USA, Észak-Karolina: a Fema-koncentrációs táborok hajléktalanok számára

Az Egyesült Államok, a «szabadság birodalma», a paradicsom, az «emberi jogok» netovábbja… Ebben a paradicsomban a munkájukat és lakásukat elveszített «hajléktalanok» a náci birodalom koncetrációs táboraihoz hasonló körülmények között vannak elrekesztve. Anélkül, hogy valamit is elkövettek volna, igazságügyi eljárás és határidő nélkül. Kényszermunkán.
Az USA hivatalos statisztikáiban a munkanélküliek száma apadt az utóbbi években. A Fema lakóit nem is számítják közéjük. A szövetségi «lágereket» magán (katonai jellegű) cégek, contractorokkezelik. Észak-Karolinában a Femából csak akkor lehet kikerülni, ha mikrochipet ültetnek a bőröd alá. Az Rfid (Radio-frequency identification) szolgál az állandó kontrollra, cserébe az életért, ruházatért, ennivalóért.
Mi az a Fema ?

Kormányzati szervezet (Federal Emergency Management Agency), amely Carter alatt, az 1978-as humanitárius problémákra született egyfajta polgári védelem.

A 2001.szept.11-i támadás után John Ashcroft főügyész jelentette be, hogy kivánatos a «harco ellenségnek» számító polgártársak számára táborokat felállítani. Kis idő múlva meg is valósult, olyan lett, amit a truthisscary.com állít: «a Fema felfüggesztheti a törvényeket, az amerikai alkotmányt, a polgári jogokat». A megelőzési paranoiában alakult ki, először a nukleáris támadástól, majd a terrorista támadásoktól való félelemben. Most a hajléktalanokat zárják be.

Az egész USA-ban mintegy 800 Fema-tábor található, ezekben akár 2 millió ember is fogva tarthatnak. A feltételezett bevándorlókat, a lázadó színeseket, de nem csak őket. A táborok relatív autonómiája lehetővé teszi, hogy felük üresen álljon készen. Egy nagyGuantanamo. 
Az escogitur.com a Fema vezetőjének, Alonzo Chardynak a «Miami Herald»-ban 1987-ben megjelent szavaira emlékeztet, amelyben az alkotmány felfüggesztéséről és ha kell, rendkívüli állapot kihirdetéséről beszél.
 
A Fema-táborok akkor váltak a krónikusok érdekődésének célpontjává, amikor Észak-Karolina példát mutatott, hogyan lehet a csavargókat elkapni. 2013 augusztusában a Columbia City Council jóváhagyta a speciális rendőri erők felállításáról szóló programot. Olyan járőrökről van szó, akik még abban az évben megnyitották a columbiai Fema-táborokat. Azokat követve, akiket csavargással gyanusítanak, álmukban vagy egy fa melletti vizelés közben meglepik, autójukba tuszkolják és a várostól néhány km-nyire levő táborba viszik. Olyan emberjogi honlapok beszélnek róla, mint pl. a trueactivist.com. Sűrű homály övezte létüket, de a múlt év novemberének elején az NBC filmezett egy elhagyott börtönt New York mellett, az operatőr pedig még elő se vette a gépét, amikor egy fegyveres ugrott elő és elzavarta. Egy  contractor volt, mivel az “elhagyott börtönt” magánrendőrség kezeli (globalresearch.ca).
Columbiában és Észak-Karolinában akarják a hajléktalanok bőre alá beültetni a mikrochipeket, de kezd érdeklődni az USA büntetésvégrehajtása is. Eközben a Wall Street Journal másnaponta örvendezik a munkanélküliség csökkenése felett, amely lehetővé teszi a kamatemelést az USA-ben és Angliában. Azt nem említi, hogy ezek az erre vonatkozó adatok titkosak (Thatcher alatt paraméterei 37-szer változtak!), mivelhogy a “csökkenés” olyan gazdasági-társadalmi jelenség, ami bizalmat kelt és a stabilitás érzését nyújtja («Csak nem fogsz forradalmat csinálni most, amikor van melónk!»).
Azt nem lehet tudni, hányan vannak a városi és magánrendőrségek, a contractorok markában. Hányan vannak nem csak a nagyvárosok esztétikája védelmének szolgálatában, hanem – ha nem főleg – a magánnegyedek, rezidenciák fegyveres őrizetében, a szögesdrótok árnyékában védeni a bentieket vagy támadni a kintieket. Egy világ belül, egy világ kívül, hogy ne lássák egymást; szegrelálódás, hogy rossz érzéseket ne ébresszenek, hogy az utcát tisztának őrizzék.
«De ez az a Amerika, amelyiket akarjuk? » kérdezik sokan közülük.
forrás :
(osztás a forrás megjelölésével)
WordPress Plugin Share Bookmark Email

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Rovatok

Archívum

Ott vagyunk a Facebookon

Címkék

Legutóbbi vélemények

Legutóbbi hozzászólások

Dr. Szabadi Béla blogja

Látogatottság

  • Megtekintett oldalak : 817945
  • Egyedi látogatók : 93360
  • Megtekintett oldalak 24 órája : 95
  • Egyedi látogatók 24 órája : 31

Reális Zöldek Klub

Naptár

2015. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Népszerű bejegyzések

Reális zöld cikkek

Reális Zöld Klub

MetaFireStats icon Powered by FireStats Top