Kedves Kollégák!

Tájékoztatásul küldöm a fenti tárgyra vonatkozó, hivatalos MTI közleményt, és a fél-hivatalos, ATV tegnapi Híradóiban is elhangzó tájékoztatást, a hozzáfűzött előzetes észrevételeimmel, megjegyzéseimmel együtt! Sajnos az Európai Bizottság eredeti levelét sehol se találom, ezért csak az elhangzottakra és a leírtakra tudtam hagyatkozni! 

A 2 fő probléma: a mindenkori – rendszerváltás utáni – kormányok felelőtlen, vízügy-, ésszerű vízgazdálkodás-ellenes magatartása, a másik az Európai Unió intézmény-, és döntéshozatali rendszerének bürokratikus, sok esetben korrupt, szubjektív, részletekben elvesző (Európai Parlament, Európai Bizottság, Európai Tanács, Európai Bíróság, stb.) jellege, és a “kettős mérce” alkalmazása! Nevezetesen:

– a víz-, és csatorna privatizáció, amelyeknek előnytelen feltételeiért a mindenkori magyar kormányok és érintett önkormányzatok a felelősek, de amelynek megváltoztatásáért a jelenlegi kormány – az elődeitől örökölt gazdasági-, pénzügyi-, jogi helyzet miatt – korlátozott lehetőségei ellenére, megpróbál lépéseket tenni

– az EU-VKI, az EU-TEN-T 18. sz. – a Rajna-Majna-Duna hajózás-fejlesztési – program keretében, annak magyarországi részét érintő, a Duna hajózhatóságának biztosítását szolgáló, EU-támogatással készült, 2007-HU-18090-S sz. projekt – magyar hatóságok által történt – meghiúsitása (a megbízás duzzasztás, vízlépcső-építés kizárásával történő kiadása, az elkészült tervek hatósági engedélyeinek visszavonása, stb.), a Tisza és aDráva fentiekkel és a Száva Integrált Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervével (lásd: ISRBC, és a www.realzoldek.hu honlapon megtalálható dokumentumok!) ellentétes, minden fejlesztést, többcélú hasznosítást eleve kizáró, meghiúsitó, “ál-zöldek” által a “kormánypolitika” szintjére emelt magatartása, stb. (Ugyanakkor ezek a “radikális zöldek” korábban, nem emelték fel hangjukat a budapesti szennyvízkezelés megoldatlansága, valamint a dél-alföldi nitrátos ivóvizek miatt, stb.!) .


Baráti üdvözlettel:



Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

 

Mellékletek:

ktelezettsgszegsieljrsmagyarorszgellenahttrben – tömörített fájl letöltése

 

.

WordPress Plugin Share Bookmark Email