TGM: AZ EU EGY FEHÉR RASSZISTA GYÜLEKEZET

Az extravagáns Tamás Gáspár Miklós régi motoros a magyar politikai közéletben. Mondott már mindent és annak az ellenkezőjét is. Igazi különc, aki igyekszik nagyon szórakoztató lenni.

Még az SZDSZ hőskorában, amikor TGM a párt Országos Tanácsának elnöke volt, az egyik ülés szünetében megkérdezte tőle egy vidéki küldött: Gazsi, hogy lehet az, hogy most éppen az ellenkezőjét mondod annak, mint amit egy hete nálunk mondtál? TGM nem jött zavarba és igazi bon mot-val válaszolt: „Egyszer azt kérdezték Churchilltől, hogyan lehetséges, hogy most az ellenkezőjét mondja, mint egy héttel ezelőtt. Mire Churchill azt válaszolta: »Ugyan már, uraim, csak nem tesznek szemrehányást nekem, mert ma okosabb vagyok, mint egy héttel ezelőtt?«” Tamás Gáspár Miklóst valójában nem is szabad komolyan venni, de mégis érdemes rá odafigyelni, mert szélsőséges nézetei lakmuszpapírként jelzik, mit is gondolnak rólunk, mit is terveznek velünk TGM barátai az Egyesült Államokban és másutt. Nemrégen a Baló György-féle beszélgetős tévéműsorban Csizmadia László CÖF-elnök partnereként fejtette ki sokatmondó véleményét az európai migránshelyzetről, rólunk, magyarokról és a hasonszőrű kelet-európaiakról, Európa jövőjéről.

Érdemes néhány gyöngyszemet idézni az általa elmondottakból, mert még a tőle megszokott égbekiáltó kinyilatkoztatásokat is sikerült felülmúlnia, amikor azt mondta, hogy a kelet-európai országokban a polgári demokrácia összeomlott, visszaállt az 1989 előtti állapot. De a kijelentés indoklása az igazán hajmeresztő, mert szerinte a demokrácia csak akkor demokrácia, ha az akaratképzés is demokratikus, amiben a többség kialakul. Ugyanis ha különféle intézményes és szociálpszichológiai eszközök befolyásolják a választói akaratot úgy, hogy megfosztják az embereket akaratképzésük, értelmi tevékenységük, véleményük és érzéseik szabadságától, és teszik ezt propagandával vagy ijesztgetéssel, akkor az már nem szabad akaratból történő szabad választás. Persze ezt a zagyva hablagyot még maga TGM sem vette túl komolyan, mert utána szabadkozva megjegyezte, hogy azért nem vonja kétségbe, hogy a jelenlegi kormány szabad választások eredményeként van hatalmon. Mondott még olyat is, hogy mára már Európa kettészakadt egy kelet-európai, visegrádi és egyéb országokból álló, periférián lévő, szegénységben élő, joghiányos, inkompetens idió­ta kormányzású régióra és a Nyugatra. Dühösen ostorozta a kelet-európai országokat, kormányaikat – kiemelve a magyart –, amelyek lehetetlenné teszik a morális létet Európában, amelyekből hiányzik az erkölcsi minimum, az együttérzés, az áldozatkészség, a részvét a menekülni kényszerült embertársaik iránt. Ezek a kelet-európaiak képtelenek belátni, hogy Európába 3–5 millió migráns befogadása indokolt, és ez csupán az európai lakosság alig egy százalékát tenné ki. Ez a keserű kifakadás azt jelzi, hogy nagyon fájhat valakiknek ott, az Egyesült Államokban, hogy még mindig léteznek az európai népek öntudatos polgárainak milliói. Ezek a kelet-európaiak szálkák a szemükben. Miért is? Mára kiderült, hogy a Nyugat, a szabadság és a demokrácia hona csak relatíve volt az, már 1990 előtt is. Kelet-Európa népei az egypárti diktatúrákban megtanulták használni a józan eszüket, és a médiában látottakat, hallottakat, olvasottakat egybevetették az általuk tapasztalt valósággal, így megtanultak olvasni a sorok között. Kiderült, hogy okosabbak a szerencsésebb nyugatiaknál, akik a szabadság és a demokrácia körülményei között, a sokszínűség látszata miatt könnyebben voltak manipulálhatók, és elhitték a média által közvetített valóságot. Sőt elhiszik ma is, noha egyre kevésbé, egyre kevesebben, de a PC-nyelv áldozataiként nem értesülhetnek sok tabutémáról még ma sem. Olyanokról, amilyenekről még szólni sem lehet, nemhogy az igazságot elmondani róla.

És most tessék a biztonsági övet bekapcsolni, mert szó szerint idézzük a mi Gazsinkat: „Az EU-val vannak bajok, leginkább az, hogy csak európai és mint ilyen, kiváltságosok gyülekezete. Nyilvánvaló, hogy az európai kérdések eldöntésében szót kell kapniuk azoknak, akik iránt közös a felelősségünk. Legalább a környéken lévő országoknak, mediterrán országoknak, észak-afrikai országoknak, közel-keleti országoknak, különben marad ez egy fehér rasszista egyesület.”

Hogy is van ez? Európa sorsáról nem az európai népeknek kell dönteniük? Hanem Algériának, Iraknak, Szíriának vagy netán Pakisztánnak? Európa lenne a kiváltságosok gyülekezete és fehér rasszista, ahol tízmilliószám élnek ma is nem fehérek, és napjainkban ellenőrizetlenül, százezrével, milliónyian özönlenek be az afrikai és közel-keleti országokból a ki tudja kicsodák, akik éppen TGM barátai biztatására vágtak neki a nagy útnak?! Azt hihetnénk, talán elment az esze Tamás Gáspár Miklósnak, vagy csak a szokásos nagyotmondás, meghökkentés vágya vezérelhette. Hacsak nem inkább a Soros-alapítvány alkotói díját igyekszik ma is megszolgálni. Felvállalva Soros György szócsövének szerepét is.

A szerző nyugalmazott ügyvéd

Forrás:  http://magyaridok.hu/velemeny/tgm-az-eu-egy-feher-rasszista-gyulekezet-337327/

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email