oroszország, Kína), azaz nem fogadja el a Washingtoni Konszenzuson alapuló gyarmatosító gazdaságpolitikát. (Magyar Nemzet, 2014. szeptember 20. szám.)

Hisszük, hogy az elnök jó szándékú ember. Ha mégis hazugságokkal gerjesztett véleményt fogad el az országunkról, akkor a jól fizetett elnöki tanácsadók körül nincs valami rendben. A XX. század történéseiben ez látszik igazolódni, Lusitania, Pearl Harbor, Asszad titkos fegyverei, a New-York-i tornyok ledöntése, az értelmetlen véres lázadások, háborúk … mind elrettentők, mert az Egyesült Államok jogot formál arra, hogy ítélkező legyen és országok, népek, nemzetek, társadalmak sorsáról döntsön! Ha az elnökök megtévesztő informáltságból képzett elhivatottságú tudatukkal rendelkeznek, vagy utasításokat hajtanak végre, akkor érthető meg jelenünk és a ránk váró vészterhes jövőnk!

 

Rengeteg tartozásunk

 

1. James Monroe amerikai elnök a XIX. században meghirdette híres doktrínáját „Amerika az amerikaiaké!”. Majd a bevándorolt gyarmatosítók kiűzik anyaországaikat az indiánoktól elrabolt földükről. Amerika a XX. században jogot formál arra, hogy folyamatosan és durván beavatkozzon az európaiak életébe. Két világháborút pénzelnek és fegyverrel döntenek el az amerikaiak. A század végén pedig gyarmatosítják az Európai Uniót. (Lovas István és néhai Molnár Tamás beszélgetése.) A gyarmatosított országok, mint Magyarország is, nem szoktak tartozni, pláne nem rengeteggel az őket leigázó gazdájuknak, mert azok kéretlenül viszik el jussukat, zsákmányolják ki áldozataikat.

 

2. Az amerikaiak az I. világháborút hitellel, fegyverrel és belépésükkel döntik el az Antant Hatalmak „győzelmére”. Mindenütt az ellenségtől elfoglalt földön harcoló Központi Hatalmakat Wilson amerikai elnök csalárd békejavaslatai késztetik fegyverletételre. Ennek ígéreteit és megállapodásait a békediktátumok már nem tartalmazzák. Így születik meg Trianon is, történelmünk legnagyobb tragédiája, nemzetünk felszámolása, szétdarabolása. Az Amerikai Egyesült Államok vezetésével a szövetséges és társult Főhatalmak (22 ország) 1918. november 3.-án a “béke” megkötésére Ausztria-Magyarországnak fegyverszünetet engedélyeztek. A Monarchia megszűnt létezni, és Magyarországon helyébe köztársasági Kormány lépett. A „trianoni” igazságot ezután az Amerikai Egyesült Államok osztja. („A magyar békefeltételek” c. írás, 1920 a Táltos kiadása, 194. oldal) Elrabolják Magyarország területének 71%-át, magyar lakosságának közel harmadát. Magyarország területén csak a ruténoknak Kárpátalján írnak elő autonómiát, az elcsatolt magyaroknak nem, a hivatkozott dokumentum 48. cikke értelmében. Az idők folyamán a ruténok autonómiáját sem követelik meg a Főhatalmak a területet megszállóktól.

 

Az Egyesült Államok megerősítését szolgálja Európa megosztása. A pénzhatalom életre finanszírozza a Szovjetuniót, majd Hitler nácizmusát is, hogy lehessen II. világháború és az Egyesült Államok világhatalom legyen.

 

3. A második világháború során igaz, hogy vezetőink kényszerből, ostobán hadat üzentek az amerikaiaknak – mint most hadat viselünk az afgánoknál –, de nem adtunk le egyetlen támadó lövést sem ellenük. Mégsem támogatták a háborúból való kilépésünk egyetlen próbálkozását sem, de terror-bombázással irtották lakosságunkat és rombolták vagyontárgyainkat. Ezekért még mi tartoznánk? A légi háború második legtöbb légi győzelmét arató vadászpilótánkat az angolszász hadvezetés ajánlására egy amerikai gengszter pilóta gyilkoja le égő gépéből kiugorva ejtőernyőjén függve a levegőben. Tőlünk a lelőtt gépek személyzete még meg is szökhetett.

 

4. A II. világháború végének közeledtével két vonat szállítmány aranyat és ékszert pedáns rakományjegyzékkel a Magyar Nemzeti Bank menekít el a dicsőséges szovjet meg- és felszabadító armada elől. A két aranyvonat Ausztriában az amerikai megszállt zónában a svájci határig jutott el. Innen megdézsmálva kerül tovább az Egyesült Államokba. Sorsa, végzete itt teljesedik be, eltűnik. (Kenneth Alford tanulmánya.) A 4000 millió dollár értékű arany és ékszerszállítmány soha többé nem tér vissza Magyarországra. Hatalmas vesztség, rengeteg tartozás.

 

5. A II. világháborút a pénzhatalom készíti elő Hitlert pénzelve, és az amerikaiak döntik el hitellel, fegyverrel, atombombával. Jaltában Roosevelt és Churchill a keresztény európaiakat 45 évre a kommunista rémuralomnak adja el, mint Texasban a marhákat a vásáron. Mérhetetlen szenvedés, áldozat, keresztények üldözése, gyilkolása és a rabságba hajtott nemzetek értelmiségének a felszámolása a Pax Americana következménye.

 

6. 1956. A magyarok forradalmának magára hagyását nem lehet elfelejteni. Az uszításon kívül nem kap egyéb támogatást a magyar nép. Az Egyesült Államoknak előbbre való volt a szuezi válság, az olajüzlet, a profit, mint a szabadság, az emberi jogok védelme Magyarországon. Elbukik a forradalom, következik a véres megtorlás, sortüzek, halálos ítéletek, szabadságvesztések, üldözések … Ki tartozik kinek mindezekért? Talán mégsem az áldozatok, hanem akik Jaltában eladták a kelet-európaiakat, köztük Magyarországot is, a gyarmatosító gátlástalanságot kiszolgáló két liberális rabszolga kereskedő országai.

 

7. Jól értesült arisztokrata körökben úgy tudták, hogy az angolszász győztesek 45 évre adták el a kelet-európaiakat. Ezt tudhatták a kommunisták is. Így nem véletlen, a felező időben, 1968-ban veszi kezdetét a reform kommunisták működése. Készítik elő a váltást a kapitalizmusra. Szétszedik az erős nagy szocialista vállalatcsoportokat. Fekete János elhíresült „bankár” beviszi az országot az IMF hálójába. Kezdetét veszi az ország eladósítása. Megalkotják a társadalmi törvényt, létrejönnek a gmk-k. Elkezdődik a spontán privatizáció is… 1989-re már elő van preparálva a magyar gazdaság az amerikai Washingtoni Konszenzus nevű globalizáló, gyarmatosító vadkapitalizmus bevezetésére, az ország kirablására. És majd még mi fogunk tartozni rengeteggel az Amerikai Egyesült Államoknak!

 

8. Talán az sem véletlen, hogy az amerikai érdekeltségű Tungsram Rt., a szocialista gazdaság zászlóshajója, a külkereskedelemben kerül az elsők közé eladásra a spontán privatizációban. Termelésének 75%-a kerül eladásra a külpiacokon. Vezetői eladják áron alul az amerikai General Electric multinacionális vállalatnak a 21 ezer embert foglalkoztató magyar céget. 110 millió dollárért veszi meg egy Bécsben sebtében alapított kft. Majd rögvest továbbadja a General Electricnek 150 millió dollárért. 40 millió dollár marad Bécsben a magyar kft. tulajdonosoknak. Erről írja az egyik pénzügyi lap: „Senki sem hülye ingyen!”. Az eset lehet akár egy jelzés is a rendszerváltóknak, hogyan kell privatizálni a magyar társadalom megkoplalt pénzén megszerzett termelői vagyont a továbbiak során a külföldi befektetők hasznára. Még mi tartozunk?

 

9. A liberálisok 1945-ben a kelet-közép európaiakat a kommunista rémuralomnak szolgáltatják ki 45 évre Jaltában, ami elvetemült gonosz szándék a keresztények pusztítására. 45 év múlva a kommunisták visszaadták az európaiakat és maguk is a kapitalizmust választják! A keresztény szociális piacgazdaságra szavazunk 1990-ben és a három egymást követő kormány is ennek a gazdasági programnak a hirdetésével kerül hatalomra. Ehelyett a Washingtoni Konszenzus néven ismert globalizáló angolszász-izraeli, XIX. századi vadkapitalizmus reinkarnációját kényszerítik ránk, ami szegénységet, nyomort, létbizonytalanságot, gyarmati állapotokat teremtett. A kommunisták termelő gazdaságát az új rend elpusztítja és összeszerelő, szolgáltató gazdasággá zülleszti. A munkaalapú termelő gazdaságunk lerombolása mérhetetlen károkat okozott. (Munkaalapú társadalom építése, Kapu, 2014. 9. szám) Roosevelt és Churchill eladja az európaiak egy részét a kommunistáknak. Gorbacsov visszaadja a rabszolgákat. Az amerikaiak így nem felszabadították, hanem visszavették fogyasztónak, rabszolgának az európaiakat. Egy kölcsönbérleti ügylet szereplői voltunk. Arcátlanság hálát, bármiféle tartozást felhánytorgatni, követelni az eladott rabszolgáktól. Annál is inkább, mert a globalizáló gazdaságpolitika úgyis könyörtelenül megkopasztja a szerencsétleneket.

Az amerikai rendszerváltó gazdaságpolitika 242 milliárd dollár veszteséget okozott a magyar államnak. Ez mai áron 58 ezer milliárd forint, két év GDP termelése. Ezek után még nekünk van tartozásunk rengeteg!

 

10. A csehek, szlovákok, zsidók a „bűnös nép” bélyegét hazudják ránk. A cseheknek sohasem ártottunk. Francia és angol egyetértéssel bomlott fel Csehszlovákia 1938-ban. A tótok évszázadokon át megtarthatták nemzeti identitásukat. Mégis mindketten kitelepítették és üldözik a magyarokat. A bűnös nép bélyege a zsidók csekély hányadának is kedvelt vádja a magyarok ellen. Nem képesek felfogni, hogy csak azért vádolhatják a magyarokat, mert életben maradtak, szüleiket, őket a Horthy kormány a német megszállásig és utána is a budapesti zsidóságot megvédte a deportálástól. Köszönetre képtelenek! Ha Magyarországot új lakhelyüknek szemelték ki, akkor okosabb barátsággal közeledni a magyarokhoz, mert úgy nincs antiszemitizmus. Az alakuló új világrendben a magyarokkal nem lehet úgy bánni, mint a palesztinokkal. Ezt vegyék figyelembe az elvándorlók, mielőtt elindulnak. Kifogásoljuk, rossz néven vesszük, ellenségesnek tekintjük, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió nem véd meg bennünket egy igazságtalan, hazug rágalmazástól és nem veszi le rólunk a „bűnös nép” bélyegét. Ilyen szövetségben védelemre nem, csak “rengeteg tartozásra” lehet számítani.

 

11. Szövetségi tagságunk értelme. Jugoszlávia felszámolása során az ott élő népek mindegyike kap önállóságot. Mi magyarok közreműködésünkért még az autonómiát sem érjük el a magyarok lakta területen az Egyesült Államoktól. Kárpátaljához az ukránoknak semmi közük és mégis ők kapják meg helyettünk. Románia Csonka-Magyarország­nál nagyobb területet szállhatott meg. Ezen élő magyarok mind a mai napig nem jutnak autonómiához. Szlovákiát a nácik hozzák lére a felvidéki magyarok nélkül. Amikor szétesik Csehszlovákia, akkor szlovák terület lesz a magyarok lakta föld is… Trianon harmadszor is érvényben marad az Európai Unió és az Egyesült Államok egyetértésével. Szövetségeseink befektetői rengeteg pénzt visznek el tőlünk. Mégis rengeteg tartozással fenyegetnek. Politikai védelmet nem kapunk. Mi végre vagyunk a NATO és az Európai Unió tagja?

 

12. Szabadkereskedelmi társulás amerikaiakkal. Erre tesz javaslatot az Egyesült Államok az Európai Uniónak a Transzatlanti Birodalom létrehozása érdekben. Elemző számítás szerint 2004 előtt a 8 volt szocialista ország fejletlen gazdasága jobban növekedett, mint utána 2010-ig az Unión belül. Az uniós pénztámogatást ezek az országok nem használhatták fel a gazdaságuk növelésére. A fejlett gazdaságok versenyképességük megőrzése miatt nem érdekeltek a fejletlenek gazdaságát növelni. Ezért nem kifizetődő az erős amerikai gazdasághoz csatolni a gyengébb uniósokat. Az Egyesült Államok erőfölényével és a fedezetlen dollár korlátozatlan kibocsátásával továbbra is képes konzerválni erőfölényét az Unióval szemben. (Szabadkereskedelmi társulás amerikaiakkal, Kapu, 2014. 1. szám) Európa önmagában is elég erős ahhoz, hogy önálló birodalmat építsen az Atlantitól a Csendes-óceánig. Amennyiben az Unió úgy dönt, hogy csatlakozik az amerikaiakhoz, akkor Magyarországnak tanácsos kilépni az Unióból, vagy csak a megfelelő feltételekkel és biztosítékokkal bent maradni, mert nincs szükségünk „rengeteggel tartozni az Egyesült Államoknak”.

 

13. Igazságtalanok lennénk, ha nem ismernénk el, hogy az Egyesült Államok mindig barátságos befogadó ország volt. Reménytelen szegény kivándorlók, elégedetlenek, többre vágyók, üldözöttek, politikai menekültek, tanulni vágyók, tudósok mindig hazára találtak az Egyesült Államokban. Hazánkból is sok százezren vándoroltak ki. Ezekért azonban nem tartozunk, mivel ők szorgalmas munkával, adózásukkal, katonai szolgálattal megfizették a befogadást. Az utóbbi idők ösztöndíjasainak zöme pedig meghálálta, lerótta tartozását azzal, hogy lelkes híve és kiszolgálója lett a globalizáló gazdaságpolitikának. Úgy tűnik, hogy ezzel kapcsolatban sincs tartozásunk.

 

Következtetések

 

Az elemző számvetésből az derül ki, hogy nem tartozunk rengeteggel az amerikaiaknak. Még az is lehet, hogy nekünk van követelésünk. Ha az amerikai elnökök olyan tanácsadókra hallgatnak, mint Mr. Clinton, akkor érthető, hogy kezdetét vette a Birodalom hanyatlása.

Mr. Clinton azonban nem akárki! Nem beszél a levegőbe ostobaságokat. Mi van akkor, ha a volt elnök olyanoktól kapta az „információt” a magyarok rengeteg tartozásáról, akik már most tudják, és elhatározták, hogy belépésünk után perelhetik a magyar államot. Esetleg akár még a háború alatti terror-bombázásokban lelőtt repülőgépekért, a meghalt és fogságba esett katonák kárpótlásáért, vagy az elmaradt GMO termékek hasznáért, a liberális szabadkereskedelem megakadályozásáért. Bármi­ért, ami a vadkapitalizmus aberrált pénzéhségét korlátozza. Példák sokasága szerint az erős mindent visz. Jaj a legyőzötteknek!

A Washingtoni Konszenzus nevű liberális gazdaságpolitika megbukott Magyarországon. A pénzimádó hevülettel Horthy „három millió koldus országa” teljesítményét megduplázni sikeres közgazdasági szabotázs akció. Ilyen esetben az ország miniszterelnökének kötelessége antiliberális, tisztességes, értelmes gazdaságpolitika után nézni a leszerepelt liberális helyett. Ezt kifogásolni, rossz néven venni egyet jelent azzal, hogy az eddigi liberális közgazdasági dogma tervezetten volt romboló, pusztító szabotázs akció.

Clinton volt elnök kifogásolja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a tekintélyelvű kapitalizmus mellé áll. Figyelmeztetés ez a külön utat kereső, renitens országnak? Hasonlóan a Gáti-féle polgárháborúval való zsaroláshoz ez is liberális tőről fakadó fenyegetés lenne?

Legutóbb egy írás jelent meg arról, hogy az Egyesült Államok több államot és kormányt döntött meg pénzzel vagy fegyverrel, mint a világ többi hatalma együttvéve. (Magyar Nemzet, 2014. október 3.) Lehetséges, hogy a következőkben mi is benne leszünk?

A XX. században az Egyesült Államok az izraeli lobbyval terhelten a második évezred nagy pusztítóink –tatárok, törökök, Habsburgok – közé sorolna be történelmünk lapjain?

 

 

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email