Erről beszelek mar 10 éve -amióta a sir Stern jelentés kijött.

AZ ÚRIDŐJÁRÁS sokkal fontosabb a földi életre mint a Co2 stb.

Nem zörög a haraszt ha a napszél nem fújja…

Vajon az amerikai elnök tudományos tanácsadói mit látnak ebből?

Az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama törvényerejű rendeletet hozott ez év október 13-i keltezéssel, amiben felettébb figyelemre méltó jövőbeli lehetőségekről és a várható katasztrófahelyzetre való felkészülésről ír. “Koordinált erőfeszítések a nemzet védelmében űr-időjárás események esetén” – ez lenne nagyjából a rendelet címe. Az „űr-időjárás” kifejezés csupán egy hevenyészett fordítás, de a szövegből gyorsan egyértelművé válik, hogy pontosan mire gondol ez alatt a Fehér Ház.
Például nagy erejű napkitörésekre, szoláris energiarészecskékre, amik geomágneses zavarokat okozhatnak és kritikus hatással lehetnek a GPS-rendszerekre, a műhold-hálózatra, kommunikációra, légi közlekedésre, valamit az elektromos hálózatra. Az ilyen események hatására időlegesen megszűnhetnek a kulcsfontosságú szolgáltatások, például a vízszolgáltatás, az egészségügy, vagy a szállítás. Az űr-időjárás esemény egy időben lefedheti az egész kontinenst, és súlyos biztonsági helyzetet teremthet.

A rendelet szükségesnek látja, hogy a megfelelő felkészüléssel a lehetséges minimálisra csökkenthessék a különböző veszteségeket, és az emberek számára fellépő nehézségeket. A szövetségi kormány képes felismerni az eseményt kiváltó folyamatokat, megjósolni azt, hogy az esemény mikor fog bekövetkezni, így megelőz programok végrehajtása szükséges arra vonatkozóan, hogy figyelmeztessék az embereket, kidolgozzák a megfelelő eljárásokat, protokollokat, és minél hamarabb talpra állíthassák az infrastruktúrát az eseményt követően.
A végrehajtó szerveknek és hivataloknak, ügynökségeknek össze kell hangolniuk a munkájukat annak érdekében, hogy megfelelően előkészülhessenek az eseményre.
Nem fordítjuk le a teljes elnöki rendeletet, mert úgy gondoljuk, hogy ennyi is éppen elég ahhoz, hogy tisztán lássunk. Valami készül, méghozzá a közeljövőben esedékes esemény, aminek bekövetkeztét meglehetős biztonsággal előre látják az Egyesült Államokban. Nagy eséllyel egy extrém erős napkitöréssel kell szembe néznünk, már csak az nem világos, hogy mikor fog megtörténni.

 

https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/10/13/executive-order-coordinating-efforts-prepare-nation-space-weather-events

 

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email