palinkasj„Dunán duzzasztók létesítése ökológiai agresszió a természettel szemben”, a reális zöldek szerint hazaárulással felérő állítás!

Pálinkás József az MTA elnöke toleráns, az elmúlt húsz évben hazánkat gödörbe taszító politikai garnitúrával. A reális zöldek számára ez még érhető is, hiszen Pálinkás József az Akadémia tagjaként maga is tagja volt az elmúlt húsz év politikai garnitúrájának. 

A reális zöldek arra hívják fel a figyelmet, hogy nemcsak a politikusok körében van szükség radikális változásokra, hanem a tudomány és leginkább a média munkatársai körében, ahhoz hogy esélye legyen Magyarországnak felemelkedésre.

Az igazságnak csupán a felét bátorkodik kimondani a Magyar Tudományos Akadémia elnöke Pálinkás József, a másik felét feltehetőleg nem, vagy az is elképzelhető az MTA elnöke szakmai kérdésekről csupán azt mondja, ami az elmúlt húsz évben tevékenykedő politikai garnitúra számára még elviselhető.

A HÍR TV Zöldövezet műsorának a vendége volt (2010. 03.23.) Pálinkás József a MTA elnöke és Láng István akadémikus.

A műsorvezetője a riport alanyaival a Duna stratégiáról beszélgetett.

Turda Adrienn a műsorvezetője megkérdezte vendégeit, mit tartanak a legfontosabbnak a Duna védelme szempontjából.

A válasz nagyon helyesen az volt, hogy a szennyvizeknek a Dunába ömlésétől kell a folyót megvédeni.

Amire Turda Adrienn nem hívta fel az akadémikusok figyelmét az volt, hogy a kérdésére 1992-ben a politikusok törvény elfogadásával más tartalmú választ adtak.

A magyar politikusok válasza 1992-ben Turda Adrienn 2010-ben a Hír TV –ben elhangzott kérdésére az volt, hogy a Dunán duzzasztók létesítése ökológiai agresszió a természettel szemben.

Elvárható lett Turda Adrienntől, hogy a kérdésére az akadémikusok által 2010-ben és a politikusok által 1992-ben adott eltérő tartalmú válaszokat  nem hagyja nyitva, hanem ahogyan ezt számára a Médiatörvény kötelező teszi a néző számára sokoldalúan feldolgozza.

Feltehetőleg a kérdésre adott válaszok sokoldalú feldolgozása – Turda Adrienn műsorvezetése – a HÍR TV által folytatott a néző agymosását megvalósító műsorszolgáltatással szemben ment volna.

Nyomban kiderült volna, hogy az elmúlt húsz évben a parlamenti pártok által folytatott zöld politika a neoliberális elvek mentén folyik, röviden szólva hazaárulással ér fel.

És az is, hogy a magyar politikusokat hazaárulással felérő zöld politizálás feladására Brüsszel kényszerítette 2003-ban.

Brüsszel 2003-ban, tehát Magyarországnak az Európai Unióhoz történő csatlakozása előtt feltételként szabta, hogy a Magyar Országgyűlés helyezze hatályon kívül az általa 1992-ben a Duna duzzasztására adott válaszát. (Nemzeti Zöldike)

WordPress Plugin Share Bookmark Email