http://faktor.hu/faktor-sokkolo-felveteleken-fosztogatnak-turistakat-rioban?source=hirkereso

 

https://www.youtube.com/watch?v=c0ztLtpuwkM

 

Sokkoló felvételek: így rabolják ki a turistákat Rióban!

Két héttel ezelőtt rendőrök raboltak ki egy olimpikont Rióban, akit végül egy automatához kisérték, majd pénzt vetettek le vele a számlájáról. Három napja egy kínai gátfutót fosztottak ki annak a szállodának a halljában, ahol megszállt. A riói olimpia nem csak a sportolóknak nagy lehetőség, hanem a szervezett bűnözésnek is, ugyanis a világ legnagyobb sporteseménye alatt, akár évekre elég pénzt tudnak összerabolni. Hiába rendeltek 85 ezer katonát Rióba a Játékokra, a statisztika szerint ennek ellenére egyre több a bűncselekmény a városban. Az olimpia három nap múlva kezdődik.

Egy hónappal ezelőtt a brazil rendőrök is azt mondták, hogy nem tudják garantálni az olimpiára érkezők biztonságátRióban nehéz védekezni a lopás vagy a rablás ellen, de egy biztos: az a legfontosabb, hogy ne legyen rajtunk semmiféle ékszer.

Terror a zebránál

Ez a felvétel nem is olyan rég, 4 hónapja került fel az internetre. Egyetlen útkereszteződés drámai pillanatait mutatja be. Vagyis azt, hogy egy fiatalokból álló tolvajbanda hogyan tartja rettegésben az útszakaszt. A fiatal fiúk nem kímélnek sem turistát, sem brazilt. A lényeg: legyen mit elvenni a járókelőktől. A szemtelen és néha agresszív tolvajok módszere primitív, de hatékony: mobiltelefont vagy ékszert lopnak nem éppen kifinomultan. Kitépik az emberek kezéből a telefont vagy a nyakukból a láncot. A lámpánál várakozó buszok utasait sem kímélik. Egy-egy lehúzott ablak potenciális lehetőség a banda tagjainak arra, hogy felugorva egyetlen pillanat alatt megrövidítsék az utast.

 

 

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email