Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 

Vélemények és rovatok

Cikk/Anyag beküldéseLegjobbra osztályzottVéletlenszerű cikk/anyag

- Fő kategóriák -

Egyebek (1) 
Egyebek
Energia (30) 
Vizügyek (23)Zöld ügyek (15)
Jó szerencsét (3) 
Jó szerencsét
Közéleti rovat (9) 
Globalizáció (0)Közlemények (6)Média (5)
Tudományos vitarovat (16) 
Rovatvezető (1)


Jelenleg 829 cikk/anyag és 14 kategória van az adatbázisban.
 

Elolvasom a   Egyebek: Katica születésnapi borcímke  Nagyon népszerű   véleményt

A születésnap alkalmából a reális zöldek minden jót kívánnak Gyenge Katalinnak, a Klub Ellenőrző Bizottsága Elnökének!Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 21, 2010 |(Olvasták: 59576 ) (hozzászólás(81756) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 10)

 

Elolvasom a   Energia: Hol késik az új magyar energiapolitika és stratégia? Kerényi Ödön válasza  Nagyon népszerű   véleményt

Hol késik az új magyar energiapolitika és stratégia? A vízenergia-hasznosítás még mindig "tabu"?


Kedves László!

Igazad van, de a nyugdíjas zsörtölődés csak kutyaugatásnak tűnik. Akik tehetnének valamit, politikusok, pártemberek, akadémikusok pedig a választásokra várnak. Mi meg lassan a történelem számára irkálunk.

De bízunk a józan észben és a fiatalokban.Üdvözlettel

Ödön Bá’From: peteril Péteri [mailto:peteril62@gmail.com]
Sent: Saturday, October 24, 2009 9:30 PM
To: Juhos László; Pálos László; Kerényi A Ödön
Subject: Hol késik az új magyar energiapolitika és stratégia? A vízenergia-hasznosítás még mindig "tabu"?Kedves Kollégák!A korábbi, a szemlélet-, és paradigma-váltást, az integrált tervezést, komplex fejlesztést és többcélú hasznosítás hazai gyakorlati bevezetését sürgető cikkeim folytatásaként, mellékelten megküldöm a megújuló energiatermelésre és hasznosításra vonatkozó haz

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 25, 2009 |(Olvasták: 1980 ) (hozzászólás(853) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Közéleti rovat/Média: Emlékbeszéd az Aradi Vértanúk kivégzésének 160. évfordulóján  Nagyon népszerű   véleményt

Emlékbeszéd az Aradi Vértanúk kivégzésének 160. évfordulóján
2009. október 6. 15:31:09

Dr. Bábel Balázs érsek

Sokszor és sokféleképpen méltatták az elmúlt 160 év alatt az Aradi Vértanúkat.

Mindent elmondtak arról, ami történt szinte óráról órára rögzítették az eseményeket. A visszaemlékezések szemüvegén át kerültek be a nemzet panteonjába, és ami megtörténik még a szentek galériájában is, a sablonok által meg is merevednek.

A történelem, akkor az élet tanítómestere, ha életre kelnek a hősök a magunk szívében valóságban megismerjük őket, s így vonzanak bennünket példájukkal. Az emberek nem fehérek vagy feketék jellemükben, „hiszen hitünk szerint az egy Szűz Máriát kivéve mindenkinek van árnyéka, amit az emberi gyarlóság vet”. Kellő önismeret és élettapasztalat után ez magától értendő.

Szabad legyen személyessé tennem ezt a megemlékezést, hogyan élnek ők bennem. Neveltetésem okán korán megismertem őket, általános iskolás koromban fel tudtam sorolni nevüket

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 25, 2009 |(Olvasták: 2154 ) (hozzászólás(608) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Közéleti rovat/Piacgazdaság: Környezetbarát vasúti közlekedés (vissza)fejlesztési tendenciái Németországban és Magyarországon  Nagyon népszerű   véleményt

Kedves Kollégák!

A környezetbarát vasúti-, kombinált közlekedés/szállítás fejlesztésével kapcsolatban mellékelten küldök néhány, a múltat, a jelent és a jövendőt is bemutató német és magyar dokumentumot, szíves tájékoztatásul.

Németországban az állam az 1990-es években kezdte el "kivonulását" a vasútfejlesztésből, és kezdte volna el a vasúthálózat szisztematikus leépítését, ha azt a tartományok / régiók képviselői hagyták volna. De Németországban nem ez történt!

Az új német közlekedési koncepció kidolgozását és megvalósítását dokumentálja a tegnap megküldött, 40. oldalas, és a most mellékelt, 56. oldalas, térképekkel, fényképekkel, tényadatokkal és szöveges magyarázatokkal kiegészített tájékoztató.

Ezek közül csak néhány, itthon megszívlelendő ötletet emelek ki, elsősorban a döntéshozók okulására:

- egységes, új környezet-, és utasbarát közlekedési koncepció kidolgozása és megvalósítása, amelyre hazánkban már régen szükség lett volna! Ennek keretében:

- egység

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 25, 2009 |(Olvasták: 56879 ) (hozzászólás(49103) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia: Hol késik az új magyar energiapolitika és stratégia? A vízenergia-hasznosítás még mindig tabu?  Nagyon népszerű   véleményt

Kedves Kollégák!

A korábbi, a szemlélet-, és paradigma-váltást, az integrált tervezést, komplex fejlesztést és többcélú hasznosítás hazai gyakorlati bevezetését sürgető cikkeim folytatásaként, mellékelten megküldöm a megújuló energiatermelésre és hasznosításra vonatkozó hazai dokumentumokkal kapcsolatos észrevételeimet, javaslataimat, különös tekintettel a vízenergia-hasznosítás állami támogatásának szükségességére, és indokoltságra.

A fentiek egyúttal szorosan összefüggnek a készülő EU és Magyar Duna Stratégiával, az Országos Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervvel / OVGT, a Duna és a Tisza, valamint a Dráva hajózhatóságának biztosításával is, stb.

Az egyes tárcák által készített anyagok Kormány-szintű nemzetközi és hazai, szakmai összehangolása, szintetizálása - a közigazgatás, és a köztisztviselői kar jelenlegi helyzete, és közismert problémái miatt - év(tized)ek óta várat magára.

A helyzetet még súlyosbítja az MTA egyes intézményeinek korábbi években - aktuál-politikai s

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 25, 2009 |(Olvasták: 3328 ) (hozzászólás(1932) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Közéleti rovat/Média: Hozzászólás Gerő András Népszabadságban 2009. október 16-án megjelent cikkéhez  Nagyon népszerű   véleményt

Hozzászólás Gerő András Népszabadságban 2009. október 16-án megjelent cikkéhez.

Idézet a cikkből:

„A történelmi kitérő itt inkább arra vonatkozik, hogy az Európai Unió nagyon is demokratikus, polgárosult jogállamai közül jó néhány monarchikus keretben működik. Nagy-Britanniától Dániáig, Luxemburgtól Hollandiáig, Spanyolországtól Svédországig a monarchikus államformát lelhetjük fel -, miközben ezek az államok azonos elvek szerint működő, számunkra sok esetben példaértékű polgári társadalmak és demokráciák. Nem ördögtől való tehát a monarchia gondolata; attól függ minden, hogy milyen az a monarchia.

Úgy gondolom, hogy a monarchia egy politikai közösségen belül képes megteremteni azt az autoritást, ami a demokratikus működés és a végrehajtó hatalom politikai kritikája mellett biztosíthatja azt a kritériumot, amit az alkotmány ma a köztársasági elnökhöz társít, nevezetesen a nemzeti egység közpo

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 25, 2009 |(Olvasták: 1888 ) (hozzászólás(1324) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Közéleti rovat: Nemzetünk és a magyar állam talpra állításában bízók Budaörsön IV. Károly királyunk emléktáblájánál  Nagyon népszerű   véleményt

Nemzetünk és a magyar állam talpra állításában bízók Budaörsön IV. Károly királyunk emléktáblájánál.
Nemzetünk és a magyar állam talpra állításának feltétele a Szent - Korona tanban megfogalmazott magyar történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállítása.
Az alkotmányosságot az 1944. március 19-i német megszállás függesztette fel.


Közzétette: realzoldek | Időpont: október 23, 2009 |(Olvasták: 2046 ) (hozzászólás(919) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia: A VER 60 éves  Nagyon népszerű   véleményt

Kedves Címzettek!

A MAVIR rendezésében ünnepeljük a magyar villamosenergia-rendszer 60 éves jubileumát. Ennek keretében kis filmes interjú sorozat is készül. a VER megalakulásában , fejlesztésében aktív tevékenységet végző személyekről. A negyed órás film az interjúkból csak erősen vágott részeket tartalmazhat. Ezért én elkészítettem az interjú javasolt szerkesztett vázlatát, amelynek kérdései már nem is szerepelnek a filmben., de indokoltnak tartom, hogy a címzettek a teljes szöveget is megismerjék.

A címzettek barátok, rokonok, munkatársak, akik segítettek, Közreműködtek a MAGYAR VILLAMOSENERGIA-IPAR TÖRTÉNETE 1888-2005. Tények és személye élmények című könyvem megírásában, akiknek ezúton is köszönetet mondok. Kívánom, hogy támogassák felfogásom és elveim érvényesülését iparágunk további tevékenységében.

Ennek érdekében örülnék, ha az interjú szerkesztett szövege honlapjukon, vagy folyóiratukban is megjelenhetne.Baráti üdvözlettel

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 23, 2009 |(Olvasták: 1702 ) (hozzászólás(4790) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Közéleti rovat/Piacgazdaság: KHEM Kommunikáció Sajtóközlemény Nem romlik, hanem javul a négy megyei jogú város elérhetősége 2009. október 22.  Nagyon népszerű   véleményt

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Nem romlik, hanem javul

Eger, Hódmezővásárhely, Salgótarján és Szekszárd elérhetősége

A megjelent sajtóhírekkel szemben a szakminiszter nem jelentette be a négy megyei jogú város és a főváros közötti közvetlen vasúti kapcsolat megszűnését. Nem is tehette volna, hiszen ezek a települések az új menetrend szerint legalább egy vonatpárral átszállás nélkül elérhetőek lesznek Budapestről. A közösségi közlekedési szolgáltatást javító buszos gyorsjáratok tehát nem kiváltják, hanem kiegészítik a bővülő vasúti kapcsolatokat.

A közlekedési lehetőségek száma ezekben az irányokban a jelenlegi tervek szerint nem csökken, hanem növekszik. Minden település elérhető lesz vonaton is a központi régióból. Salgótarjánba az idei évhez hasonlóan egy vasárnap délutáni közvetlen vonatpár, a többi városba napi egy közvetlen vonatpár közlekedik majd. Ez azt is jelenti, hogy átszállás nélküli vasúti kapcsolat létesül a Budapest – Szekszárd – Baja útvonalon. Eg

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 22, 2009 |(Olvasták: 4198 ) (hozzászólás(2588) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Közéleti rovat: A reális zöldek kérdése mi a közös bennük?  Nagyon népszerű   véleményt

Arczuk tekintete tesz ellenök bizonyságot, bűneikkel Sodoma módjára kérkednek, nemhogy eltitkolnák; jaj lelköknek! Mert magok szereztek magoknak gonoszt. (Ézsiás könyve 3.10.)


Díszvirágok.

A reális zöldek kérdése mi a közös bennük?

Hozzájárultak országunk visszaeséséhez. Megállapításunkat mások is osztják.

A Sprinter Kiadó Csoport által „Megújuló Energiák” című könyvben is olvasható. A könyv szerzői Láng István akadémikus társaságában: Juhász Árpád, Blaskovics Gyula, Mika János, Szépszó Gabriella, Horányi András, Dobi Ildikó, Nagy Zoltán.

Idézünk a könyv Vízenergia című fejezetéből:„Hamarább h

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 21, 2009 |(Olvasták: 47995 ) (hozzászólás(46736) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Jó szerencsét: AZ ALKALMAZKODÓ MÁRKUSHEGYI BÁNYA  Nagyon népszerű   véleményt

AZ ALKALMAZKODÓ MÁRKUSHEGYI BÁNYA

Dr. Havelda Tamás 1981-ben szerzett bánya¬művelő mérnöki oklevelet. Az egyetem elvégzését követően két évig Tatbányán dolgozott, majd átkerült az Oroszlányi szénbányákhoz.

A termelésirányítás és a tervezés minden lépcsőjét végigjárva lett Márkushegyen felelős műszaki vezető. Az erőmű és a bánya integrációja óta a Vértesi Erőmű Zrt. bányászati igazgatója.

2005-ben doktori oklevelet szerzett a Miskolci Egyetemen. Hosszú ideje aktívan rész vesz több társadalmi szervezet munkájában is.
Talán első olvasatra nehezen értelmezhető, hogy mit is jelent a címben meg-fogalmazott gondolat. Egy üzem, egy termelő hely is tud alkalmazkodni? Tud, sőt kell is alkalmazkodnia ahhoz, hogy megújulhasson, hogy korszerűsödjön, hova tovább életben maradhasson.

Sok-sok évre visszanyúlva tudatosan – néha persze ösztönösen – kereste az üzem, az akkori vezetés a munkavá

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 18, 2009 |(Olvasták: 2270 ) (hozzászólás(4036) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : Zöldhonlap hírlevél 2009. október  Nagyon népszerű   véleménytKöszöntő

Kedves Olvasók!

Úgy tűnik, végleg beköszöntött az ősz: ezer színben játszik a természet, itt a túrázások ideje, nemzeti parkjaink megannyi programmal hívogatnak. Én magam nemrég a 70 éve védett debreceni Nagyerdőt csodálhattam meg őszi pompájában, de jó szívvel ajánlhatom hétvégi programnak az Írottkő Natúrparkot is, amely épp most kapott brüsszeli elismerést változatos tájaiért és a festői falvakra nyíló kitűnő kilátásáért. Remélem, hogy számos védett állattal találkoznak majd kirándulásaik során, és természeti megfigyeléseiket közkinccsé teszik a tárca új, "Vadonleső" honlapján.

Úgy tűnik, hogy október második hétvégéjén a kikapcsolódás mellett nem tétlenkedett az ország: a zöldtárca ugyanis Őszi Nagytakarítást szervezett a polgárőrséggel közösen, és szombaton az ország minden szegletében 2050 településen 50 ezer önkéntes segítségével takarítottuk össze az illegálisan lerakott hulladékot. Az önko

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 15, 2009 |(Olvasták: 20368 ) (hozzászólás(16252) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia/Vizügyek: Az OKT 2008.06.05-i állásfoglalásának kivonata a vízgazdálkodási tervezésre vonatkozóan  Nagyon népszerű   véleményt

Kedves Kollégák!

Az OKT 2009.10.08-i ülésének napirendjéhez küldök egy kis adalékot.

Így néz ki Magyarországon a sokat hangoztatott, integrált tervezés a gyakorlatban.

Hát - többek között - ezért tart itt ez az ország!

Ébresztő! Szemlélet-, és paradigma-váltás kell!


Baráti üdvözlettel:

--
Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: 06 30 319 20332008. 06. 05.
Az Országos Környezetvédelmi Tanács állásfoglalása

a „Vitaanyag Magyarország jelentős vízgazdálkodási kérdéseiről” című dokumentummal kapcsolatosan

Kivonat:

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a Víz Keretirányelv előírásainak megfelelően 2007. december 22-én társadalmi vitára bocsátotta a fenti vitaanyagot, amelyet 2008. június 22-ig lehet véleményezni.

Az ország területét 42 vízgyűjtő-gazdálkodási tervezési részterületre osztották és ezekre is készült hasonló vit

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 07, 2009 |(Olvasták: 3757 ) (hozzászólás(2603) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : Z Ö L D T E C H - H Í R L E V É L - 2009. október 7., szerda  Nagyon népszerű   véleményt

- Z Ö L D T E C H - H Í R L E V É L - 2009. október 7., szerda


Megújuló energiaforrásokról mindenkinek
www.zoldtech.hu
Ismertető: www.zoldtech.hu/ZoldtechIsmerteto.pdf

2009. október 7., szerda


------------------------\ Hirdetés /-----------------------------
*** Ma kezdődik a CEP Passzívház Expo ***
Helyszín: Europa Hotels & Congress Center, Budapest
Időpont: 2009. október 7-8., 9.00-18.00
Különleges lehetőség: A kiállításon 1:1 arányú, élethű passzívház
épületszerkezeteket is megtekinthet!
További információk: http://www.cep-expo.hu/index.php?id=7&L=1
------------------
RENEXPO Ausztria (Salzburg, 2009. november 26-28.)
Várhatóan száz kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait
és újításait az első alkalommal megrendezésre kerülő RENEXPO Ausztria
megújuló energia és energiahatékony építészeti vásáron, amellyel
párhuzamosan szakmai konferenciákat is tartanak mintegy 500

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 07, 2009 |(Olvasták: 51724 ) (hozzászólás(50019) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : Energia Hivatal - Hírlevél - 2009.10.07.  Nagyon népszerű   véleményt

Ön a Magyar Energia Hivatal hírlevelét olvassa.

2009.10.07.

Bármilyen tartalmi vagy technikai hiba esetén kérjük azonnal értesítse a levél küldőjét vagy a webmestert.

webmester@eh.gov.hu
info@eh.gov.hu


Hírlevél 2009-10-07 ... 14:55:15

Hírek

A Magyar Energia Hivatal a villamos energia nagykereskedelem és a rendszerszintű szolgáltatások piacain megindította a jelentős piaci erő (JPE) vizsgálatára irányuló eljárását. A piacelemzések megindítását mindkét piacon a 2008. évben lefolytatott eljárások óta a piaci viszonyokban bekövetkezett jelentős változások indokolják.
Részletek >>> http://www.eh.gov.hu/home/html/index.asp?msid=1&sid=0&hkl=162&lng=1

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 07, 2009 |(Olvasták: 2243 ) (hozzászólás(1145) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 10)

 

Elolvasom a   Közéleti rovat/Piacgazdaság: HA ÚJ MUNKAHELYET KERESNÉNK JÓ HA TISZTÁBAN VAGYUNK MIT IS JELENTENEK  Nagyon népszerű   véleményt

Németországból küldték.
(Német klaviaturán írták a szöveget.)


----- Original Message -----
From: J.L.Killner@t-online.de
To: Laci Juhos
Sent: Tuesday, October 06, 2009 7:13 PM
Subject: FW: Fwd: Fw: ÚJ SZAKMÁK LISTÁJA


HA ÚJ MUNKAHELYET KERESNÉNK JÓ HA TISZTÁBAN VAGYUNK MIT IS JELENTENEKA HIRDETÉSBEN SZEREPLŐ HANGZATOS NEVEK:

A gazdasági válság idején induló Új szakmák listája:Egynyomvonalú kézierőgép-kezelő technikus = Talicskatoló

Higiéniai manager asszisztens = Takarítónő

Síküveg restaurátor = Ablakpucoló

Háztömb manager = Gondnok

Front door manager = Portás

Kormánykerék-igazgató logisztikai supporter = Soför

Okleveles nyeles lapát technikus = Árokásó

Élelmiszeripari alapanyag előkészítő koordinátor = Disznópásztor

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző = Pénzbehajtó

Nyeles testápoló-gép kezelő technikus = Verőlegény

Anyagmozgatási szakreferens = Rakodómunkás

Forgalombiztosítási szakmenedzser = P

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 07, 2009 |(Olvasták: 2605 ) (hozzászólás(1342) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia/Vizügyek: A Reális Zöldek Klub észrevételei vitaindító összefoglalójáról  Nagyon népszerű   véleményt

Készült az Országos Környezetvédelmi Tanács 2009. szeptember 8-án sorra kerülő ülésén résztvevők számára.

A Reális Zöldek Klub észrevételét két részben teszi meg.
Észrevételünk első része a nemzetközi és hazai jogforrásokra utalva elemzi a helyes kormányzati cselekvést a Duna hajózhatóságának a kérdéskörében.
A második rész a szakértőnk észrevételeit és javaslatait tartalmazza.
A két rész együttesen fejezi ki a Reális Zöldek Klub elnökségének a véleményét Ijjas István vitaindító összefoglalójáról.

Első rész:

Ijjas István vitaindítójában a Kormánynak a nemzetközi és a hazai jog megsértését tanácsolja. Ijjas javaslata szemben áll az EU elvárásaival is.
Ijjas javaslatának az elfogadása esetén a Miniszterelnök az EU tanácsában, a kormány képviselője az EU bizottságaiban magára marad, hiszen a Duna Magyarország feletti és alatti szakaszán a hajózást keresztgátak létesítésével biztosítják.
Ijjas javaslata lényegében a Duna- Kör által képviselt állásponttal harmonizál, a

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 07, 2009 |(Olvasták: 4011 ) (hozzászólás(4640) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Közéleti rovat: Károly mise videó  Nagyon népszerű   véleményt


Közzétette: realzoldek | Időpont: október 06, 2009 |(Olvasták: 2900 ) (hozzászólás(1328) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Közéleti rovat: Mit mondott Mohácsi Viktória?  Nagyon népszerű   véleményt

Mit mondott Mohácsi Viktória?

Az alábbi felvételekre a világhálón bukkantunk.

Hogy mit mondott Mohácsi Viktória, a megfejtő jutalomban részesül.


http://www.youtube.com/watch?v=You1aNXqo-c


2

http://www.youtube.com/watch?v=oIKmkrn7jLo


3 Raduly József

http://www.youtube.com/watch?v=kCzNhBNx-80

4 Raduly József

http://www.youtube.com/watch?v=Xct1nvW9Ghs


5 Raduly József


http://www.youtube.com/watch?v=PPu6kLe1HnE


6 Raduly József

http://www.youtube.com/watch?v=Vzv2WjYq9LQ


7

http://www.youtube.com/watch?v=Ecv0Z5ESZkQ


8


http://www.youtube.com/watch?v=FXETgjaBTEQ


9


http://www.youtube.com/watch?v=Iy2uZyR7Tjw


10

http://www.youtube.com/watch?v=2LWgyXHpWCU


11


http://www.youtube.com/watch?v=rZaxRAFm0Vk


12


http://www.youtube.com/watch?v=v_sEGwHrxTY

13

http://www.youtube.com/watch?v=dpDPNjh5RXc

14

http://www.youtube.com/watch?v=OXke-FFHpLc

15

http://

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 05, 2009 |(Olvasták: 1708 ) (hozzászólás(638) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : greenfo info 2009/37  Nagyon népszerű   véleményt

http://greenfo.hu/

Felelős állattartást a mindennapokban!
2009.10.04 10:57

Október 4-én, az Állatok Világnapján, és az év egészében éljünk úgy, hogy a természettel, környezetünkkel, az abban található más fajú élõlényekkel való kapcsolatkor megtaláljuk a humánus normát. | tovább > http://www.greenfo.hu/kapcsolodo/kapcsolodo_item.php?table=hirek&azonosito=22539&rovat=


Elindult Budapest Zöld Térképe
2009.10.03 15:09

A Tudatos Vásárlók Egyesülete a települések élet- és környezetminõségével foglalkozó, október elsõ hétfõjén tartott Habitat Világnap üzenetéhez kapcsolódva adja át a nyilvánosság számára Budapest Zöld Térképét. | tovább > http://www.greenfo.hu/kapcsolodo/kapcsolodo_item.php?table=hirek&azonosito=22535&rovat=


Jelentősen nőhet a búza ára
2009.10.03 09:10

A legtöbb országban 2050-ben már gondot jelent a búza termesztése, mivel a felmelegedés ezt egyre körülményesebbé teszi. Vannak azonban olyan államok, amelyeknél kedv

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 05, 2009 |(Olvasták: 2812 ) (hozzászólás(1583) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia/Vizügyek: Mosonyi Emil, a vízépítés professzora, az MTA rendes és a MMK tiszteletbeli tagja - Kerényi A. Ödön  Nagyon népszerű   véleményt

Mosonyi Emil, a vízépítés professzora, az MTA rendes és a MMK tiszteletbeli tagja


Kedves Péteri László!Gratulálok hihetetlen szorgalmadhoz, amit a Duna Komplex hasznosítása érdekében kifejtesz.

A Magyar Mérnöki Kamara szakmai lapja a Mérnök Újság mindig helyet adott az ez irányú cikkeknek

Bízom abban, hogy továbbra is támogatni fogja nemzetgazdaságunk eme kulcskérdését.

(Válaszomból kihagytam leveled tájékoztató részének ismétlését)Csatlakozom Pataki Etelka MMK elnöki köszöntődhöz és magam is sok sikert kívánok

munkájához.

A Bős Nagymaros Vízlépcsők ügyének rendezése érdekében végzett tevékenységemről tájékoztatásul mellékelten küldök egy összefoglalót Hága után címmel, amely a mai helyzetig mutatja a képet.Energetikus üdvözlettel

Kerényi A. Ödön

Állami díjas, vasdiplomás gépészmérnök

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 04, 2009 |(Olvasták: 3365 ) (hozzászólás(1451) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia/Vizügyek: Mosonyi Emil, a vízépítés professzora, az MTA rendes és a MMK tiszteletbeli tagja  Nagyon népszerű   véleményt

Levél Péteri László levele Barsiné-Pataky Etelkához.
Barsinét a Magyar Mérnök Kamara tagjai a Kamara az elnökének választották meg, miután barsiné befejezte EU képviselői pályafutását.

----- Original Message -----
From: peteril Péteri
To: Barsiné Pataky Etelka
Cc: info@mmk.hu
Sent: Saturday, October 03, 2009 7:33 PM
Subject: Mosonyi Emil, a vízépítés professzora, az MTA rendes és a MMK tiszteletbeli tagja


Kedves Eti!

Először is engedje meg, hogy gratuláljak a Magyar Mérnöki Kamara Elnökévé történt megválasztásához, és munkájához sok sikert és szakmai-, erkölcsi elismerést kivánjak, ami rá férne az egész magyar műszaki társadalomra is, különös tekintettel a vízügyiekre.

2009. május 26-án, Mosonyi Emil professzor budapesti temetésén, a Nemzeti Sírkertben találkoztam régi, közös ismerősünkkel, Hajtó Ödönnel. Tőle tudtam meg, hogy nemsokára hazajön.

Korábban, még brüsszeli tartózkodása idején, küldtem néhány dokumentumot, előzetesen, Carla Peis asszony Duna

Közzétette: realzoldek | Időpont: október 04, 2009 |(Olvasták: 6280 ) (hozzászólás(10207) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 10)

 

Elolvasom a   : Z Ö L D T E C H - H Í R L E V É L - 2009. szeptember 30., szerda  Nagyon népszerű   véleményt

- Z Ö L D T E C H - H Í R L E V É L - 2009. szeptember 30., szerda

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek
www.zoldtech.hu
Ismertető: www.zoldtech.hu/ZoldtechIsmerteto.pdf

2009. szeptember 30., szerda


------------------------\ Hirdetés /-----------------------------
CEP Passzívház Expo (Budapest, 2009. október 7-8.)
Megnyitó: 2009. október 7. 13 óra, Europa Hotels & Congress Center
Különleges lehetőség: A kiállításon 1:1 arányú, élethű passzívház
épületszerkezeteket is megtekinthet!
További információk: http://www.cep-expo.hu/index.php?id=7&L=1
------------------
RENEXPO Ausztria (Salzburg, 2009. november 26-28.)
Várhatóan száz kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait
és újításait az első alkalommal megrendezésre kerülő RENEXPO Ausztria
megújuló energia és energiahatékony építészeti vásáron, amellyel
párhuzamosan szakmai konferenciákat is tartanak mintegy 500 szakember
r

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 30, 2009 |(Olvasták: 10186 ) (hozzászólás(5840) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia: 25. HÍRLEVÉL, 92. ENPOL HÉTFŐ  Nagyon népszerű   véleményt

25. HÍRLEVÉL, 92. ENPOL HÉTFŐ


Tisztelt Hölgyem/Uram!

Csatoltan megküldjük 25. (2009. szeptemberi) hírlevelünket és a92. Energiapolitikai Hétfő Este
október 12-i összejövetelének meghívóját.Energiapolitika 2000 TársulatKözzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 30, 2009 |(Olvasták: 3013 ) (hozzászólás(1164) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Közéleti rovat/Média: A Hungarikumokról  Nagyon népszerű   véleményt

Hungarikumok a Parlamentben - a felsőházi rendezvényen felvett videók.
Linkelhetők bármely honlaphoz.

http://www.youtube.com/watch?v=61meIfUXZ1A
Molnár Béla

http://www.youtube.com/watch?v=4wh23z9NpVk
Makovecz Imre

http://www.youtube.com/watch?v=YZAyr1IpZDo
Raduly Róbert polgármester Csíkszereda

http://www.youtube.com/watch?v=qFqY1UgpLo0
Kelemen András, a szerkesztő kiegészítésével


A teljes konferencia rendelkezésre áll. További előadásokat is felteszek a NETRE ha önök kérik.


Tisztelettel:
Pálos László
palos.laszlo3@chello.hu


Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 27, 2009 |(Olvasták: 22745 ) (hozzászólás(18129) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : Energia Hivatal - Hírlevél - 2009.09.25.  Nagyon népszerű   véleményt

Ön a Magyar Energia Hivatal hírlevelét olvassa.

2009.09.25.

Bármilyen tartalmi vagy technikai hiba esetén kérjük azonnal értesítse a levél küldőjét vagy a webmestert.

webmester@eh.gov.hu
info@eh.gov.hu

Hírlevél 2009-09-25 ... 11:26:31

Előadások

A Magyar Energia Hivatal alapításának 15 éves évfordulója alkalmából megrendezésre került Szakmai nap (2009.09.22.) előadásai
Részletek >>> http://www.eh.gov.hu/home/html/index.asp?msid=1&sid=0&hkl=165&lng=1
Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 25, 2009 |(Olvasták: 12468 ) (hozzászólás(10799) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : NFGM Kommunikációs Főosztályának közleménye  Nagyon népszerű   véleményt


Budapest, 2009. szeptember 25.

KÖZLEMÉNY

Nemzetközi vasútvonal-fejlesztések

A több mint 4,9 milliárd Ft hazai és uniós forrásból korszerűsített Pilis-Albertirsa vonalszakaszt Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára, Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Szabó Márton, Pilis polgármestere közösen adták át. „Magyarország a közép-kelet-európai térség meghatározó logisztikai központjává válhat 2013-ra az Új Magyarország Fejlesztési Terv 1700 milliárd forint keretösszegű közlekedésfejlesztési programjával” – hangsúlyozta Varju László.


Magyarország földrajzi fekvése gazdasági szempontból rendkívül kedvező. Így megfelelő fejlesztéspolitikával hazánk a térség logisztikai központjává léphet elő. A ma átadott Pilis-Albertirsa vonalnak köszönhetően, a Nyugat-Európát Balkánnal összekötő vasútvonal magyarországi szakasza teljes egészében megújult.


A rehabilitáció keretében újjászületett a pilisi állomás telje

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 25, 2009 |(Olvasták: 20590 ) (hozzászólás(14050) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia/Vizügyek: Adalékok a Duna-vízgyűjtő magyarországi szakaszára készítendő vízgyűjtő-gazdálkodási tervhez  Nagyon népszerű   véleményt

2009/9/24 peteril Péteri

Kedves Kollégák!

A most készülő, Országos Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv / OVGT véglegesítése előtt, mellékelten megküldöm a Bajor Gazdasági-, Infrastruktúra-, Közlekedési és Technológai Minisztérium által is támogatott, "Duna Fórum" jegyzőkönyveit tartalmazó német (sajnos csak ez van) nyelvű dokumentumot (1996.12.18., ill. 1998.01.22. Vilshofen, 1998.04.29. Niederalteich, stb.), valamint a Duna hajózási szempontból "szűk keresztmetszeteit" is tartalmazó áttekintő térképet, illusztrációként.

A Duna bajorországi szakaszának szűk keresztmetszete Straubing és Vilshofen között van (lásd: térképen pirossal jelzett négyzet) 69 km hosszban. A "Duna Fórum" keretében történt meg a kritikus szakasz revitalizációja, a meglévő vízlépcsők megtartásával, a hajózhatóság feltételei, ill. a 2,5 m merülési mélység biztosításával, és egyidejűleg a mentett oldali, korábban mezőgazdasági művelésű területek egy részén "vízes élőhelyek" kialakításával

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 24, 2009 |(Olvasták: 78711 ) (hozzászólás(34168) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : Z Ö L D T E C H - H Í R L E V É L - 2009. szeptember 23., szerda  Nagyon népszerű   véleményt

- Z Ö L D T E C H - H Í R L E V É L -

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek
www.zoldtech.hu
Ismertető: www.zoldtech.hu/ZoldtechIsmerteto.pdf

2009. szeptember 23., szerda


------------------------\ Hirdetés /-----------------------------
Vissy Károly meteorológiai iskolája (multimédiás CD) és
Magyarország éghajlati atlasza együtt, díszdobozos kiadásban
mindössze 6.000 Ft. További információk, megrendelés:
http://www.zoldtech.hu/vissy_karoly_meteorologiai_iskolaja
------------------------------------------------------------------------


MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK

Megújuló energia átalakítók és az elosztó hálózat fejlesztése
Zöldtech * 2009.09.18 * Szerző: Kakasi György
Az előadás a Magyar Elektrotechnikai Egyesület 2009. szeptember 9-11.
között megrendezett Vándorgyűlésén, a magyar energetikai vállalatok és
partnereik, tudományos intézmények szakmai találkozóján hangzott el.
R

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 24, 2009 |(Olvasták: 2855 ) (hozzászólás(2510) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : Energia Hivatal - Hírlevél - 2009.09.23.  Nagyon népszerű   véleményt

Ön a Magyar Energia Hivatal hírlevelét olvassa.


2009.09.23.


Bármilyen tartalmi vagy technikai hiba esetén kérjük azonnal értesítse a levél küldőjét vagy a webmestert.

webmester@eh.gov.hu

info@eh.gov.huHírlevél 2009-09-23 ... 14:14:11

A Hivatal beszerzései

Pályázat "Biomassza, mint erőművi tüzelőanyag keresletének, kínálatának valamint árának 2010-2020 időszakra vonatkozó éves előrejelzése" című tanulmány elkészítésére
Részletek >>> http://www.eh.gov.hu/home/html/index.asp?msid=1&sid=0&hkl=351&lng=1
Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 24, 2009 |(Olvasták: 4068 ) (hozzászólás(4219) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia/Vizügyek: VGT - Duna konzultáció jegyzőkönyve 2.  Nagyon népszerű   véleményt


VGT - Duna konzultáció jegyzőkönyve 2

Kedves Kollégák!

Mellékelten küldöm a - 09.17-i, Szigetközi konzultáció elmaradása ellenére megtartott - Duna részvízgyűjtővel kapcsolatos konzultáció jegyzőkönyvét.

A jegyzőkönyv nagyjából tartalmazza az általam elmondottakat, sőt a Duna Charta képviseletében, Bárdos Deák Péter által vitatott hallépcső-téma kapcsán - a kérésemre - a tervezők helyett válaszként, levetített Hírcity által készített videó internet elérhetőségét is, amelyet előzetesen átadtam a szervezőknek, és intézkedtünk, hogy hang is legyen a vetítéshez!

Az "ál-környezetvédők" a videó után nagyon csendben voltak! (lásd: jkv. 27. és 29. pontok)

Hajóssy Adrienn csak a pénzügyi támogatást hiányolta, és a Hágai bíróságra hivatkozott.

Az 55. pont alatt feltett kérdésemre, hogy határvízi esetben, hogy érvényesül a "szennyező

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 24, 2009 |(Olvasták: 3435 ) (hozzászólás(3231) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : VGT-Tisza-tó-Kisköre jkv  Nagyon népszerű   véleménytVGT-Tisza-tó-Kisköre jkvKözzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 24, 2009 |(Olvasták: 2043 ) (hozzászólás(811) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia/Vizügyek: VGT - Dráva jkv  Nagyon népszerű   véleményt Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 24, 2009 |(Olvasták: 2816 ) (hozzászólás(11232) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : Mosonyi Emil temetésén elhangzott búcsú-beszédek és a nemzetközi visszhang  Nagyon népszerű   véleményt

Kedves Kollégák!

A 2009. május 25-én, a 99 éves korában, külhonban elhunyt, Mosonyi Emil professzor hazai temetésén nem képviseltette magát egyetlen TV-társaság sem! Pedig az Ő nevéhez fűződik - többek között - az első hazai Országos Vízgazdálkodási Keretterv / OVK, a Tiszalöki-, a Békésszentandrási Vízlépcső, valamint a Karlsruhei Egyetem tanszékvezetőjeként, és a Theodor Rehbock Laboratórium vezetőjeként, a Duna-Majna "Európa csatorna" koncepciójának, tervezésének, környezetbe-illő, víz-, és energia-takarékos megvalósítása, a Frank-Jura hegységen át, a természetvédelmi oltalom alatt álló Altmühl-völgyén keresztül (!), valamint számos tudományos értekezése között a főműve, a "Vízerőhasznosítás" / "Water Power Development", amelyet még kínai fordításban is kiadtak!

A D-M vízlépcsőrendszert volt szerencsém, 1999-ben, a III. Széchenyi Vízi Emléktúra keretében (Bp.-London-Marlow útvonalon, D-M-R, La Manche, Thames) személyesen - matrózként és videósként is - megismernem, de jell

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 22, 2009 |(Olvasták: 2516 ) (hozzászólás(1228) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 10)

 

Elolvasom a   : Energia Hivatal - Hírlevél - 2009.09.21.  Nagyon népszerű   véleményt

Ön a Magyar Energia Hivatal hírlevelét olvassa.

2009.09.21.


Bármilyen tartalmi vagy technikai hiba esetén kérjük azonnal értesítse a levél küldőjét vagy a webmestert.

webmester@eh.gov.hu
info@eh.gov.hu


Hírlevél 2009-09-21 ... 13:56:43

Villamos energia garantált szolgáltatás

Az eltelt évek tapasztalatai, különösen a 2009. január 27-február 2. közötti üzemzavarok, valamint a feltehetően a klímaváltozás miatt bekövetkező üzemzavarok miatt megszaporodott felmentési kérelmek tették indokolttá a Garantált Szolgáltatások jelenleg érvényes szabályozásának felülvizsgálatát.
Részletek >>> http://www.eh.gov.hu/home/html/index.asp?msid=1&sid=0&hkl=473&lng=1

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 22, 2009 |(Olvasták: 6183 ) (hozzászólás(10807) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 10)

 

Elolvasom a   : Adalékok a Duna magyarországi vízgyűjtőjének integrált tervezéséhez  Nagyon népszerű   véleményt

Kedves Kollégák!

Végéhez közeledik a magyar Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv / VGT tervezetének véglegesítése, de sajnos még mindig nem lehet tudni, hogy mi lesz a Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer, ill. a Szigetköz sorsa, a Hágai ítélettel kapcsolatos magyar-szlovák tárgyalások függvényében, több egyeztetési jegyzőkönyv még nem került fel a honlapra (Tisza-tó, Dráva, természetvédelem-vízügy, stb.). Nem derül ki, hogy mi lesz a sorsa az elkezdett, de félbehagyott Csongrádi Vízlépcső és a Duna-Tisza csatorna befejezésének, stb.

Az eddigi egyeztetéseken kiderült, hogy a VGT-re vonatkozó tervezői megbízás nem terjed ki a más tárcák, ill. nemzetközi vonatkozásban a Kormány és a Külügyminisztérium hatáskörébe tartozó kérdések megoldására sem!

A jelenleg a KvVM megbízásából készülő VGT-tervezet nem lesz alkalmas az Európai Unió egységes - a tagállamok igényeire épülő - 2010-ig elkészítendő "Duna Stratégiája" magyar részanyagának elkészítéséhez sem, amelyet éppen a 2011. évi Magyar E

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 21, 2009 |(Olvasták: 2837 ) (hozzászólás(5650) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : 2009.09.18. Duna részvízgyűjtő-terv tervezetének kiemelt kérdései  Nagyon népszerű   véleményt

Kedves Kollégák!

Mellékelten küldöm a fenti tárgyra vonatkozó szakmai egyeztetéssel kapcsolatos előzetes észrevételeimet, valamint néhány fotót a konzultációról, szíves tájékoztatásul.

Amennyiben a leírtakkal kapcsolatban van észrevételetek, kiegészítő, jobbító szándékú javaslatotok, ne kíméljetek, írjatok! Még mindig nem késő!

Baráti üdvözlettel:

--
Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: 06 30 319 2033


---------------------------------------------------------------------------------


Tárgy: 2009.09.18. „A Duna részvízgyűjtő-terv kiemelt kérdései” c. szakmai egyeztetés.


Kedves Kollégák!

Az EU Víz Keretirányelve alapján készülő Országos Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv / VGT egyik legfontosabb részvízgyűjtőjére készített tervezet szakmai egyeztetésére 2009. szeptember 18-án – az írásbeli észrevételek megtételének utolsó napján – olyan körülmények k

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 19, 2009 |(Olvasták: 5415 ) (hozzászólás(9018) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : A Pénzügyminisztérium közleménye- A Pénzügyminisztérium várja Budai Gyula dokumentumait  Nagyon népszerű   véleményt

A Pénzügyminisztérium közleménye

A Pénzügyminisztérium várja Budai Gyula dokumentumait


Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján a földért életjáradék program keretében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél történt állítólagos jogosulatlan kifizetésekről beszélt és elmondása szerint az ügyre vonatkozó dokumentumokkal is rendelkezik.
A Pénzügyminisztérium mind a saját, mind a felügyelete alá tartozó szervek tevékenységében az átláthatóságot és a jogszerűséget érvényesíti, a visszaélés gyanúját keltő ügyeket kivizsgálja.
A minisztérium ezért azt kéri Budai Gyulától, hogy az általa jelzett dokumentumokat mutassa be.
Oszkó Péter pénzügyminiszter nyitott arra is, hogy személyes találkozón fogadja Budai Gyulát annak érdekében, hogy megállapítható legyen: valóban történt-e visszaélés, és ezt milyen tények támasztják alá.

Budapest, 2009. szeptember 16.


Pénzügyminisztérium Sajtó

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 18, 2009 |(Olvasták: 2157 ) (hozzászólás(1110) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : Bio-forrás 2009-09-17  Nagyon népszerű   véleményt

Bio-forrás

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 18, 2009 |(Olvasták: 6522 ) (hozzászólás(8959) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia/Vizügyek: 2009.08.27. Nicki Duzzasztómű-Kenyeri Kisvízerőmű-Hallépcső  Nagyon népszerű   véleményt

Tisztelt Baross Úr! Kedves Károly!

Először is szeretnék mégegyszer gratulálni a KDV-KÖVÍZIG vízügyi igazgatói kinevezésedhez, amelyhez mindent jót és sok sikert, valamint jó szerencsét és kitartást is kívánok!
(Dunakanyar - Visegrád-Nagymaros, Ráckevei-, Soroksári Duna-ág, Duna-Tisza-csatorna, EuroVelo EV-6. sz. Duna-menti Nemzetközi Kerékpárút hálózat, Nemzetközi Duna Túrák, Duna hajózhatósága, Duna Bizottság / Belgrádi Egyezmény - nemzetközi víziút paraméterei, Magyar Limesút a Duna-mentén / UNESCO Világörökség-várományos, stb.?)

Emlékeztetőül küldök néhány képet a Kenyeri Kisvízerőmű és "csalivíz-utas", kaszkádos hallépcső ünnepélyes átadásáról, valamint javasolom, hogy - ha van még egy kis szabadidőd - kattints rá a mellékelt linkre:

http://www.youtube.com/watch?v=5Upur0V5a9c&feature=channel_page

2009.08.27. Interjú Baross Károllyal. Rába – Nicki Duzzasztó / Kenyeri Kisvízerőmű és a „Csali-vízutas” kaszkádos hallépcső átadása alkalmával.


Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 16, 2009 |(Olvasták: 2004 ) (hozzászólás(634) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : Z Ö L D T E C H - H Í R L E V É L - 2009. szeptember 16., szerda  Nagyon népszerű   véleményt

- Z Ö L D T E C H - H Í R L E V É L -

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek
www.zoldtech.hu
Ismertető: www.zoldtech.hu/ZoldtechIsmerteto.pdf

2009. szeptember 16., szerda


------------------------\ Hirdetés /-----------------------------
Vissy Károly meteorológiai iskolája (multimédiás CD) és
Magyarország éghajlati atlasza együtt, díszdobozos kiadásban
mindössze 6.000 Ft. További információk, megrendelés:
http://www.zoldtech.hu/vissy_karoly_meteorologiai_iskolaja
------------------------------------------------------------------------


NAPENERGIA

Olcsó tükrökkel csökkentené a napenergia árát a Google
Hírszerző * 2009.09.11
Jelentősen csökkentheti a napenergiával működő erőművekben használt
tükrök előállításának a költségét egy Google által fejlesztett
technológia.
Részletek:
http://zoldtech.hu/cikkek/20090911-Google-napenergia?h=1


Szolár-parabola átadás Csepelen
Zöldt

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 16, 2009 |(Olvasták: 3113 ) (hozzászólás(1599) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : Magyarország vasúthálózata Trianon előtt és után - kommentár nélkül  Nagyon népszerű   véleményt

Tisztelt Fónagy Úr! Kedves János!

Gratulálok a tegnap esti, az infó rádióban készült interjúdhoz. A hazai ötöttpályás közösségi-/tömeg-közlekedési hálózat megmentéséhez, megőrzéséhez - és reményeim szerint - jövő évtől kezdődő, európai színvonalú fejlesztéséhez szeretnék néhány illusztrációval is hozzájárulni.

Egyúttal azért remélem, hogy a jövőben a másik környezetbarát közlekedési mód, a személy-, teher-hajózás, a kombinált közlekedés, szállítás (RoRo, RoLa, stb.) a dunai-, tiszai-, drávai nemzetközi vízi-turizmus és kikötőhálózatának integrált tervezésével és komplex fejlesztésével is lesz lehetőséged, az ország és a nemzet érdekében foglalkozni. (Nemzetközi Duna Túra, Nemzetközi Tisza Túra, EuroVelo EV-6. sz. Duna-menti nemzetközi kerékpárút-hálózat, Duna-menti Limes-út, mint UNESCO Világörökség-várományos, stb.) Ehhez étvágygerjesztőnek előzetesen küldök néhány képet és leírást a kontinentális Európában első, Budapesten és a Dunán pár napon belül bemutatkozó kétéltű, váro

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 16, 2009 |(Olvasták: 2673 ) (hozzászólás(1185) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia/Vizügyek: VGT - Természetvédelem - Dráva - hajózás - vízenergia - Mosonyi Emil  Nagyon népszerű   véleményt

Kedves Kollégák!

Még egyszer szeretném megköszönni a Dráva részvízgyűjtő tervezésével kapcsolatos hozzászólásaimra reagáló, elismerő, köszönő szavakat.

Nagyon jól esett, mert ebben a témában általában a "radikális zöldek" szubjektív, a tudományos eredményeket teljesen figyelmen kívül hagyó, erőszakos kijelentései szoktak dominálni, a meggyőző, szakmai érvek helyett. (A Dráva Szövetség képviseletében Toldi Miklós is tett erre néhány szubjektív, nem túl meggyőző kísérletet, és az sem aratott túl nagy közönség-sikert!).

A fő probléma változatlanul az, hogy rengeteg koncepció, stratégia, program és terv készül ebben az országban, amelyek azután a "feledés homályába" merülnek, és senki nem vállalja ezért a felesleges idő-, és pénz-pocsékolásért a felelősséget!

Az Alföld Program, a Tisza Terv, az eredeti Vásárhelyi terv / VTT, a Tiszai Vízi Turizmus Fejlesztési Program / TVTFP, stb. sorsára jutott most - a tegnapi információ alapján - az Ős-Dráva program is!

A tegnapi

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 15, 2009 |(Olvasták: 1800 ) (hozzászólás(557) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Jó szerencsét: Bányásznap  Nagyon népszerű   véleményt

A Bányásznap (ma szeptember első vasárnapja) hosszú múltú hagyományra tekint vissza. 1951 előtt bányavidékenként eltérő időpontban rendezték ezeket az ünnepségeket a bányászok nehéz és küzdelmes munkájának megbecsülésére.* Szent Borbála a bányászok védőszentje, így hagyományosan az ő napjához, december 4-hez kötődött az ünnep.

* Tatabányán a Bányalelkészség Szent István király temploma védőszentjének ünnepén augusztus 20-án tartották a búcsút, itt ez volt a bányásznap is.

* 1951-től szeptember első vasárnapján országosan egységesen tartják a Bányásznapot, az 1919. szeptember 6-án eldördült tatabányai csendőrsortűz áldozatainak emlékére. A tatabányai bányászat nagyon mostoha körülményei, az 1950-es nagy bányaszerencsétlenség és az ezek miatti elégedetlenséget akarták csillapítani a Bányásznap törvénybe iktatá

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 15, 2009 |(Olvasták: 2298 ) (hozzászólás(1466) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Jó szerencsét: Ezer szó a bányászatról az 59. bányásznap alkalmából  Nagyon népszerű   véleményt

Ezer szó a bányászatról az 59. bányásznap alkalmából

Dr. Vojuczki Péter, okleveles bányamérnök

Energetikai vitákban egy mérnök hozzászóló megkérdezte, hogy miért akarnak a bányászok mindenáron dolgozni? Egy ismert szociológus őszintén a távolba tűnő fehér vitorlához hasonlította bányászatunkat. Meghökkentő látószögek, mert az életmódot és az önfenntartásra törekvést kérdőjelezik meg.
Azt válaszoltam, hogy a bányászok életmódjának igazi értelme a védekezés a bizonytalanság ellen. Az építés-, az anyagi termelési folyamatok-, a fűtés-, a villamosenergia-, a hajtóanyagok nyersanyagai alapvető emberi értékek és ezek kiszámítható rendelkezésre állása nélkülözhetetlen.

Noha nem vitatták e megállapítást, eltűnődtem azon, hogy a világtendenciák ellenére mennyire általános szemlélet nálunk, hogy a természeti adottságainak kiaknázása nélkül jobban lehet boldogulni. A világ bányászati termelése ugyanis növekedést mutat, mégis civilizációs probléma, hogy lehetséges-e a növekvő igények

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 14, 2009 |(Olvasták: 2130 ) (hozzászólás(717) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia/Vizügyek: A Duna-vízgyűjtő magyarországi részére vonatkozó Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv / VGT.  Nagyon népszerű   véleményt


Kedves Kollégák!

A végéhez közeledik a Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv / VGT és a Stratégiai Környezeti Vizsgálat / SKV társadalmi egyeztetési folyamata.

Az eddigi internetes honlapon (www.vizeink.hu) megjelent dokumentumok áttanulmányozása, és kollégáink néhány konzultáción szerzett tapasztalatai és helyszíni szemlék alapján - a hátralévő idő rövidségére való tekintettel - előzetes, összefoglaló észrevételeimet és javaslataimat már most - az utolsó, egész Duna-vízgyűjtőre vonatkozó konzultáció előtt, szakmai vitaindító jelleggel - szeretném megosztani, kérve jobbító szándékú hozzászólásaikat, annak érdekében, hogy azt a Reális Zöldek Klub felé, elfogadásra, és ezt követően az illetékesek felé hivatalos úton történő továbbításra javasolni lehessen.

Az eddigi KvVM-VKKI-ÖKO Zrt. által szervezett konzultációkon résztvevők rendkívül alacsony száma - a megbízót és a tervezőket leszámítva - komoly kételyeket vet fel a civil társadalom érettsége, felkészültsége tekintetében, a VGT

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 12, 2009 |(Olvasták: 2722 ) (hozzászólás(917) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia: A vízenergia hasznosítása ETE 2009. szeptember 24.  Nagyon népszerű   véleményt


A vízenergia hasznosítása ETE 2009. szeptember 24.Dr. Szeredi István hozzájárult a mellékelt előadás nyilvános megjelentetéséhez.

Péteri László

okleveles építészmérnök, egyetemi tanársegéd,
ny. minisztériumi vezető főtanácsos,
belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő

mobil: 06 30 319 2033

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 11, 2009 |(Olvasták: 1799 ) (hozzászólás(534) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Közéleti rovat/Közlemények: 2009.09.10. ESZK - Mosonyi Emil emlékfélév megnyító előadása - SZET  Nagyon népszerű   véleményt

Mellékelten megküldöm a mai, Mosonyi Emil emlékfélév nyitó előadását. dr. Szeredi István hozzájárult a mellékelt előadás nyilvános megjelentetéséhez is.

Üdvözlettel:


--
Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: 06 30 319 2033SZET helyzete Magyarországon - 2009. szeptember 10.
Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 11, 2009 |(Olvasták: 24934 ) (hozzászólás(8945) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   Energia/Vizügyek: A Duna-vízgyűjtő magyarországi részére vonatkozó Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv / VGT  Nagyon népszerű   véleményt

Kedves Kollégák!

A végéhez közeledik a Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv / VGT és a Stratégiai Környezeti Vizsgálat / SKV társadalmi egyeztetési folyamata.

Az eddigi internetes honlapon (www.vizeink.hu) megjelent dokumentumok áttanulmányozása, és kollégáink néhány konzultáción szerzett tapasztalatai és helyszíni szemlék alapján - a hátralévő idő rövidségére való tekintettel - előzetes, összefoglaló észrevételeimet és javaslataimat már most - az utolsó, egész Duna-vízgyűjtőre vonatkozó konzultáció előtt, szakmai vitaindító jelleggel - szeretném megosztani, kérve jobbító szándékú hozzászólásaikat, annak érdekében, hogy azt a Reális Zöldek Klub felé, elfogadásra, és ezt követően az illetékesek felé hivatalos úton történő továbbításra javasolni lehessen.

Az eddigi KvVM-VKKI-ÖKO Zrt. által szervezett konzultációkon résztvevők rendkívül alacsony száma - a megbízót és a tervezőket leszámítva - komoly kételyeket vet fel a civil társadalom érettsége, felkészültsége tekintetében, a VGT é

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 10, 2009 |(Olvasták: 1485 ) (hozzászólás(497) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)

 

Elolvasom a   : Z Ö L D T E C H - H Í R L E V É L - 2009. szeptember 9., szerda  Nagyon népszerű   véleményt

- Z Ö L D T E C H - H Í R L E V É L -

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek
www.zoldtech.hu
Ismertető: www.zoldtech.hu/ZoldtechIsmerteto.pdf

2009. szeptember 9., szerda


------------------------\ Hirdetés /-----------------------------
Alternatív energiával foglakozó cégek figyelem! A III. kerületi Óbuda
Business Center 3.000 nm szabad területet, és max. 1.200nm (osztható),
termékek bemutatására alkalmas irodatereket kínál kiadásra induló és
meglévő cégek részére.
További információ: http://www.johns.hu/Irodahaz/Irodahaz.html
-----------------------------
10. augsburgi RENEXPO - 2009. szeptember 24-27.
A RENEXPO az évek folyamán a megújuló energiák, az energiahatékony
építészet és az épületfelújítás vezető eseményévé vált.
Különleges ajánlatunk: a legalább 10 főből álló csoportok számára
a kiállítás területére ingyenes belépést és további kedvezményeket
biztosítunk!
További inf

Közzétette: realzoldek | Időpont: szeptember 09, 2009 |(Olvasták: 2539 ) (hozzászólás(964) | Nyomtatható változat  Nyomtatható változat | Értékelve: 0)Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.20 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::