Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer. Tények és adatok a 20 éve üzemelő Bősi és Dunacsúnyi Vízlépcsőben üzemelő Vízerőművekről. 1. rész. Bős és környezete…

Kedves Kollégák!

A Bős-Nagymarosi vízlépcső-rendszer részeként üzemelő Bősi és Dunacsúnyi Vízlépcsőkben 20 éve üzemelő Vízerőművek tapasztalatairól, Ilka Alfréd, a Vízerőmű igazgatója – kérésünkre, a Reális Zöldek Klub ugyancsak 20 éves évfordulója kapcsán – a mellékelt, Kerényi A. Ödön / Ödön Bá’ által lektorált – cikkekben, és fénykép-dokumentumokban számol be, amelyet szeretnénk megosztani a téma iránt érdeklődő, kollégáinkkal, barátainkkal és a környezetet, természetet féltőkkel, függetlenül attól, hogy a vízlépcsők ellen, vagy mellett tették le 20 évvel ezelőtt a “voksukat”! 

A vízlépcsőt ellenzőktől csak azt kérjük, hogy csak a tényeknek, és a szemüknek higgyenek, és ne a civil köntösbe bújt, külföldről támogatott “ál-környezetvédők”-nek, akik “ökológiai katasztrófá”-t vízionáltak a “Dunaszaurusz” kapcsán!

Vegyék a fáradságot, és tekintsék meg a Duna szlovákiai, csallóközi oldalán megvalósult létesítményeket és azok környezeti kialakítását is, és hasonlítsák össze azokat a Duna magyarországi, szigetközi szakaszával, különös tekintettel az Öreg-Duna – korábban hajózható – szakaszával! Mi megtettük! (Képes beszámoló 1. rész. Bősi Vízlépcső / Vízerőmű. A folytatásban a Dunacsúnyi Vízlépcsőt és környezetét mutatjuk majd be!)

Remélhetőleg – Európa többi országához hasonlóan – a tiszta, fenntartható vízenergia Magyarországon is a “megújuló energiák” közé fog számítani, és a vízi-közlekedés/szállítás, személy-, és teherhajózás is, elfoglalhatja helyét a “környezetbarát” közlekedési módok” között, valamint a turizmus – és ezen belül a vízi-, vízparti-, kerékpáros-, kemping-, kulturális-turizmus és infratruktúrájának – integrált tervezése, komplex fejlesztése nemcsak választási ígéret marad!

Ebben a reményben, jó szórakozást kíván,

Baráti üdvözlettel:




Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

 

Mellékletek:

fwbsnagymarosivzlpcsrendszer_tnyeksadatoka20 – tömörített fájlok letöltése

 

 

.

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email