Meg nem oldott feladatok (2.) A “devizahitelesek” helyzetének rendezése (2. folytatás)
Az előző folytatás végén ismét a felelősség kérdését vetettük fel.  Meg kellett állapítanunk, hogy az államé a meghatározó szerep és felelősség. Innen folytatjuk.

A legkevésbé jelentős a hitelfelvevők szerepe és felelőssége, viszont a következmények főleg őket (és a gazdaságot) sújtják és őket szokták a közvélemény előtt elmarasztalni. Ez tipikus victim blaming, az áldozat megvádolása, hibáztatása.

(…)

Nehogy már…

Nehogy már… – ez volt visszatérő gondolatuk. Nehogy már közpénzt „kapjanak” a devizahitelesek! Nehogy már tovább lazítsák a devizahitelesek fizetési fegyelmét! Nehogy már valaki azt gondolja, hogy ha kevesebbet kell fizetniük, akkor többet fognak költeni másra! És főleg nehogy már azt gondolják, hogy ennek folytán több árut fognak vásárolni és ezzel bővítik a belföldi piacot! Nehogy már a társadalom viselje annak árát, hogy nem gondolták meg, mire vállalkoznak! És így tovább.

Részletek>>> http://szabadibela.hu/2013/05/meg-nem-oldott-feladatok-2-a-devizahitelesek-helyzetenek-rendezese-2-folytatas/#more-1488

Budapest, 2013. május 12.

Szabadi Béla

http://szabadibela.hu/

 

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email