A kormánypártiak szerint is csak politikai kapcsolatokkal lehet olyan hitelt kapni, amiből Rogánék terveztek földet venni.

Nem igaz, hitelt banktól bárki felvehet.  A felvet hitelnek semmi köze a közpénzhez, és bank számára sem jelent kockázatot a hitel nyújtása. A felvett hitellel a bank megterheli a vevő által megvásárolt birtokot.

https://24.hu/belfold/2021/03/23/rogan-barbara-fold-hitel/

A kormánypártiak szerint is csak politikai kapcsolatokkal lehet olyan hitelt kapni, amiből Rogánék terveztek földet venni

Felmérte a baloldali Publicus közvélemény-kutató, hogy mit gondolnak az emberek Rogán Antal harmadik feleségének, Rogán Barbarának a tervezett földvásárlásáról. Az eredményeket a 444 írta meg:

Az ellenzékiek 84, a kormánypártiak 56 százaléka hallott az ügyről, ez az összes válaszolóra vetítve 67 százalékot jelent. Tehát az emberek körülbelül kétharmada hallott arról valamit, hogy egy hatalmas földterület megvásárlásával összefüggésben merült fel a miniszter és az új feleségének neve.

Az ezer hektárnál több földért a hírek szerint úgy fizettek volna, ha a kormányhivatal formai kifogásokra hivatkozva nem kaszálja el az üzletet, hogy a vételár 95 százalékára az állami tulajdonú Budapest Bank biztosított volna hitelt, ám ez végül nem történt meg.

A megkérdezettek 87 százaléka szerint politikai kapcsolatok kellenek egy ilyen hitel elintézéséhez. Még a kormánypártiak 76 százaléka is úgy gondolja, hogy korrupció nélkül nem lehet ilyen hitelhez hozzájutni a piacon.

Az ellenzéki szavazók 86 százaléka, a kormánypárti szavazók 54 százaléka gondolja azt, hogy azért nem történt meg az üzlet, mert az ügyből botrány lett. Arról egyébként csak a megkérdezettek fele hallott, hogy nem történt földvásárlás.

 

 

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email