2010.11.03. BKIK Konferencia Budapesten, OGY Egészségügyi Bizottságának kihelyezett ülése Gyulán, kérdőjelekkel!

Kedves Kollégák!
Tájékoztatásul, mellékelten megküldöm a  Budapesti Kereskedelmi és Iparkamra / BKIK budapesti, “Turizmusstratégiai kérdesek” c. Konferenciájáról, és az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának kihelyezett, Gyula-i, “Gyógyturizmus”-sal is foglalkozó üléséről szóló tájékoztatókat, kiegészítő megjegyzéseinkkel együtt.
Emlékeztetül csatoljuk az Új Széchenyi Terv / ÚSZT vitairatával, valamint a “Budapest Program”-val kapcsolatos, korábban az illetékesek részére eljuttatott, és a www.realzoldek.hu honlapon is megtekinthető, jobbító szándékú észrevételeinket, javaslatainkat is. (Hát mi tagadás, nem sok foganatja volt eddig ezeknek! De nem csüggedünk! Hátha egyszer “leesik a tantusz” és tényleg elindulunk Európa felé!) 
2011.01.01-től veszi át Magyarország az EU soros-elnökséget, amelynek napirendjén szerepel majd az Európai Duna Régió stratégia.
2011.01.15-én megjelennek az ÚSZT 2011. évi pályázati kiírásai, de még most se tudjuk, hogy milyen konkrét témákra, milyen feltételekkel, milyen beadási határidőkkel, ill. azt sem tudjuk, hogy melyek lesznek a kiemelt programok, projektek, pályázaton kívűli – turizmus és infrastruktúráját is érintő – témák!?
Lesz-e egyáltalán az Európai Duna-stratégiához kapcsolódó, integrált tervet, komplex fejlesztést és finanszírozást, valamint többcélú hasznosítást biztosító programunk, amelyre Széchenyi István is büszke lehetne?
Hogy megkönnyítsük az idő szorításában vergődő készítők dolgát, a fenti tudósításokhoz csatoltan, ismételten, néhány konkrét progra-, ill. projekt-javaslatot is tettünk. Remélem ezek a javaslatok nem jutnak az első Széchenyi Terv gyógy-, termál-turizmus fejlesztési-, beruházási terveivel kapcsolatos, utólagos ÁSZ-vizsgálat, és az ÚSZT-hez beküldött számtalan észrevétel, javaslat (lásd: mellékletek) sorsára!
Ámen!
Baráti üdvözlettel:


Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

Dokumentumok és képek:

WordPress Plugin Share Bookmark Email