Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Vélemények
· Tartalmas írások
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info



 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Juhos László vallomások

Első

Második

Harmadik

Negyedik

Ötödik

Hatodik

Hetedik

Nyolcadik

Kilencedik

Záró válogatások

Határozat

 
Reális Zöldek Klub :: Téma megtekintése - Illés Zoltán
Tartalomjegyzék
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok 
 ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 
Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Szerző Üzenet
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Hétfő Ápr 04, 2016 6:59 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

2014-ben is mekkora hős volt az ország „egyetlen hiteles” környezetvédője
Dr. Sándor Zsuzsa 2016. április 3. 21:002014-ben is mekkora hős volt az ország „egyetlen hiteles” környezetvédője
Hamlet „őrült beszédében” legalább rendszer volt, miként azt Polonius megállapította. Nem úgy, mint Illés Zoltán egyre vadabb nyilatkozataiban. Dr. Sándor Zsuzsa vélemény cikke.
Én most is benne vagyok a nagypolitikában, hiszen alakítom a közéletet! Hárommillió ember nézte meg a városligeti akcióról készült videót!”- mondta a volt fideszes környezetvédelmi államtitkár legutóbb. Ha igaz a szám, akkor tényleg elég sokan röhöghettek azon, amint a volt parlameni képviselő lila fejjel ordítozik a rendőrrel és annak arcába mászva veri le fejéről a sapkát. Mindezt a városligeti fák védelmében. Bár az incidens után a mi hős környezetvédőnk gyanút fogott: hátha nem is rendőr volt az illető. Valaki más bújhatott rendőr-uniformisba – véli. Hihetnénk, hogy talán maga Pinochet (akire Illés szerint ez a szerencsétlen fakabát hasonlított), persze ha nem tudnánk, hogy a chilei tábornok már tíz éve halott.
De igazán nem kellene megrökönyödnünk egy kis ordibáláson. Mi ez ahhoz képest, hogy Illés Zoltán ex-államtitkár, hatalma teljében még a természetvédelmi őröknek is éles lőfegyvert adott volna a kezébe. Valóságos „rangerszolgálatot” hozott volna létre belőlük. És persze a vízügyet is “félkatonai szervezetté” alakította volna át, miként ez Dr. Illés honlapján ma is olvasható.
Nincs szerencséjük a Városliget-védőknek. Nem épp egy ilyen „elvhű” támogatóra lenne szükségük. Nem egy olyan környezetvédőre, aki az előző parlamenti ciklus képviselőjeként maga is megszavazta a Liget-projektet. Aki annó a Kossuth téren Orbánnal együtt bontotta a kerítést. Aki csaknem tíz évig volt a Fidesz alelnöke, és aki kikérte magának, hogy egy LMP-s képviselőnő „szájára vegye a miniszterelnők úr nevét”. Aki úgy képzeli, hogy az egész országban ő az egyetlen hiteles környezetvédő. Aki hősként ünnepelteti magát, mert saját pénzén vásárolt papírt, krétát, tollat az Office Depot-ban (ez itt a reklám helye), hogy a gyerekek rajzolhassanak.
Apropó saját pénz. Két évvel ezelőtt derült ki, hogy ez a gáláns lovag éveken át valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatokat adott be. Mindössze néhány milliónyit tévedett. Jelzem, én is szívesen megfeledkeznék néhány milliócskáról, mondván, nem is tudom pontosan, mennyi a fizetésem – ahogy Illés magyarázta ezt az apró kis bakit. Esküszöm, ha én volnék ő, polgári engedetlenként a kréta mellett még festéket is vennék az Office Depot-ban a gyerekeknek.
Hogy Illés Zoltán mennyi badarságot hordott össze a vörösiszap katasztrófát követő napokban, arról korábban már beszámoltam - http://jog-asz.blog.hu/2015/02/01/illes_szekere , bár talán nem emeltem ki kellőképpen, hogy ennek kapcsán „óriásinak” nevezte a kormányfő személyes szerepét. Nem is csoda, hiszen Orbán, meg az ő hűséges Sancho Panzája jó előre tudták, kik a felelősök a tragédiáért. Bár egyelőre az idő – egy felmentő ítélet révén – nem igazolta bölcs előrelátásukat.
Azt azonban talán nem említettem, hogy még 2014-ben is mekkora hős volt az ország „egyetlen hiteles” környezetvédője. Amikor a Paks II. beruházásról név szerint kellett szavazni, Illés „lojalitás tekintetében (sic!) nem vett részt a szavazáson”. Kilépett az ülésteremből, majd amikor elhangzott, hogy Illés Zoltán nincs jelen, visszaosont a helyére. De hogy ellensúlyozza ezt a súlyos vétkét, a NOL videónak hamarjában elmondta, mekkora (óriási!) rövid és középtávú előnyei vannak az oroszokkal kötött szerződésnek. „Ez az én számomra nem egy energetikai, hanem politikai, illetve építőipari kapacitás lekötési döntés – mondta – és ebben a tekintetben csak szuperlatívuszokban tudok beszélni miniszterelnök úrról”.
De mindhiába. Illést állítólag Orbán saját felséges kezével húzta le a pártlistáról. Immáron se nem képviselő, se nem államtitkár. Csak egy sértett, dühös, „ellenálló”, aki úgy érzi, neki a pedagógusok „tüntetésén” is ott a helye. Most már az oktatási „környezetet” is neki kell védelmeznie. Őrült beszédeiben nincs semmi rendszer. Végképp összezavarodott szegénykém. Gyakran megesik ez, amikor a hatalomból kiesett nagyember hirtelen törpe lesz.
De ti óvakodjatok a törpétől!
Dr. Sándor Zsuzsa írása eredetileg itt jelent meg >>> http://24per7.info/dr-sandor-zsuzsa-orult-beszed-es-rendszer-sincs-benne/


Egy hülye államtitkár mindig áldás az ellenzéknek
Egy hülye államtitkár mindig áldás az ellenzéknek
Az a helyzet, ha bármilyen alkuhelyzetben lettünk volna a Fidesszel, tuti azt kérem Orbántól, tartson meg téged, egészen a bukásotokig - http://greenfo.hu/hirek/2016/03/29/egy-hulye-allamtitkar-mindig-aldas-az-ellenzeknek . Egy hülye államtitkár mindig áldás az ellenzéknek.
Nyilatkozat párbaj: Schiffer András kontra Illés Zoltán.



"Ma már számos információ van a birtokomban, mely arra utal, hogy alku köttetett az LMP-vel, mely szerint Schifferék a választásokon nem állnak össze más ellenzéki párttal, senkivel sem indítanak közös jelöltet, cserébe a Fidesz letakarít engem a parlamenti pályáról." Mindezt Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár nyilatkozta pár napja "Használt,aztán elárult a Fidesz" http://greenfo.hu/hirek/2016/03/25/hasznalt-aztan-elarult-a-fidesz-illes-zoltan-nagyinterju címmel.


Forrás: http://greenfo.hu/hirek/2016/04/03/2014-ben-is-mekkora-hos-volt-az-orszag-egyetlen-hiteles-kornyezetvedoje


.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Hétfő Ápr 04, 2016 7:26 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

From: István Héjjas [mailto:hejjas224@gmail.com]
Sent: Monday, April 04, 2016 8:17 AM
To: Reálzöldek
Subject: Illés Zoltán böszmeségei

Figyelemre méltó ez a cikk:
http://greenfo.hu/hirek/2016/04/03/2014-ben-is-mekkora-hos-volt-az-orszag-egyetlen-hiteles-kornyezetvedoje

Észrevételem:
Sok jel mutat arra, hogy Orbán Viktor már régen meg szeretett volna szabadulni Illés Zoltántól, de ehhez először meg kellett szakítani a kapcsolatot a Világbankkal, azzal az intézménnyel, amely a rendszerváltás idején a nyakunkra küldte ezt a félnótás elmebeteg ügynökét, aki a tengerentúli protektorának köszönhetően azonnal olyan sikerese lett, hogy alig kapta meg a magyar állampolgárságot, már is hatalmas politikai karriert futott be.
H. Pista


----------------------
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Hétfő Ápr 04, 2016 11:34 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Ha nálunk az elektronikus média az elektronikus média egyoldalú nem kiegyensúlyozott működésével szembeni reális zöld beadványokat elbíráló Média Hatóság, Médiatanács végzéseit a hatályos média törvények szerint hozta volna meg, Illés Zoltán őrültsége már régen ismertté vált volna a közvélemény számára.

Magyar Narancs - Belpol - Menesztik a környezetvédelmi ...
http://magyarnarancs.hu/belpol/menesztik_a_kornyezetvedelmi_minisztert_tulzasba_vitt_rendteremtes-60933
Illés Zoltán (aki ráadásul a Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettes is) ... szakmai és politikai ostobaságokkal operáló Reális Zöldek is Illés ellen ordibálnak.

Vizet a Dunába - Kisalfold.hu
www.kisalfold.hu/duna/
Vizet a Dunába: Válasz Illés Zoltán államtitkár Szigetközzel kapcsolatos felvetéseire ..... ezt azonban a szakmára kell bízni – a Reális Zöldek Klub elnöke szerint.

A Jó Isten időben figyelmeztette Orbán Viktort ... - Galamus
http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=10595_a-jo-isten-idben-figyelmeztette-orban-viktort-hogy-szakember-kell-a-vizuegy-elere-es-nem-a-mozgalmar-illes-zoltan
2010. máj. 18. - A reális zöldek álláspontja szerint Illés Zoltán egyike azon politikusoknak, akit politikai felelőség terhel a hazai vízügyi szolgálat tönkretételéért.

Így változott Illés Zoltán véleménye a kormányról | 24.hu
http://24.hu/belfold/2015/02/05/igy-valtozott-illes-zoltan-velemenye-a-kormanyrol/
2015. febr. 5. - Noha egyre hevesebben támadja a kormányt Illés Zoltán, aki az előző ... hogy azt a zöldek soha nem fogják neki megbocsátani – írja a HVG.hu. ... a valós kockázatokat fedező felelősségbiztosítás reális költségeit, soha többé ... http://www.galamus.hu/index.php?option...a.

Illés Zoltán szavaira reflektált Juhos - Hír TV
www.hirtv.hu/magyarorszageloben/juhos-1276996
2015. márc. 12. - Illés Zoltán: Bős–Nagymarost is megszavazták, és soha nem épült meg. ... Erre reflektált Juhos László, a Reális Zöldek elnöke. hirdetés.
Médiavisszhang - Írott sajtó - Dunacharta

www.dunacharta.hu/tartalom.php?ssz=23
Illés Zoltán szerint nem kell gát a Szigetközben ... Az ORTT határozata a Reális Zöldek panaszával kapcsolatban, amit Karátson Gábor és Bárdos Deák Péter ...
2015. április 1. - a környezetvédelem halála | Hírek ...

http://greenfo.hu/hirek/2015/04/01/2015-aprilis-1-a-kornyezetvedelem-halala
2015. ápr. 1. - Az átszervezési folyamatban 2005. január 1-jével létrehozták az egységes "zöld" hatóságokat, melyek az addig szakterületenként külön-külön ...
Interjú Kovács Pál, energetikai kormányzat államtitkárával ...

http://realiszoldtv.hu/2012/11/27/interju-kovacs-pal-energetikai-kormanyzat-allamtitkaraval/
2012. nov. 27. - Hasonló ostobaságot javasolt Illés Zoltán is. ... eredetileg a francia kémszolgálat háttér intézményként jött létre, állítják a reális zöldek.



Reális Zöldek Klub - Illés Zoltán a sorozat robbantó, állítják ...
http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2056
Illés Zoltán mostani robbantásáról hírt ad a média, a korábbi robbantásairól, amelyek a detonációt tekintve sokkal nagyobbak voltak elhallgatja. Pélyen, a ...

Reális Zöldek Klub - Illés Zoltán hazudott vagy fogalma ...
http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2866
2012. okt. 5. - Illés Zoltán nem csak szamárságokat mondott, hanem hazudott az ATV Egyenes beszéd műsorában Kálmán Olga vendégeként. Illés által ...

Reális Zöldek Klub - Illés Zoltán és Jellasics
http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3427
2013. dec. 18. - Vajon mi lett volna, ha Kossuth Lajos Jellasicsot nevezte volna ki hadügyminiszternek? Hogyan alakult volna a szabadságharc? És hogyan ...

Reális Zöldek Klub | Content| Levél Dr. Illés Zoltán ...
http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=491
Levél Dr. Illés Zoltán államtitkárhoz a Duna Stratégia vízlépcsőkkel való kibővítéséhez. Kerényi A. Ödön. Reális Zöldek Klub Országos Társadalmi Civil ...

Távozzon a zöld tárca éléről Illés Zoltán! « Amerikai ...
www.nepszava.com/2011/01/.../tavozzon-a-zold-tarca-elerol-illes-zoltan.html
2011. jan. 4. - Budapest – Illés Zoltán felmentésére szólítják fel Orbán Viktor miniszterelnököt a reális zöldek. Illés Zoltán, a környezetügyekért felelős ...

Illés Zoltán felmentését sürgetik a miniszterelnöknél a reális ...
http://www.szekesfehervar.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=1590
2011. jan. 4. - Illés Zoltán felmentésére szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt a Reális Zöldek Klub. A szervezet közleményéét most átvette egy csomó ...

Ukrajnát Támadta Meg Illés Zoltán | Nemzeti.net
www.nemzeti.net/ukrajnat-tamadta-meg-illes-zoltan-1982514.html
2014. ápr. 13. - Ukrajnát támadta meg Illés Zoltán. Tizenhat éve kérték a reális zöldek Illés Zoltán menesztését.

Laszló Juhos - 2014, január hóban írták a reális zöldek ...
https://www.facebook.com/mostmi/posts/415136138662380
Reális zöldek a baloldalról: a hajlékonyság nemcsak bizonyos testek... ... A szociknak Illés Zoltán, 2002- választások előtt Paks kiváltását gázturbinák építésével ...

Reálzöldek Reális Zöldek Klub - Facebook - https://www.facebook.com/realzoldek/
www.facebook.com › ... › Non-Governmental Organization (NGO)
is on Facebook. To connect with Reálzöldek Reális Zöldek Klub, sign up for Facebook today. ... Több mint két évtized után került Illés Zoltán • Reálzöldek Reális ...

OS Országos Sajtószolgálat
http://os.mti.hu/hirek/78589/a_realis_zoldek_klub_koz lemenye
2012. okt. 13. - Illés Zoltán javaslata az aszály elleni védekezés céljából, szakmailag ... A reális zöldek értékelik, hogy a kormányzás félidején túl végre ...




.


Legutóbb realzoldek szerkesztette (Hétfő Ápr 04, 2016 11:39 am), összesen 1 alkalommal
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Hétfő Ápr 04, 2016 11:37 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Bayer Zsolt úr
műsorvezető/szerkesztő

Tisztelt Műsorvezető úr!

Mindenekelőtt tájékoztatom Műsorvezető urat, hogy a reális zöldek civil szervezet tagjai rendszeres nézői a HÁTTÉR- KÉP műsorának.

Nagyra értékeljük Bayer úr műsorvezetését és sokat tanulunk, magunk körében megvitatjuk a műsor állandó vendégeinek a véleményét Bogár László és Boros Imre által megjelenített álláspontokat.

Röviden szólva köszönjük a HÁTTÉR- KÉP c. műsorszolgáltatását, mert az nagymértékben hozzájárul az 1992-ben megalakult Reális Zöldek Klubnak a haza javára önként vállalt tevékenységéhez, a környezetet lényegesen befolyásoló döntések szakmai-társadalmi vitájában jó megállapodások elősegítéséhez.

Néhai Mosonyi Emil, a REÁLIS ZÖLDEK ÖRÖKÖS DÍSZELNÖKE szerint (akadémikus, Antall miniszterelnök sógora, világhírű tudós) a környezetvédelem olyan, mint a középkorban a reneszánsz idején a humanista gondolkodás. Volt humanista író, költő, szobrász, építész, sőt még nőcsábász is, de önmagában humanistáról nem beszélhetünk.

A harmadik Orbán kormány felismerte Mosonyi igazságát, és minden tárca számára, a tárcák alá tartozó intézmények számára kötelezővé tette a környezet-és természetvédelem ügyét.
A reális zöldek lobbi tevékenysége is hozzájárult, hogy megvált Illés Zoltántól.

A zöld hálón értesültünk Műsorvezető úr illés Zoltánról alkotott véleményéről.

http://greenfo.hu/hirek/2016/03/25/hasznalt-aztan-elarult-a-fidesz-illes-zoltan-nagyinterju

Osztjuk Műsorvezető úr rövid értékelő véleményét, amelyhez a alábbi részleteket tesszük hozzá.
Javasoljuk, hogy legyen kedves a kiegészítésünket egészen végig olvasni, mert az igen fontos nem csak a reális zöldek számára, hanem a haza javára is, Illés Zoltán nemzetellenes tevékenységének a leleplezéséhez.

Fontos információk Illés Zoltán környezetvédő tevékenységével kapcsolatban:
Illés Zoltán jugoszláv állampolgárként született Szabadkán 1961-ben, apja magyar, anyja horvát nemzetiségű.

1981-ben vették fel a BME-re, ahol 1986-ban vegyész- biológusmérnökként végzett.
1984-ben a Duna Kör egyik alapító tagja.

1987-1989- között Soros György támogatásával az USA-ban a Yale Egyetemen kutató munkát végzett, 1989-ben a Világbank kelet-európai részlegében Kelet-Európa környezetvédelmi helyzetéről készített tanulmányokat.

Ezután költözött Magyarországra, és vette fel a magyar állampolgárságot.
1991-1994 között az EU budapesti nagykövetségén főtanácsosként védi a brüsszeli érdekeket a magyar állammal szemben.

1995-1996 között másfél évig az USA-ban, Észak-Karolina államban Fulbright-Humphrey ösztöndíjasként tanulmányt készít egy hatékony környezetvédelmi magyarországi államigazgatás kialakításáról.

1990 június és december között környezetvédelmi helyettes államtitkár

1994-ben belép a FIDESZ-be, ahol azonnal megválasztják alelnöknek, ezt a pozíciót 2003. májusig tölti be. Ezt követően a Fidesz Zöld Tagozatának alelnökeként az országos választmányba delegálják.

1998-ban, 2002-ben, és 2010-ben a választásnál képviselőként bekerül a Parlamentbe.
Miután az Orbán kormány felszámolta a kapcsolatot a Világbankkal, Illés Zoltán protektorával, sikeresen megszabadultak tőle, és 2014-ben már nem indították a választáson.

Érdemes ezzel kapcsolatban elolvasni ezt a hírt:
http://greenfo.hu/hirek/2016/03/29/egy-hulye-allamtitkar-mindig-aldas-az-ellenzeknek

Ami a Bős-Nagymaros ügyben betöltött szerepét illeti, ma már egyre nyilvánvalóbb, hogy ez a kérdés egyfajta trójai faló szerepét töltötte be a rendszerváltásnak nevezett vagyon és hatalom átmentés során.

Elhitették az emberekkel, hogy kommunista nagyberuházásról van szó, amely tönkreteszi a természetet.

A valóság ezzel szemben az, hogy a nagymarosi vízlépcső tervezése még Horthy Miklós kormányzó jóváhagyásával kezdődött 1938-ban, amikor a Bécsi Döntés eredményeként a Felvidék egy része visszakerült Magyarországhoz, és a nemzetközi erőviszonyok is úgy alakultak, hogy a győztes antant hatalmak már nem tudták megakadályozni magyarországi duzzasztóművek létesítését.

Ilyen létesítményekre ugyanis már az I. Világháború előtt készültek tervek annak érdekében, hogy a Duna-Majna-Rajna nagy kapacitású hajózható vízi út segítségével össze lehessen kötni a központi hatalmak területén a Fekete Tengert az Atlanti Óceánnal. Ha ez a terv megvalósult volna, más lehetett volna a világháború kimenetele.

A Dunán ma már tőlünk nyugatra több tucat vízlépcső működik, nagy részük hasonló méretű, mint a nagymarosi lett volna. A duzzasztás előnye, hogy aszály esetén is van elég víz a folyóban, árvíz közeledésekor pedig előre le lehet apasztani a duzzasztási szintet, és helyet lehet csinálni a közeledő többlet víztömegnek. Az ausztriai és német vízlépcsők nélkül a 2013-as hazai árvíz sokkal nagyobb lehetett volna, a víz elönthette volna a pesti belváros egy részét.

Jelenleg a hazánkba belépő víz 98%-a hasznosítatlanul lép ki az ország túlsó végén, pedig ha csak 96% lépne ki, a visszatartott 2% elegendő lenne az elsivatagosodó Duna-Tisza közi Homokhátság vízpótlásához.

A Bős-Nagymaros ügyből való kilépésünk gazdasági kára akkora volt, amelyből meg lehetne építeni az atomerőmű bővítését.

Hogy külföldről támogatott és szervezett akciókról lehet szó, azt valószínűsíti a tény, hogy amikor 1984-ben megalakult a Duna Kör, deklarálva, hogy a céljuk a vízlépcső beruházás megakadályozása, szinte alig száradt meg a tinta az alapító okiraton, Norvégiában haladéktalanul oda ítélték nekik az alternatív Nobel díjat, a hozzá tartozó nem csekély anyagi támogatással együtt.

Egy másik fontos kérdés a klímaváltozás kérdése, amellyel kapcsolatban általános félrevezető kampány folyik. Klímaváltozás ugyanis valóban van, hiszen 10-12 ezer évvel fejeződött be a legutóbbi jégkorszak, és ilyenkor kisebb-nagyobb visszaesésekkel 30-40 ezer évig tartó melegedési ciklus szokott következni.

Nem igaz az, hogy ebben az emberiség széndioxid kibocsátása szerepet játszik, amelynek az üvegház hatása nagyon csekély. A Föld légkörében ugyanis a széndioxid mindössze 0,04% arányban van jelen, szemben például a Marssal, ahol a levegő csaknem tömény (95,6%) széndioxid, ennek ellenére a Mars bolygóm az üvegház hatás elenyészően csekély a földi üvegházhatáshoz képest.

A színtelen, szagtalan, egészségre ártalmatlan széndioxid pedig a növények legfontosabb tápláléka. Ha sikerülne lecsökkenteni a levegőben a széndioxid tartalmat, lecsökkennének a mezőgazdasági terméshozamok, és világméretű éhínség alakulhatna ki. Lehet, hogy a világot manipuláló pénzhatalomnak éppen ez a célja?

Őszinte nagyrabecsüléssel köszönti:

Juhos László, a reális zöldek elnöke,
okl. energetikus szakmérnök, reaktor szakmérnök






.
Felhasználó profiljának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:       
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem mellékelhetsz fájlokat a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat a fórumban


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
:: Theme & Graphics by Daz :: Ported for PHP-Nuke by nukemods.com ::
Időzóna: (GMT +1 óra)


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.50 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::