Kedves Kollégák!

A 2014.10.12-i, önkormányzati választások előkészítése, a jelölt-állítások gyakorlata a KDNP – mint a kisebbik kormányzópárt – háza-táján érdekes fordulatot vett néhány helyen.

Ezek közül az Újpesten kialakult furcsa helyzetről és annak előzményeiről korábbi írásunkban tájékoztatást adtunk. 

http://www.atv.hu/videok/video-20140917-szalma-botond 2014.09.17. ATV. Egyenes beszéd. Szalma Botond. Én nem megyek szembe senkivel, nem vagyok villamos. Én csak a kereszténydemokrata értékeket szeretném képviselni, mondta Szalma Botond az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A KDNP budapesti elnöke hozzátette, nem bohócnak szegődött, hanem tisztességes kereszténydemokrata politikusnak.

Az azóta történt fejleményeket figyelemmel kísértük – lásd mellékelt írás – és figyelemmel is fogjuk kísérni, abban a reményben, hogy akereszténydemokrata elvek, a demokrácia és az egyenes beszéd a KDNP gyakorlatából nem tűnnek el! Ehhez célszerű lenne visszatérni Robert Schuman francia, és Konrad Adenauer német kereszténydemokrata politikusok által képviselt elvekhez és gyakorlathoz.

A jobbító szándékú, alulról és belülről jövő kezdeményezéseket lehet, hogy érdemes lenne a “kereszténydemokrata” pártvezetésrészéről – a merev elutasítás, címkézés (“anarchista”?) és a retorziók (pártfegyelmi, felfüggesztés, stb.?) helyett – az érintett helyi szervezet és az érdekeltek bevonásával részletesebben megvizsgálni, és annak objektív eredményétől függően, csak a legvégén dönteni!

Ehhez kívánunk a KDNP-nek – megalakulásának 70. évfordulója alkalmával – elegendő erőt, kitartást, és ennek alapján “szebb jövőt”! Reméljük élnek majd ezzel a soha vissza nem térő lehetőséggel!

Baráti üdvözlettel:

Péteri László
okl. építészmérnök, egyetemi tanársegéd
ny. min. vezető főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

Mellékletek:

https://drive.google.com/file/d/0B2ifl7cAGjhpdV9sLVVIOVVib3c/edit?usp=sharing

 

——————————————————–

 

Kedves Kollégák!

Az M1 TV tegnap esti Híradójával kiegészített, végleges változatot mellékelten küldöm:

http://www.hirado.hu/videok/?video=246436  33:30  2014.08.27. M1 Híradó (részlet)

A KNDNP megalakulásának 70. évfordulója alkalmával elhangzott beszédekből – a fenti írásban foglaltak alátámasztásául – az alábbiak szó-szerinti kiemelése szükséges és indokolt:

Orbán Viktor: “Magyarországon kereszténydemokrata kormányzásra van szükség!”

Semjén Zsolt: “A KDNP az egyetlen „világnézeti párt”, amelynek programja középpontjában „az ember és az igazságosság áll!” (?)…Először történik meg az, hogy a „formál-jogászkodás”-sal szemben (?) az igazság, a természetes igazság alapján tudunk fellépni!” (?)

 Mellékletek:

https://drive.google.com/file/d/0B2ifl7cAGjhpZzBWQ2Q4T3NBNnM/edit?usp=sharing

WordPress Plugin Share Bookmark Email