Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
2018.01.14. Karc FM Szántó Georgina - Szabó Marcel - Horváth Attila - Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer - Hágai Nemzetközi Bíróság ítélete
Péteri László
---------- Továbbított levél ----------
Feladó: László Péteri
Dátum: 2018. január 16. 18:55
Tárgy: 2018.01.14. Karc FM Szántó Georgina - Szabó Marcel - Horváth Attila - Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer - Hágai Nemzetközi Bíróság ítélete.

Címzett: "Mészáros Csaba dr."
Másolatot kap: "dr. Bakonyi Péter" , Pálos László , "Héjjas István dr." , "Szeredi István dr." , Bíró Koppány Ajtony , "Dr. Veres Lajos"

Kedves Csaba!

Tájékoztatásul, előzetes megbeszélésünk szerint, mellékelten megküldöm a fenti tárgyú rádióműsor internet-címét:

https://www.mixcloud.com/karcfm/b%C3%ADr%C3%B3s%C3%A1gi-akt%C3%A1k-2018-01-14-1600-1700-1/ 2018.01.14. 16:00–17:00. Karc FM „Bírósági történetek” Szántó Georgina, szerkesztő, műsorvezető. Vendégei: 1. rész:Dr. Szabó Marcel, alkotmánybíró, elkötelezett környezetvédő, és 2. rész: Dr. Horváth Attila, jogtörténész, Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a műsor jogi szakértője. Téma: Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer és a Hágai Nemzetközi Bíróság ítélete.

Kíváncsi vagyok az elhangzottakkal kapcsolatos véleményedre!

Ha megvan, vagy esetleg meg tudod szerezni a Holland / Delfti Egyetem szakvéleményének eredetijét, vagy ha van hiteles magyar fordítását, akkor azt is, amely a Duna - mint nemzetközi víziút - hazai szakasza hajózhatóságának egyetlen lehetséges megoldásaként a vízlépcsős-megoldást javasolta, annak ellenére, hogy a megbízásuk a magyar fél részéről, a "klasszikus" folyamszabályozási ("sarkantyúk" az evezősök örömére, stb.!) megoldásra szólt, kérlek küldd meg a részemre! (lásd: VITUKI tanulmány).

A holland, delfti példa azért is fontos lenne, mert Mosonyi Emil nevéről és vendég-professzori, meghívott előadói munkásságáról - az 1970-ben született! - Szabó Marcel-nek is kellett volna hallania Delft-ben, a Műszaki Egyetemen, amikor évtizedekkel később, 1993-ban tanulmányokat folytatott ott!
Ennek a vele készített interjúban nyoma sem volt!

Az már csak "hab a tortán", hogy a HNB ítélete alapján - csak a riporter többszöri rákérdezése után Szabó Marcel kénytelen volt elismerni, hogy:
- Magyarországnak nem volt joga és indoka ("ökológiai katasztrófa"? Nem következett be még a Szigetközi magyar oldalon sem, a "környezetvédők" dízel-motoros vízszivattyúzása - a Dunából a Dunába - ellenére sem!), a Nagymarosi építkezés leállítására, ill. az 1977. évi magyar-csehszlovák államközi szerződés egyoldalú (!) felbontására,
- éppen ezért a HNB hatályban levőnek minősítette az eredeti szerződést (de erről SZ.M. mélyen hallgatott!)

Előzetesként csak ennyit, azzal a megjegyzéssel, hogy már az is nagy szó, hogy ezt az évtizedek óta "tabu"-témát a Karc FM egyáltalán a műsorára tűzte! A szerkesztő-rendező riporter szakmailag jól felkészült, és lényegre törő kérdéseket tett fel, nem az Ő hibája, hogy riportalanyai vagy nem tudtak, vagy nem akartak válaszolni, vagy fél-igazságokat, néha hazugságokat mondtak! (pl. Tény: a Nemzetközi Duna Bizottság tagjai 1948.08.18-án írták alá az un. "Belgrádi Egyezményt", amelyet a Magyar Köztársaság (!), mint aláíró tag, az 1949. évi XIII. törvénybe iktatott be! (I. sz. melléklet Ausztria felvétele, II. sz. melléklet Bős/Gabčikovo-Gönyű közötti szakasz!, stb.)

Fáradozásodat előre is köszöni,
Baráti üdvözlettel:
--
Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd, ny. min. vezető főtanácsos,
az OIH Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke, belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő
mobil: +36 30 319 2033

-----------------------------

Tájékoztatásul, ill. emlékeztetőül küldi, és egyúttal Boldog(abb) Újévet kíván,

Baráti üdvözlettel:
--
Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd, ny. min. vezető főtanácsos,
az OIH Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke, belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő
mobil: +36 30 319 2033


Utóirat:

http://www.keresztenytv.hu/index.php?p=video&id=52 13:57

„In memoriam Mosonyi Emil 1910-2009.” Péteri László-Nagy László videó


Fotó:

Fotó:


2018 01 14 KarcFM Bírósági Történetek BNV HNB SzántóGeorgina[1]Hangfájl by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd
DrMosonyiEmil 1910 2009 MU Környezetvédők Felelőssége[1 2]Nekrológ FL ME Cikk by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd
---------------------------

---------- Továbbított levél ----------
Feladó: Imre Beke
Dátum: 2018. január 17. 14:44
Tárgy: Re: 2018.01.14. Karc FM Szántó Georgina - Szabó Marcel - Horváth Attila - Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer - Hágai Nemzetközi Bíróság ítélete.
Címzett: László Péteri


Kedves László! Végighallgattam a műsort. Az egy katasztrófa, hogy a magyar nép ügyét, két tanult ember ilyen hozzá nem értéssel merte vállalni, de az is felelős, aki ezeket megbízta. Mind a kettő az igazát mondta, de nem a valót. És ami még egy nagy probléma, hogy egyes energiapolitikusok (Pl: Dr. Járosi Márton Energiapolitika 2000) sem vállalják fel az ügyet, pedig fix bevétel csak a nagymarosi gátba beépített gépegységek áramtermeléséből folyna be. A turbinák csúcsra járatását el kell felejteni és talonba kell tenni a Prédikálószék-i szivattyús erőmű létesítési terveit is, persze a nagymarosi gáttestbe ennek helyét ki kellene építeni. Ha Orbán győz erre április 9-én vissza kell térni, addig Szántó Georgina részére kellene jó kérdéseket megfogalmazni és a leghevesebb ellenzők neveit megadni, akiket vitára kér fel a Karc rádióban. Ahhoz, hogy előbbre lehessen lépni meg kell az ellenfél szerintem tarthatatlan és önmagukban is ellentmondásos álláspontját ismerni.

Baráti üdvözlettel Beke Imre


--------------------------


---------- Továbbított levél ----------
Feladó:
Dátum: 2018. január 18. 11:59
Tárgy: Fwd: 2018.01.14. Karc FM Szántó Georgina - Szabó Marcel - Horváth Attila - Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer - Hágai Nemzetközi Bíróság ítélete.
Címzett: László Péteri


Kedves Laci!

Most volt időm meghallgatni a rádióműsort. Tekintettel arra, hogy jogászok az urak, így a műszaki és gazdasági dolgokról tett nyilatkozataikat elnézéssel lehetne kezelni, ha ezt nem nyilvánosan teszik. Nem tudom, hogy milyen a hallgatottsága ennek a rációnak, de a két nyilatkozó által mondottak alkalmasak a hallgatóság félrevezetésére. Persze, az embereket túlzottan nem lehet félrevezetni, mert őket ez a téma már rég nem érdekli, így nem is tudnak róla semmit. Ezt sajnos az egyetemi hallgatóság tájékozatlanságából adódóan merem mondani.
Ami a szovjet hadihajók Dunán való mozgási lehetőségeinek javítását illeti, az ezzel kapcsolatos fejtegetések egyenesen a kabaré műfajába tartoznak. Komoly jogi szakemberek szájából hallani ezeket megmosolyogtató, de egyben elkeserítő is.
Szántó Georgina kérdései több szakértelmet sugallnak részéről, mint akiket "szakértőként" kérdezett, de időnként mellébeszélve, egyoldalú és laikus válaszokat kapott. Szegény, megboldogult Zigány professzor mondta ábrázoló geometria előadáson: "Ez annyira világos, mint az, hogy ha a jogásznak szarva volna, akkor szarvasmarha volna, de mivel nincsen szarva, így csak közönséges marha!" Az említett urak természetesen kivételek.

Én mást nem tehetek, minthogy az egyetemen terjesztem az igazságot ebben a témában, amíg a Jóisten ad erőt és lehetőséget.

Baráti üdvözlettel:
Mészáros Csaba

----------------------

© Reális Zöldek Klub . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2018-01-16 (52 olvasás)

[ Vissza ]


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.09 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::