Kimaradt a minisztérium közleményéből. Tudja-e vajon Varga István miniszter?

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium közleményben adta hírül, hogy  Budapesten nyílt meg a BP új stratégiai központja.

A világ egyik legnagyobb olaj- és gázipari vállalata, a BP Budapesten nyitotta meg új európai szolgáltatóközpontját 2009. november 17-én. „Magyarország ismét bebizonyította, hogy minőségi szolgáltatásaink és a jól képzett munkaerő nemzetközi szinten is megállja a helyét!” – hangsúlyozta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a komplexum nyitóünnepségén.

Részletek a BP-ről: (Forrás a minisztérium közleménye)

BP Magyarországon: A BP 1990 óta értékesít kenőanyagokat és repülőgép-üzemanyagokat a Castrol, BP és Aral márkanéven és jelenleg több mint 70 alkalmazottat foglalkoztat hazánkban.

A BP a világ egyik legnagyobb olaj- és gázipari vállalata, amely nap mint nap hat kontinens több mint 100 országában szolgálja ki ügyfelek millióit. A BP fő tevékenységei közé tartozik a feltárás és kitermelés, valamint a Finomító és Értékesítési üzletág. A BP alternatív energiaforrásokkal foglalkozó üzletága kiemelt figyelmet fordít az alacsony széndioxid-kibocsátású tevékenységekre is.

Ami kimaradt az ismertetőből:

A BP részvényeinek döntő hányada az angol királyi család tulajdonában van. A részvényes célja a BP profitjának a növekedése. Ezt természetes dolgoknak tartjuk, a kapitalizmus erről szól.

A WWF nemzetközi alapítvány, amely sok más országon kívül Magyarországra is beépült. A WWF nemzetközi alapítvány első embere Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje.

A WWF nemzetközi alapítvány magyarországi társasága – a társaságot a hazai média leginkább civil szervezetként emlegeti – azért lobbizik Brüsszelben, hogy Brüsszel kötelezze az EU tagállamait, hogy a Dunán közlekedő hajókat faragják kis méretűre, hogy azok akkor is képesek legyenek hajózni a Duna magyarországi szakaszán, ha a Duna magyarországi szakaszán nem létesül vízlépcső. Ebben a baromságban a WWF nincs egyedül, hasonlót üzenetet küldött Brüsszelbe Sólyom László köztársasági elnök is.

A WWF nemzetközi alapítvány magyarországi mozgalmárai fizetett alkalmazottak.

A brüsszeli lobbizáshoz is pénzre van szükség.

Telik erre a BP profitjából.

Helyesen tenné a minisztérium, ha utána nézne mennyivel támogatta a hazai kőolaj zöld szervezeteket a WWF a rendszerváltás óta.

Kapcsolódó írásunk:

http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1189

WordPress Plugin Share Bookmark Email