Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók
1783
1783. április 20.
II. József kiadta a magyarországi folyók hajózhatóvá tételéről szóló 3065. sz. rendeletét, amely a Helytartótanács feladatává tette a szükséges intézkedések megtételét.

Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Reális Zöldek Klub :: Téma megtekintése - Atomenergia Info hírlevél CXLI. kiadás 2016. szeptember 29.
Tartalomjegyzék
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok 
 ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 
Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Szerző Üzenet
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4591

HozzászólásElküldve: Csüt Szept 29, 2016 4:12 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Atomenergia Info hírlevél
CXLI. kiadás – 2016. szeptember 29.

http://us11.campaign-archive1.com/?u=d7a99efe6415dff4a6bc149ce&id=2234780dd5&e=ec075bbdfd


NAÜ: 60 év a fenntartható fejlődésértJubileumi közgyűlés Bécsben: a NAÜ 60 éve a fenntartható fejlődésért

Az atomenergetika és Nemzetközi Atomenergia-ügynökség 60 éves története bebizonyította, hogy a nukleáris tudomány és technológia fontos szerepet játszik a fenntartható fejlődés támogatásában. Egyebek közt erről is beszélt a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség 60. jubileumi konferenciáján Amano Jukija, a NAÜ főigazgatója, hangsúlyozva, hogy az atomenergia hozzásegíti az egyes országokat a szegénység és az éhezés leküzdéséhez, a tiszta vízhez, a megfizethető és tiszta energiához, valamint az klímavédelmi célok teljesítéséhez.

A főigazgató másik fontos üzenete az volt, hogy nukleáris biztonság tekintetében soha sem lehetünk önteltek, a szigorú biztonsági kultúra fenntartása alapkövetelmény.

Teljes cikk http://atomenergiainfo.hu/blog/60-eve-fenntarthato-fejlodesertAtomenergoprom: javított minősítés, stabil kilátás

Javította az Atomenergoprom orosz nukleáris energetikai cégcsoport szuverén besorolását a Standard and Poor’s (S&P) nemzetközi hitelminősítő intézet.

Az új értékelés szerint az uránkitermeléstől az atomerőmű-építésen át az energiatermelésig az egész orosz polgári atomipart átfogó részvénytársaság a korábbi BB helyett BB+ minősítést kapott, a kilátásait pedig negatívról stabilra módosították.

Teljes cikk http://atomenergiainfo.hu/orosz-atomenergetika/atomenergoprom-javitott-minositesA világ legjobb vízmelegítője jól vizsgázik

2016. szeptember 28-án a világ első 3+ generációs, legkorszerűbb, 1200 MW villamos teljesítményű atomerőművi blokkja, a novovoronyezsi 6. blokk már elérte a 75 százalékos teljesítményszintet.

A blokk 2016. augusztus 5-én csatlakozott első alkalommal a villamosenergia-hálózatra, azóta pedig folyamatos ellenőrzések mellett emelték a teljesítményét a jelenlegi szintre. Eddig a blokk minden tekintetben megfelelt a tervezési paramétereknek, ez pedig azt igazolja, hogy a VVER-1200 típusú orosz reaktor egy kiforrott, piacérett termék. A blokk várhatóan 2016 decemberében már megkezdheti a kereskedelmi üzemét is.

Teljes cikk http://atomenergiainfo.hu/blog/vilag-legjobb-vizmelegitoje-jol-vizsgazikTízéves az Atomenergomas

A tíz éve alapított Atomenergomas, a Roszatom gépgyártó holdingjának története kiválóan példázza az orosz atomenergetikai ipar újjászületését és dinamikus fejlődését.

Alábbi linkre kattintva mutatjuk be e fejlődés fontosabb állomásait.

Teljes cikk http://atomenergiainfo.hu/tudta-on/tiz-eves-az-atomenergomasAz észak-európai országok és az atomenergia

A tavalyi párizsi klímakonferenciát követően számos ország nehéz helyzetben van, hiszen csökkenteni kell az üvegházhatású gázok kibocsátását, ugyanakkor ügyesen kell egyensúlyozni az ellátásbiztonság, a fenntarthatóság és a versenyképesség hármas dilemmáját szem előtt tartva.

Lauri Virkkunen, a Pohjolan Voima Oy (Finnország második legnagyobb energetikai cége) vezérigazgatója az alábbiak szerint összegezte az északiak nukleáris energetikával kapcsolatos tapasztalatait.

Teljes cikk http://atomenergiainfo.hu/atomenergetika-a-vilagban/az-eszak-europai-orszagok-es-az-atomenergiaAmerikai atomhitelről tárgyal India

India 8-9 milliárd dolláros hitelt kaphat az Egyesült Államoktól hat amerikai gyártmányú atomreaktor építésére, ám a feltételeket még nem sikerült egyeztetni.

Az ázsiai ország 2032-ig a jelenlegi tízszeresére, 63 ezer megawattra akarja növelni az atomerőműveinek összteljesítményét, és ebben, az USA mellett, Oroszországra és Franciaországra is számít.

Teljes cikk http://atomenergiainfo.hu/atomenergetika-a-vilagban/amerikai-atomhitelrol-targyal-indiaÁtmeneti tárolóba kerülnek az ignalinai fűtőelemek

A litván állami atomfelügyelet használati engedélyt adott arra az átmeneti tárolóra, amelyet a hét éve leállított Ignalinai Atomerőmű mellett létesítettek a reaktorok leszerelése során kiemelt és a működtetésük ideje alatt korábban felhasznált, kiégett fűtőelemek őrzésére.

Litvánia az európai uniós csatlakozás feltételeként vállalta, hogy bezárja a még a szovjet korszakból örökölt ignalinai atomerőművet, amelynek két, csernobili típusú, RBKM-reaktora az ország energiaigényének több mint kétharmadát adta. Az első blokkot 2004, a másodikat pedig 2009 végén kapcsolták le. Az üzemen kívül helyezés mintegy hárommilliárd eurós költségeit az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által létrehozott nemzetközi alapból fedezik.

Teljes cikk http://atomenergiainfo.hu/atomenergetika-a-vilagban/atmeneti-taroloba-kerulnek-az-ignalinai-futoelemekIndonéz kísérleti reaktor orosz pénzből?

Lehet, hogy orosz hitelből épülhet meg Indonézia újabb kísérleti atomreaktora. Legalábbis erről a lehetőségről is tárgyal a délkelet-ázsiai országgal a Roszatom, amely kész a beruházás kivitelezésére – közölte egy moszkvai szakmai szemináriumon az orosz állami atomenergetikai konszern projektvezetője, Alina Zakirzjanova.

Indonéziában egy kis teljesítményű, 10 megawattos, többfunkciós, gázhűtéses berendezés építését tervezik, mégpedig Serpong városában. Ez a reaktor jelentené az első lépések egyikét az ország saját nukleáris iparának kialakítása felé, a helyi szakemberek a segítségével dolgoznák ki a békés atomprogram megkezdéséhez szükséges technológiákat.

Teljes cikk http://atomenergiainfo.hu/atomenergetika-a-vilagban/indonez-kiserleti-reaktor-orosz-penzbolÁllandóság és változás

Kaptam egy nagyon szép kivitelű havilapot. A címlapon a nagyszerű természetfotós, Vincze Bálint remek képe egy éppen vedlő óriás énekes kabócáról.

Ám ne gondoljuk, hogy ez egy természetvédelmi folyóirat! Nem, mert ez a Paksi Atomerőmű megújult folyóirata, az Atomerőmű, amely e képpel is jelzi, hogy az ott dolgozóknak szívügye a környezet, a természet megőrzése, fenntartása. Most teljesen új köntösben és szerkezetben jelenik meg a lap, az eddig bizony meglehetősen elavult újságformátum helyett. Célja fontos és nemes, amint az erőmű vezérigazgatója, Hamvas István kimondja: „összekötő kapocs legyen az atomerőmű és környezete között”.

Teljes cikk http://atomenergiainfo.hu/blog/allandosag-es-valtozas„Haladás ellen nincs orvosság”

Nem kisebb ember mondása ez, mint Neumann Jánosé, az egyetemes tudomány- és technikatörténet egyik legnagyobb szereplőjéé. A zseninek – oly sok más megállapítás mellett – ebben is teljesen igaza volt.

Mert az emberi örök keresést, az új megismerését és lehetőség szerint használatát – vagyis a tudományt – nem lehet megállítani. És ugyanígy, az új ismeretek alkalmazását, felhasználását a versenyben, vagyis a technika fejlődését sem lehet leblokkolni, már csak azért is, mivel mindezek rengeteg haszonnal járnak az emberiség számára. Elég, ha csak az életkor radikális növekedését említem, és nemcsak a fejlett világban, hanem az elmaradottabb, de feltörekvő térségekben is. Még a múlt század elején is, az akkori Magyarországon 25-30 évvel alacsonyabb volt a születéskor várható életkor, mint napjainkban nálunk (ráadásul a nőké volt alacsonyabb a szülési halálozások miatt).

Teljes cikk http://atomenergiainfo.hu/blog/haladas-ellen-nincs-orvossag


.
Felhasználó profiljának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:       
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem mellékelhetsz fájlokat a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat a fórumban


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
:: Theme & Graphics by Daz :: Ported for PHP-Nuke by nukemods.com ::
Időzóna: (GMT +1 óra)


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.21 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::