http://www.inopressa.ru/article/07Sep2015/spiegel/germ.html

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/linke-fluechtlinge-wagenknecht-sieht-usa-als-schuldigen-a-1051623.html
 

Wagenknecht és Bartsch: A Bal az USA-t tekinti a menekültválság fő okozójának

Немецкие “Левые” назвали США главным виновником кризиса с беженцами

Wagenknecht und Bartsch: Linke nennen USA Hauptverursacher der Flüchtlingskrise

Der Spiegel, 2015. szept. 7.

Németország Balpártjának az elnökhelyettesei, Sahra Wagenknecht és Dietmar Bartsch az USA-t nevezték az európai migrációs válság fő okozójának, közli a Der Spiegel. „A nyugati államok az USA vezetése alatt egész régiókat destabilizáltak, lehetővé téve terrorisztikus szervezetek megjelenését, majd eszközül használva ezeket”, – mondják a Bundestag képviselői.

„Olyan gyilkos bandák, mint az ’Iszlám Állam’ közvetett támogatásban részesültek és akadálytalanul kaptak pénzeszközöket és fegyvereket Németország némely szövetségeseitől. Ennek eredményeként emberek milliói szenvednek háborútól és polgári viszályoktól”, – mondják a politikusok.

Wagenknecht felhívta az NSZK kormányát, hogy követeljen az USA kormányától pénzbeli kompenzációt. „Ha Németország kormányában lenne egy csepp férfiasság, legalább financiális részvételt követelne a válságban az USA-tól, a migrációs krízis fő okozójától”, magyarázta. E mellett a politikus követelte, hogy vessenek véget a német haditechnika exportjának és a Bundeswehr részvételének „katonai kalandokban”, teszi hozzá a tudósító.

(Ford. Szende Gy.)

WordPress Plugin Share Bookmark Email