AZ ESTE és a HIRADÓ SZERKESZTŐJE RÉSZERE
2010.10.20/21.

Tisztelt Szerkesztők!

A fenti időpontban (20.) Szöllösi Györgyi vendége volt Az este stúdiójában Illés Zoltán.
Illés Zoltán véleménye szerint politikai felelősség kérdését is meg kell vizsgálni a vörös iszap katasztrófa bekövetkeztében.
Illés véleménye megjelenítése során utalt azokra a politikai szereplőkre (körökre), amelyeknek felelőssége megizsgálandó a vörös iszap katasztrófa ügyében.
Illés vélekedését a Híradó más nap reggeli (21),(hét óra) történt hírműsorszolgáltatásába foglalta.
A Reális Zöldek osztja Illés Zoltán vélekedését a politikai felelősség megállapítását illetően.
Álláspontunkat a világhálón a reális zöldek honlapján az iszap katasztrófa bekövetkezését követően több írásban közzé tettük.
A reális zöldek álláspontja szerint felelősség terheli az iszap katasztrófa megtörténtében azokat a politikai szereplőket is, köztük Illés Zoltánt, amelyek a rendszerváltást követően lefejezték a világhírű magyar vízügyet.
Érintettségünk bemutatása céljából néhány írás elérhetősége a honlapunkról, amely kifejezi a fenti véleményünket:
 
http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1863
 
http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1849
 
http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1848
 
http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1844
 
A címek felsorolása nem teljes körű.
 
Illés szerint a gát nem része technológiának. A reális zöldek szerint igen.
A Hatóság a technológiát ellenőrizte a gátat nem, mondta Illés Zoltán Szöllösi Györgyi műsorvezető kérdésére válaszolva (2010.10.20.)  
A reális zöldek álláspontja szerint a gát a technológia része. A kéményseprő a kémény ellenőrzése során nem csak a huzat értékét ellenőrzi, hanem a kémény állagát is. Gáztüzelés (veszélyesebb tüzelési technológia ) esetén a hatóság (a kéményseprő) a biztonság érdekében meglévő téglafalon túlmenően, alumínium bélés létesítését írja elő. (Még egy gát (mérnöki) építését írja elő.
 
A 10. tározóban a magyar hatóság által engedélyezett technológiai eljárás nem azonos az EU-ban folyó eljárással, hanem annál sokkal megengedőbb a veszélyességet illetően, ebben a kérdésben Szöllüsi és Illés egyetértett.
És abban is, hogy Magyarországon a timföldgyártásához száz százalékos lúg használata megengedett, míg az EU-ban csupán pH 10 lúgos folyadék.
A reális zöldek véeménye szerint a hatóság felelőssége a vörös isazp bekövetkeztében nem vitatható, míg Illés szerint a hatóság nem okolható a vörös iszap bekövetkezése miatt. 
 
Kérjük Az este és a Híradó szerkesztőségét, hogy álláspontunk megjelenítésére adjon lehetőséget, az Magyar Televízió műsorszolgálatatásában.
 
Várom megtisztelő válaszukat.
Tisztelettel: Juhos László, a Reális Zöldek Klub elnöke
 
Reális Zöldek honlapjának a címe: www.realzoldek.hu, amelyen a fenti írásokon túlmenően további a katasztrófát érintő írások, a reális zöldek operatőre által készített video felvételek elérhetők.

WordPress Plugin Share Bookmark Email