Negyedfordulat és főleg a propagandában.  Mire lesz ez elég?

Rezsiköltségek: nagy pufogtatások a parlamentben és azon kívül (1. folytatás)

Az írást onnan folytatom, hogy két ellenzéki párt változtatott sommásan elutasító véleményén.

(…) Eszébe nem jut a képviselőnek, hogy a nem támogatott, hanem hatalmas profitot tartalmazó ár esetén az árcsökkentésből nem szabad szociálpolitikai kérdést csinálni. A túlszámlázás akkor is jogtalan, ha módosabb ellen történik. A természetes monopóliumok kényszerű árszabályozásának a világ legtöbb országában az az egyik jellegzetessége, hogy a jogtalan haszon a megkárosítottaknak jár vissza.
(…)
A szocialisták és a “gazdaságkutatók”

Ma ismét két gazdaságkutató intézet van. Egy időben Nagy Sándor (MSZP) próbálkozott gazdaságkutató intézet létrehozásával (Trend Prognózis Társadalom- és Gazdaságkutató Rt.), de feladta.  Egy ideig formálisan két ilyen intézet volt, ma – amikor a Századvég is alapított ilyet – ugyancsak kettő és szintén formálisanSzerintem ugyanis a gazdaságkutató intézet szükséges profilját tekintve egy sincs. És már 20 éve nincs, amióta az Antall-kormány megszüntette a Gazdaságkutató Intézetet és helyette létrejött a Vértes András által alapított kicsike Rt., majd Zrt.  Véleményemet annak alapján mondom el, hogy 22 évig dolgoztam a Gazdaságkutató Intézetben és fel tudom fogni ennek az intézménynek a tényleges hiányát.

Részletek>>>a Kiszorított véleményem c. blogban: http://szabadibela.hu/2013/04/rezsikoltsegek-nagy-pufogtatasok-a-parlamentben-es-azon-kivul-1-folytatas/#more-1110

Budapest, 2013. április 1.

Szabadi Béla
WordPress Plugin Share Bookmark Email