Meghívó

Az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportja (ENSREG) 2011. június 28-29-én Brüsszelben tartja Első Európai Nukleáris Biztonsági Konferenciáját. A 2007-ben létrehozott ENSREG független, hatósági szakértői testület, amelynek tagjai között ott vannak az Európai Unió mind a 27 tagállamának nukleáris biztonsági, radioaktív hulladék biztonsági és sugárvédelmi hatóságainak vezető tisztségviselői, valamint az Európai Bizottság képviselői. A konferencia célja a biztonsági és hatósági tevékenységről szerzett tapasztalatok cseréjének elősegítése. A konferencia résztvevői között ott lesznek a nukleáris hatóságok, az atomerőművek tulajdonosai, a kulcs-ágazatok érintettjei, a nemzeti kormányok, a nemzetközi szervezetek és releváns érdekcsoportok képviselői is. A megnyitó szekcióban előadást tart az ENSREG elnöke; Carmen Martinez Ten, a konferencia elnöke; Günther Oettinger  energiaügyi biztos; Herbert Reul, az Európai Parlament Ipari, Kutatási és Energiaügyi (ITRE) Bizottságának  elnöke és Kovács Pál, a magyar energiaügyekért felelős helyettes államtitkár.


Az első hatósági konferencia tematikájában szerepelnek a nukleáris biztonság harmonizációjának kilátásai, a nukleáris biztonsági direktíva megvalósítása, a nemzeti gyakorlat és tevékenység az átláthatóság területén, és az előkészületben lévő nukleáris hulladék és kiégett üzemanyag direktíva alakulása. A záró panelszekció a fukushimai esemény kapcsán készülő EU stressz teszttel foglalkozik. A férőhelyek korlátozott száma miatt csak meghívottak vehetnek részt a konferencián, amelyről az ENSREG honlapján élő webközvetítés lesz. A konferencia részleteiről az ENSREG honlapján (http://www.ensreg.eu/ensreg-conferences) és az első hírlevélben találnak további tájékoztatást.

Az érdeklődő újságírók a konferenciateremmel szomszédos teremben követhetik a konferenciát. A helyszíni részvételhez akkreditáció szükséges. A részletekről további információt találnak a konferencia első hírlevelében, amelyet az OAH honlapján (www.oah.hu)   magyarul is megtalálnak. Amennyiben részt kívánnak venni a konferencián, illetve a sajtótájékoztatón, kérem, hogy nekem jelezzék a levél végén található elérhetőségeken, s majd május 24. után lesz lehetőség az akkreditációra, amelyet rajtam keresztül tudnak megtenni. Ehhez szükség lesz majd néhány adatra (név, média, elérhetőség). E meghívó célja, hogy előzetes tájékoztatást kapjanak  az eseményről.

Üdvözlettel Besenyei Gáborné

*******************************************************
Dr. Besenyei Gáborné
főovh., tájékoztatási vezető
Országos Atomenergia Hivatal
Cím: 1036 Budapest, Fényes A. u. 4.
Postacím: 1539 Budapest, Pf. 676.
Telefon:  436-4861, Fax: 436-4843
Mobil:             36-20-915-5695
http://www.oah.hu


WordPress Plugin Share Bookmark Email