Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Politikusi dackor a nemzeti tudatszakadtság
EgyüttmüködésMészáros Milán

Advent idején várakozással telik az idő. A Reális Zöldek Klub (RZK) egy margóra írt széljegyzettel várakozik a klub 20. születésnapjának megünneplése után és karácsony előtt. E gondolat lényege, hogy a környezetvédelem terén az RZK már 20 éve küzd a nemzeti tudatszakadtság megszüntetéséért.

Természetesen ez a tudatszakadtság előbb-utóbb nélkülük is megszűnik, így az RZK legfeljebb csak a katalizátor szerepét töltheti be ebben a folyamatban. Tudva ezt, most ezen nemzeti tetszhalotti állapot mielőbbi megszűnése érdekében virrasztunk, illetve az új nemzet megszületésére várakozunk. Nem tétlenül.

Magyarországon a rendszerváltás szele által fel-felkapott politikai mozgalmak vagy pártok előretörése elválaszthatatlanul összekapcsolódott a Bős-Nagymarosi Vizerőmű- és Vízlépcső Rendszer (BNVVR) tagadásával. Ez bizonyos szempontból törvényszerű, mert minden és mindenki a tagadás által lép be a világba, ezzel teremtve meg, illetve építve fel önmagát. Gondoljunk például a gyermekek fejlődésében az egyes dackorszakokra vagy magára a kamaszkorra. A probléma az, hogy a nemzeti tudatszakadtsági nihil immáron 23 éve tart, pedig a rendszerváltás már nagykorú. Sőt, a nihilizáció elválaszthatatlanul összeforrt az egykori politikai erőkkel. Ráadásul, a később létrejött és a parlamentbe bekerült politikai pártokba is beépült ennek a dackorszaknak, illetve a kamaszkornak a viselkedésmintája, mint egy "politikusi minimum".

Ugyanakkor, a mély szétszakadtságra jellemző, hogy az időközben felnőtt társadalom nem fagyott bele a politikai elittel ebbe a felelőtlen kalandorságba. Mi sem bizonyítja ezt fényesebben, mint az ezévi Győr-Sopron megyei aláírásgyüjtő kezdeményezés a súlyos vízhiány pótlására. Meg kell itt jegyezni, hogy a társadalom kezdettől fogva nem azonosult ezzel a nihillel. Így, ha a BNVVR sorsát az elmúlt 23 évben valamikor népszavazásra bocsátották volna, akkor az a politikai elit súlyos vereségével zárul. [Éppen ezért nem került rá sor.] Más szavakkal, ha ma létrehoznának egy pártot a BNVVR teljes megépítéséért, akkor ez a párt a 2014-es választásokon legalább 2/3-os győzelmet aratna. ...

A Reális Zöldek Klubja -hasonlóan egy bölcs nevelőszülőhöz- pedagógiai érzékkel és szakértelemmel igyekezett kezelni ezt az irracionális környezetvédelmi dackorszakot. 20 év után azonban a türelem elfogyott a 23 éves "kamaszgyerekkel" szemben. Emiatt röviden szeretnénk rávilágítani arra a törvényre, amelynek megértésével a nemzet kamasz-gyermeke talán rádöbben a tudatszakadtságot tápláló és fenntartó nihilre, valamint annak tarthatatlanságára.

Ez a törvény a dialektikus logika legáltalánosabb alaptörvénye, az elidegenedés törvénye. (Zárójelben itt megemlítjük, hogy a dialektika tudományában nem naponta, hetente, havonta, évente vagy néhány évtized alatt születnek az "egész világot átalakító" törvények, mint más tudományokban. A dialektika vagy dialektikus logika esetében a mérföldkövek általában ezer évente születnek, szerencsésebb esetben pedig néhány száz évente.)


1. Ábra
Az elidegenedés törvénye

Az 1. ábra a dialektikus logika legáltalánosabb törvényét, az elidegenedés törvényét szemlélteti egy fekvő helyzetben lévő, átlójával ellátott téglalap segítségével. Az ábra bármely dolognak, illetve folyamatnak az időbeli lefutását ábrázolja. A folyamat kezdetén (t=0) lép be a valami a világba a tagadásssal. [Politikusaink esetében ez az 1989-ben kezdődött BNVVR-rel szembeni dackorszaknak felel meg.] A folyamatnak ebben az állapotában a dolog 100%-ban nem felel meg önmagának. Az idő előrehaladtával (t¹ és t²) azonban a valami egyre inkább elidegenedik önmaga lényegétől. [Ebből a szempontból a t¹ állapot ellentéte a t² állapotnak.] A folyamat végére (t) pedig a valami már 100%-ban megfelel önmagának. Így a t=0 és t időpontokban a valami önmaga tökéletes ellentéte. A jó hír az, hogy a BNVVR-rel kapcsolatos politikusi dackorszak lefutása is ennek a törvénynek engedelmeskedik.

Minden politikai erő vésse jól eszébe e törvényt! Mivel annak idején az összes politikai erő a BNVVR-rel szembeni tagadással lépett be a rendszerváltásba, így a hosszúra nyúlt dackorszak után előbb-utóbb önmaga tökéletes ellentétévé válik e tekintetben. Ugyanis az elidegenedés törvénye a legáltalánosabb fejlődési törvény, amely mindenre érvényes. Ezért az a politikai erő el fog tűnni a színről, amelyik a dackorszakba belefagyva továbbra is ellenáll a BNVVR megépítésének. Ez tehát nem óhaj, kívánság, parancs vagy fenyegetés stb., hanem maga a törvény. Vagyis, a Bős-Nagymarosi Vízerőmű- és Vízlépcső Rendszer mindenképpen meg fog épülni a Reális Zöldek katalizáló szerepe nélkül is, pusztán a rendszer önkifejlődő evolúciója által. A nemzeti tudatszakadtság (a politikai dackorszak) akarva - nem akarva, vagy minden igyekezet ellenére elidegenedik önmagától, s egy idő után meszűnik. E téren a mai kaotikus állapotok (az ábrán valahol t¹ és t² között) pedig a rend -a megfelel önmagának állapot- előjelei.

A mai fiatalságot azonban inkább clip-ek motiválják, mint a törvények. A fentiek a clip-ek nyelvén is artikulálódnak. A Kozmosz nevű rock-zenekarnak "Az okosak földje" nevű albumán (2012/06/21) van egy szám Világszakadtság címmel: http://www.youtube.com/watch?v=Q08fAGkqWeU Ebben a számban a zenekar szinte kizárólag Petőfi-versek remixéből rakott össze egy olyan dalszöveget, amit -kis túlzással ugyan, de- az irodalom órák tematikájába is fel lehetne venni, mint mai nemzeti minimumot. Érdemes tehát ennek a számnak nemcsak a zenéjére, hanem a dalszövegére is figyelni. (Az adott videó egy olyan "clip", ahol a szöveg is olvasható.)

A dalnak a fentiek szellemében átalakított refrénjével zárom a széljegyzetet:

úgy lesz, ahogy kell*
s nem úgy, ahogy akarják
csak elnyúlt dackor
ez a tudatszakadtság

*: tudniillik az elidegenedés törvénye szerint

2012. az ördögi tánc éve volt: http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=894 A 2013. év pedig az ördögi harc éve lesz. Fenti gondolatokkal kívánunk -még az ördögi harc éve előtt- minden magyar honfitársunknak békés, meghitt karácsonyt és boldog, sikeres új évet!


2012. december 13.
Dátum: 2012. December 13. Thursday, 11:16 Szerző: realzoldek
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Együttmüködés
· Írta: realzoldek


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Együttmüködés:
Fogadjuk el és örüljünk, hogy a mi Alkotmányunk így kezdődik:

 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

 
Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Küldd el levélben! Küldd el levélben!

 
Kapcsolódó rovatok

EgyüttmüködésSzerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.09 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::