A Foci EB, a széndioxid és a megújulók

Ha összeadjuk valamennyi Nobel díjas fizikus Nobel díjait, akkora összeget kapunk, amelyből már meg lehet vásárolni egy világklasszis focistát. Ez mutatja, hogy a mai modern, morálisan hanyatló, elanyagiasodott világunkban mekkora az értéke a tudománynak, és mekkora az értéke a tömegszórakoztatásnak.

Valamikor a sport amatőr sport volt, nem anyagi haszonszerzést szolgált. Ebből a szempontból az EB igazi győztese – morális értelemben – Izland, mivel a saját lakosságából állított ki olyan csapatot, amely méltó ellenfele volt 100-szor népesebb és sokkal gazdagabb országok nagyrészt „idegenlégiósokból” álló csapatainak. Izland kiérdemelte az egész világ csodálatát, legalábbis azokét, akiknek még van erkölcsi érzékük.

A foci EB nem a sport küzdelme volt, hanem a bankszámlák küzdelme, amelyben sikerült a jobb sorsra érdemes labdarúgó sportot a pénz prostituáltjává tenni.

Hasonló jelenség figyelhető meg a természettudományokban is. Sok esetben nem a tudományos igazság számít, hanem az, hogy melyik „tudományos” elmélet hoz több hasznot, és ennek érvényesítéséhez, elfogadtatásához mely tudósokat kell megfizetni.

Csakhogy időnként porszem kerül a fogaskerekek közé. Akadnak ugyanis – jó értelemben vett – „amatőr” tudósok, akiket nem lehet megvásárolni. Ez a helyzet a tudománytalan széndioxidos klímahisztériával, és a tévesen „megújulónak” nevezett energiákkal is.

Nem véletlen, hogy az ezeket propagáló politikusok és „zöld” aktivisták között nagyrészt olyan foglalkozásokat találunk, mint például jogász, közgazdász, irodalmár, műfordító, akik meglehetősen hiányos ismeretekkel rendelkeznek a természettudományok terén. Az is feltűnő, hogy a „zöld” mozgalmak és pártok csak a nagyobb városokban képesek tömegbázist toborozni. Faluhelyen az emberek még most is a természet közelében élnek, a saját szemükkel látják annak működését, őket sokkal nehezebb lóvá tenni bármiféle „zöld” propagandával.

Hogy miért tudománytalan szélhámosság a széndioxidos klímahisztéria, arra vonatkozóan érdemes beleolvasni ebbe a két közleménybe:

http://klimaszkeptikusok.hu/?p=983#more-983

http://klimaszkeptikusok.hu/wp-content/uploads/2016/07/Kl%C3%ADma%C3%B6sszesek%C3%BCv%C3%A9s.pdf

Vagy meghallgatni ezt a két előadást:

https://youtu.be/ekZHJ-yvOLM

https://youtu.be/US8EqgWyHrU

Ami pedig a „megújuló” energiákat illeti, érdemes szóvá tenni, hogy energia nem újulhat meg, legfeljebb átalakul, vagy más helyre áramlik. A világegyetemben az energia mennyisége az ősrobbanás óta állandó, aki nem hiszi, nézzen utána egy középiskolai fizika tankönyvben.

Hogy az ún. „megújuló” energiák a valóságban mennyire védik, kímélik a természetet, és a környezetet, arra vonatkozóan érdemes elolvasni még ezeket is:

http://klimaszkeptikusok.hu/?p=832#more-832

http://klimaszkeptikusok.hu/wp-content/uploads/2015/11/Enpol-klimaprospektus.pdf

Dr. Héjjas István

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email