Gyereket felhasználni politikai célra a rákosi rendszer használt fel. Gyerekek tiltakoztak a kulákok ellen.

ENSZ által rendezett párizsi klímacsúcs 2015. december 12-én befejeződött.
A világszerte történelmi jelentőségűnek minősített tanácskozás eredményeihez mindazok cselekvő elkötelezettsége is hozzájárult, akik személyes kiállásukkal azt üzenték a világ vezetőinek, hogy haladéktalan döntéseket és felelős cselekvést várnak el tőlük közös jövőnk érdekében.

Az Élő Bolygónk klímavédelmi akciót számos szervezet mellett 194 699  honfitársunk támogatta klímavoksával, köztük 13 éves gyerek.

Nem tisztességes dolog – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki arra kérte a szakszervezeteket a csütörtöki Kormányinfón, hogy ne a gyerekekkel zsarolják a a kormányt béremelésre.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke közleményben reagált az elhangzottakra. Abban egyetértett Lázár Jánossal, nem szabad politikai célra használni a gyerekeket, de állítása szerint éppen a jelenlegi kormányzat az, amelyik manipulálható és kiszolgáltatott tömegeket nevel.

Hogy ki által manipulálható a Kormány Mendrey László nyilatkozatából nem derül, a tömeg pedig már ön magában is, sokaságot jelent.

 

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email