Tisztelt Juhos László!

Ezúton küldöm Önnek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatását!

Megkeresését köszönjük!

Üdvözlettel,

Albert Péter

___________________________

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert Kovács Pál, a minisztérium energetikai ügyekért felelős helyettes államtitkára, valamint a miniszter személyi titkára kísérte el. A küldöttséghez Brüsszelben csatlakozott Kovács Tamás Iván, a tárca európai uniós és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, valamint a brüsszeli állandó képviselet két szakdiplomatája. 

Albert Péter

szakterületi médiareferens

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kommunikációs Főosztály

H-1011 Budapest, Vám u. 5-7.

Telefon:   +36-1-795-67-15

Fax:           +36-1-795-06-33

Mobil:       +36-30-335-10-36

E-mail:      peter.albert@nfm.gov.hu

Web:        www.nfm.gov.hu

Tisztelt Sajtó Osztály!

Kérjük szíveskedjenek megküldeni szerkesztőségünknek azon szemelyék nevét és beosztását,akik  Fellegi Tamás miniszter 2010. szeptember 6-7 között Brüsszelben sorra kerülő az uniós energiaügyi miniszterek találkozóján Miniszter úr kíséretében ott lesznek.

Tájékoztatásukat előre is köszönjük. Juhos László, főszerkesztő

KÖZLEMÉNY

Fellegi Tamás részt vesz az uniós energiaügyi miniszterek

informális tanácsülésén

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter 2010. szeptember 6-7. között az uniós energiaügyi miniszterek informális tanácsülésén vesz részt Brüsszelben. Az informális ülésen megbeszélésre váró témák elsősorban a fogyasztóvédelem és az integrált európai energiahálózatok kiépítésnek lehetőségeit ölelik fel.

A tanácsülés első napján a miniszterek két témát beszélnek át: az európai energiafogyasztók védelmének kérdését, illetve a mindenki számára biztosítható hozzáférés lehetőségét a megfizethető energiaszolgáltatásokhoz. A témák megvitatásával az ülés legfontosabb célja felmérni és értékelni az Európai Unió fogyasztók érdekérvényesítése kapcsán tervezett intézkedéseit, illetve párbeszédet indítani arról, hogy miként lehet a fogyasztókat közvetlenebbül bekapcsolni az energiapolitikai döntésekbe.

Az informális tanácsülés második napjának legfontosabb témája a modern és integrált európai energiahálózatok kiépítési lehetőségeinek megvitatása. A második ülésszak két résztémájának átbeszélése során a miniszterek kitérnek a hiányzó összeköttetésekre és a finanszírozhatóságra is.

A kétnapos brüsszeli tartózkodása alatt Fellegi Tamás találkozik Günther Oettinger energiaügyi biztossal, akivel a magyar elnökség energiaügyi prioritásairól folytat majd megbeszéléseket.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2010. szeptember 6.

WordPress Plugin Share Bookmark Email