Gratulálunk Farkas Judith-nak a “Magyar Hajózásért Érdemérem” kitüntetéséhez!

Kedves Kollégák!

A hivatalos közösségi-, és a kereskedelmi média eddig nem sokat foglalkozott az ország első, magántulajdonban levő, a magyar hajózástörténet dicső múltjának emlékeit gyűjtő és bemutató múzeumával, annak gazdáival, üzemeltetőivel.
Pedig Farkas Vince hajóskapitány 2007.04.09-én, 88 éves korában történt elhunytáig, és ezt követően, leánya Farkas Judith tevékenységének, elszántságának, erőfeszítéseink köszönhető, hogy a Zebegényben működő Hajózástörténeti Múzeum 2018. július 12-én már a múzeum működésének 34. évfordulóját ünnepelheti.   
A Reális Zöldek Klub – mint, hátrányos helyzetű, és a szó igazi értelmében is “civil szervezet”! – már évtizedek óta figyelemmel kísérte a múzeum működését, és korlátozott, saját egyéni anyagi lehetőségeihez mérten, ill. személyes közreműködésével is hozzájárult annak népszerűsítéséhez, bár ez messze nem helyettesíti, ill. helyettesítheti, az állami-, kormányzati-, önkormányzati erkölcsi-, és anyagi támogatást és konkrét segítségnyújtást! (lásd: 2007.07.12-i videó-felvétel, fotógalériák készítése, egyes későbbi évfordulós rendezvényekről, és az RZK honlapján történő szerepeltetése, stb.)
http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=846 2011.11.06. | Közreadva: 2011.11.09. | M1 TV. “Szellem a palackból” Hajózás-történet Zebegény-ből:..”Amikor a törzsfőnök rossz döntést hozott, leváltották, és …levágták a fejét!” + mellékletek.

http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/11/06/14/Szellem_a_palackbol___Farkas_Vince_es_Farkas.aspx 25:08 | 2011.11.06. | M1 TV – „Szellem a palackból”. Farkas Vince és Farkas Judith gyűjteménye. Zebegény. Hajózástörténeti Múzeum.

https://www.youtube.com/watch?v=l9ak8jIJpOE 9:53 Közzététel: 2007. július 13. | pvpstudio | A Reális Zöldek Klub részt vett Farkas Vince hajóskapitány múzeuma megnyitásának 23. évfordulóján. Hajózástörténeti Múzeum különös értékkel bír ma, amikor a hagyományos és valóban környezetbarát közlekedési formák, a hajó és vasút az EU által elvárt és támogatott fejlesztések ellenére egyre inkább háttérbe szorulnak. (!)

Ilyen előzmények után kellemes meglepetést okozott – ha egy kicsit! megkésve is!, de – a Magyar Hajózási Országos Szövetség / MAHOSZ 2018.03.03-án, Farkas Judith-ot a “Magyar Hajózásért Érdemérem”-mel tüntette ki, amelyhez ezúton mi is szívből gratulálunk!

Remélhetőleg a közeljövőben nagyobb figyelmet fognak fordítani az egymást követő kormányok és Parlamentek döntéshozói – a jelképes, erkölcsi elismerést jelentő – kitüntetések mellett! – a magyar belvízi hajózás-, kikötőhálózat-fejlesztés, a Duna-, a Tisza-, a Dráva-, és nagyobb mellékfolyói hajózhatóságának, a hazai hajógyártás újraindítási feltételeinek biztosítására, a jelenleg idegen lobogó alatt, a Világ tengerein és Európa folyóin hajózó tengerészeink, hajósaink, matrózaink haza-csábítására, és a hazai hajós-utánpótlás képzésére, nevelésére! És eközben nem felejtkezik el az időközben már az “égi tengereken hajózó” tengerészeinkről, és családtagjaikról sem!

A következő generáció – köztük Farkas Judith unokája (lásd: mellékelt fotó) – már készen áll, és rajtra kész! (Ehhez is gratulálunk!)

Reméljük, hogy a “jó példa ragadós”, és a politikai döntéshozók, döntés-előkészítők a tettek mezejére és jó-“vízi-/hajózó”-útra lépnek! (árvíz-, belvíz-, jégár-, vízszennyezés-mentes!)

Ebben a reményben, még egyszer gratulálunk Farkas Judith-nak és Családjának, és Mindenkinek – utólag is – Áldásos Húsvéti Ünnepeket, a politikai döntéshozóknak kellő akaratot, elszántságot, és fleg jó munkát és ezt követően megérdemelten, sok sikert kíván,

Baráti üdvözlettel:

Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd,
ny. min. vezető főtanácsos,
az OIH Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke,
belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő,
MKIK Turisztikai Kollégium szakértője
Magyar Szálloda Szövetség tiszteletbeli tagja
tel.: 06 1 203 5729
mobil: +36 30 319 2033
e-mail: peteril62@gmail.com
honlap: http://realzoldek.hu/index.php , és ezen belül:
http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=list_pages_categories&cid=17

A képre kattintva dokumentumok jelennek meg, melyeket le kell tölteni!

Fotó:

——————-

——— Továbbított levél ———-
Feladó: Albel Andor <albel.andor@gmail.com>
Dátum: 2018. április 5. 9:07
Tárgy: Re: Gratulálunk Farkas Judith-nak a “Magyar Hajózásért Érdemérem” kitüntetéséhez!
Címzett: László Péteri <peteril62@gmail.com>

Kedves Laci!

Örültem levelednek és az információknak, a fotóknak. Nyomdában van a könyvem, melynek borítóját és fülszövegét mellékelem. Április 21-én 17.00 órától dedikálok a Millenárison a Nemzetközi Könyvszemlén, szeretném ha eljönnél, és átnyújtanám a tiszteletpéldányt neked. valószínű sok ismerősöd is ott lesz. Várlak, barátsággal: Andor (a borítóterv pdf. rosszul van elnevezve)

Mellékletek:

Albel Andor -Fülszöveg by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd

hosszulejaratu borito by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd

WordPress Plugin Share Bookmark Email