A Magyar Energia Hivatal a fogyasztó védelme helyett az E-On szolgálatában tesz, a FIDESZ neoliberális közgazdász, az energetikából hasznot húzó team hátszélével.

A Bajnai kormány tudatosan statisztál a multi és a legnagyobb ellenzéki párt neoliberális közgazdászainak az akciójához, állítják a reális zöldek.

Az Energia Hivatal élén a FIDESZ kormányzásának az idejét leszámítva, energetikához értő, az energetikát alaptudományként megtanult személy állt. (Hatvani György, Horváth J. Ferenc)

A hagyományt a FIDESZ kormány szüntette meg. 

A FIDESZ országlása idején az Energia Hivatal élére Kaderják Péter személyében neoliberális közgazdász kerül.

Kaderják működése idején a multik extraprofitja az egekig emelkedett.

Bajnai ahelyett, hogy a hagyományokat folytatta volna, szakértő kormány miniszterelnökeként, nem energetikust, hanem visszatért a FIDESZ által követett útra, Dr. Matos Zoltán közgazdászt nevezte ki az Magyar Energia Hivatal élére.

Matos szédületes karrierje röviden az alábbi:

Matos első munkahelye 1990-től datálódik. Tehát ismerete nincs a magyar energiapolitika múltjáról, amelyhez valló visszatérés programját –nem ok nélkül – a Jobbik elnöke Vona Gábor hirdette meg.

Matos munkahelye 1990-ben egyetemi tanársegéd és már 1991-től tanácsadó controlling és stratégiai projektekben.

1994-1995 között Matos Controlling osztályvezető a Stollewerk –Budapest, Kft-nél.

Szédületes karrierje 1995-97 között a Pécsi Sörfőzde Rt. –nél folytatódik gazdasági igazgatóként.

1997- 1999 Controlling vezető, Bayernwerk Hungária Rt. (E-ON Hungária Zrt.)

1999-2003 Gazdasági igazgató, E-ON Hungária Zrt.

2003-2009 Az E-ON Hungária Zrt igazgatóságának a tagja.

Hogy kerülhetett Bajnai Gordon látókőrébe Matos?

Az Energia Hivatalt a Kormány részéről az energetikáért felelős miniszter felügyeli.

Az energetikáért felelős miniszter Hónig Péter.

Hónig Péterről a Bajnai kormány miniszterjelöltjeként történt meghallgatása alkalmával, Fónagy János a FIDESZ képviselője önmaga ismerte el, hogy Hónig a FIDESZ kádere. Hónig Péter a FIDESZ országlása idején energetikáért felelős szakállamtitkár! A kör bezárult! Hónig karrierjét ezúttal nem mutatjuk be, hallottunk olyan véleményt is, miszerint Hónig nem a FIDESZ kádere, hanem érdekember.

Ezt nem állítjuk, csupán azt, hogy hallottuk.

Matos kufárkodása gáz ügyben azzal veszi kezdetét, hogy előre bejelenti a kereskedődnek mekkora extraprofitra számíthatnak. Matos törvénysértő eljárása megszólal Podolák György a Gazdasági és Informatikai bizottság elnöke, Matos leváltását kéri a Miniszterelnöktől, amelyet természetesen Bajnai Gordon megtagad.

Bajnai ekkor már saját valamint, Kóka János (ide írjuk, hogy az SZDSZ, annak ellenére, hogy már nincs SZDSZ) és Németh Zsolt FIDESZ politikusok jövőjére koncentrál.

A közös jövő meglapozása céljából Bajnai február 24-én Budapestre energia csúcsot, valójában gázcsúcsot hívott össze. A gázcsúcson kiderült a Bajnai Európa keleti felén a gázt ide-oda utaztatni kívánja.

A gáz háromszögben történő utazgatása pénzbe kerül és jó állásokat is kínál politikából kikopottak számára.

A gázáremelés tényét színészhez méltó művészi tehetséggel adta el a médiának Szollár Domokos kormányszóvivő a 2010. március 25-én sorra került kormányszóvivőin.  (Kos)

WordPress Plugin Share Bookmark Email