Valószínűleg igaz ….


Mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim.

Kölnben élö 56-os menekült vagyok.

Szombaton, 4.11  2017, a Gyásznap évfordulóján, este a 3Sat televizios programban szerepelt a Bécsi Filharmonikusok koncertje a Művészetek Palotájában, Budapesten, 2017 ben.
Az adás (szerintem) nem élö közvetités volt, attól függetlenül nagyszerü zenekari müveket tüztek a müsorukra.

Aztán jött a  szünet….

Egy nekem már ismert arc, Merseburger nevü kommentátor jelent meg a Müpa elöcsarnokával a háttérben.

Minden átmenet nélkül azzal kezdte, hogy Magarországon van egy populista Orban Viktor nevü diktátor, aki

„LÁBBAL TIPORJA AZ  EMBERI JOGOKAT“

Nem tudom sajnos szóról-szóra idézni a propaganda szövegét, de ez igy folytatodott még néhány percig. Aztán megjelent ZUBIN MEHTA, aki a koncertet vezényelte (szerintem egy máshol felvett interview bejátszása volt), ahol siró hangon ilyeneket mondott:

“Ő már 1956-ban támogatta a magyar menekülteket Bécsben.
Most Orban Viktor nem engedi be a szegény üldözötteket.
Az az Orbán Viktor, aki elüzte Magyarországról Schiffer András zongoramüvészt.
A szive fáj látni a menekülteket, akik a határon kívül várják, hogy beléphessenek az ország területére.
Arról álmodozik, hogy egyszer még koncertet adhat ezeknek a menkülteknek is Magyarországon. ”

Mindezt rettenetes rossz németséggel dadogta bele a mikrofonba. (Megjegyzés: aki kb. 60 éve német nyelvterületen él de még csak alap nyelvtudással sem rendelkezik, az vagy nem mond igazat, vagy…)
Zubin Mehta már évekkel ezelött kijelentette, hogy nem hajlandó Magyarországra menni, mert az egy fasiszta ország ahol elnyomják a sajtószabadságot, korrupt stb.stb. Most ez a Zubin Mehta Budapesten a Müpa-ban a magyar közönség vastapját élvezve hajlongott és csókokat hintett a hallgatoság felé.

Nem tudom, hogyan viselkedett volna, ha ugyanaz a közönség tudta volna, hogy milyen aljas, gonosz propagandára használja fel ugyanazt a vastapsot.

Ilyen felháboritó, aljas propagangát életemben még nem láttam egy ilyen magasnivóju koncert szünetében, ahol tisztesseges kommentátorok a zeneszámokról, vagy például a modern Müpa architetkturájáról beszélhetett volna.

Egy hang nem hangzott el minderröl, csak a propaganda ment megállás nélkül.

Felháborító, hogy ez a Zubin Mehta ezt a rágalmazó, rosszindulatu monologját elmondhatta ott, ahol a magyar vendéglátók ünneplését fogadta, még ha nem is élö adásban.

Èn most nem csak a Magyar Követséget értesitem erröl a gyalázatrol (amit szerintem önök már úgyis tudnak), hanem minden rendelkezésemre álló kapcsolatomat mozgósitom, hogy tudja meg Magyarország népe, hogy még egy ilyen magas szinvonalu élményt, mint a Bécsi Filharmonikusokat, ilyen aljas módon kihasználnak, a tudatlan német közönség felé.

Kiváncsi lennék, hogy a Filharmonikusoknak erröl volt-e tudomása. Szerintem nem.

Isten látja lelkem, nem vagyok a náci barabarizmus hive, de ezt a gyalázatot még Josef Göbbels sem merte volna megtenni.

Itt tartunk.

Nem tudom van-e Önöknek valamiféle eszköz a kezében, amivel ezt a szégyenletes eseményt nyílvánosságra hozzák.

Tisztelettel

Laszlo Petri

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email