Kedves Kollégák, Barátok, Ismerősök! Tisztelt Gyászoló család!

Dr. Zalaváry Lajos építészmérnöktől 2018.02.28-án, az Óbudai temetőben vettünk búcsút, és kísértük Őt utolsó útjára a havas úton, végső nyughelyére. Életpályájáról, életművéről, Vele kapcsolatos személyes emlék-töredékeimről, korábban a Róla szóló nekrológban számoltam be, kivonatosan. Lásd:

http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=1740
“In memoriam Zalaváry Lajos építőművész (1923-2018)”. Nyugodjék Békében! + mellékletek
Péteri László

A Vele készült videó-interjúban – az időközben szintén elhunyt, Csontos János a “XII. Kőmíves” c. dokumentumfilm-sorozatában – bepillantást nyerhetünk – személyes tolmácsolásában – a kivételes életpályája “kulissza-titkai” töredékeibe, amely az utókor számára is tanulságos lehet:
https://www.youtube.com/watch?v=RwWIAZFsQPA | 24:59 | Közzététel: 2016. augusztus 27. | Glokalfilm | Zalaváry Lajos | XII Kőmíves | Mesterek a kortárs magyar építészetből Csontos Györgyi és Csontos János filmje

Búcsúztatásán és utolsó földi útján készített képeimmel búcsúzom – Kovács István, az Atrium Hyatt Budapest első igazgatója, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége jelenlegi főtitkára nevében is – Zalaváry Lajostól, volt egyetemi korrektoromtól, későbbi kollégámtól, és jó Barátomtól.

 

Emlékedet megőrizzük!

Kedves “Laja”, nyugodj békében!

Utolsó üdvözlettel:

Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd, ny. min. vezető főtanácsos,
az OIH Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke, belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő,

MKIK Turisztikai Kollégium szakértője
Magyar Szálloda Szövetség tiszteletbeli tagja
Lakás: H-1119  Bp. Mohai köz 4.4.4.
tel.:      06   1 203 5729
mobil: +36 30 319 2033

e-mail: peteril62@gmail.com

honlap: http://realzoldek.hu/index.php , és ezen belül:  http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=list_pages_categories&cid=17

Fényképalbum nyílik az alábbi képre kattintva:

Fotó:

WordPress Plugin Share Bookmark Email