OMBUDSMAN
Rádió hír szerint a köztársasági elnök úr Székely László személyében kinevezte az új ombudsmant, akinek a feladata az emberi jogok felett őrködni.
A hír arról is szólt, hogy Székely László korábban kormánybiztos volt azzal a feladattal, hogy ellenőrizze a Bős-Nagymaros ügyben a Hágai Nemzetközi Bíróság által 1997-ben kihirdetett ítélet végrehajtását.

Nos, a pert csúnyán elveszítettük, ámde az ítéletet a magyar fél azóta sem hajtotta végre.

Becslések szerint a pervesztés már eddig is mintegy 2000-3000 milliárd forint veszteséggel járt, és még nincs vége.

Más szóval: eddig is már minden egyes magyar állampolgár – a csecsemőtől az aggastyánig bezárólag – átlag 200-300 ezer forintot perkált le az adózott nettó jövedelméből.

Közben pedig – másfél évtizede – a politikai elit – párt hovatartozástól függetlenül – azzal szédíti az adófizető állampolgárokat, hogy a pert megnyertük.

Az emberi jogokhoz az is hozzátartozik, hogy a választópolgárok legyenek tisztességesen tájékoztatva arról, hogy az állami bürokrácia mire herdálja el a pénzüket.

Ezzel kapcsolatban javasolom, hogy a Reális Zöldek Klub forduljon hivatalosan az emberi jogok új biztosához, vagyis az ombudsmanhoz azzal, hogy ez ügyben hozzák nyilvánosságra az eddig elhallgatott tényeket.

Dr. Héjjas István

aranydiplomás mérnök

WordPress Plugin Share Bookmark Email